Μ. Γώγου: Οι καταστάσεις σε προσπερνούν κ. δήμαρχε
Πολιτική

Μ. Γώγου: Οι καταστάσεις σε προσπερνούν κ. δήμαρχε

«Οι καταστάσεις σε προσπερνούν κ. δήμαρχε» τονίζει η επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών, Μαρία Γώγου, προς τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, με αφορμή το θέμα των προβλημάτων που δημιουργεί στην καθημερινότητα των κατοίκων της Λυκόβρυσης η λειτουργία επιχείρησης καφέ στην περιοχή.

Η κ. Γώγου καλεί τη διοίκηση του Δήμου να «φέρει άμεσα στο Δ.Σ. το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με πλήρη καθορισμό των χρήσεων γης και σε απόλυτη συνεργασία με τους φορείς της πόλης με στόχο την προστασία της πόλης από την εγκατάσταση βιομηχανιών και βιοτεχνιών», όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Σημαντικά θέματα που απασχόλησαν τελευταία το Δημοτικό Συμβούλιο, και άπτονται της λειτουργιάς του Δήμου σε σχέση με τους δημότες, αναδεικνύουν την ένδεια σε σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής.

Ειδικότερα, δύο σημαντικά θέματα που ταλανίζουν τους δημότες της Δημοτικής Κοινότητας της Λυκόβρυσης είναι η πρόσφατη εγκατάσταση και λειτουργία εταιρείας βιοτεχνικής επεξεργασίας καφέ και το χρόνιο πρόβλημα της λειτουργίας βιομηχανικής επεξεργασίας μαρμάρων εντός του οικιστικού ιστού.

Τα δύο αυτά πολύ σοβαρά προβλήματα, τόσο από περιβαλλοντική-υγιεινή και λειτουργική επιβάρυνση που κάνει την ζωή των δημοτών, που κατοικούν πλησίον, αφόρητη, αποτελεί και αφορμή να αναδειχθεί ο πραγματικός  ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως παράγοντας  επίλυσης των προβλημάτων των δημοτών και συμπαραστάτης των δικαιωμάτων τους, τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και σε ποιότητα ζωής.

Παρόλα αυτά, τα θέματα ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία των δημοτών αναδεικνύοντας την έλλειψη πρωτοβουλίας και ευαισθησίας της δημοτικής Αρχής, η οποία γνώριζε τα θέματα και μέχρι σήμερα τα διαχειρίστηκε ως να επρόκειτο για ένα απλό γραφειοκρατικό αίτημα, μη διαβλέποντας τη σοβαρή επίπτωση στην υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αδειοδότηση των ανωτέρω επιχειρήσεων δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δήμου. Όμως, αυτό δεν αθωώνει τον Δήμο από πρωτοβουλίες που έπρεπε να είχε πάρει στο παρελθόν καταρτίζοντας σύγχρονο και λειτουργικό Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με απόλυτα καθορισμένες χρήσεις γης που δεν θα επέτρεπαν την εγκατάσταση τέτοιων μονάδων και θα προέβλεπαν περίοδο αποχώρησης των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων.

Οι χρήσεις γης στην τοπική κοινότητα της Λυκόβρυσης που ισχύουν σήμερα είναι αυτές του 1977, όταν η περιοχή αυτή είχε το ένα τρίτο των σημερινών κάτοικων. Αντίστοιχα για τη Δημοτική Κοινότητα της Πεύκης ισχύει το ΓΠΣ του 1992. Αγαπητοί συμπολίτες εδώ και πάνω από 25 χρόνια τι έκαναν οι αιρετοί;

Κ. δήμαρχε, όταν δεν έχεις σχεδιασμό, πρόβλεψη και όραμα για το μέλλον και δεν απαντάς στο ερώτημα που θέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο «Τι πόλη θέλουμε τελικά;» τότε οι καταστάσεις σε προσπερνούν και τα προβλήματα συσσωρεύονται χωρίς να μπορείς να δώσεις λύσεις.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να φέρει άμεσα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με πλήρη καθορισμό των χρήσεων γης και σε απόλυτη συνεργασία με τους φορείς της πόλης μας με στόχο την προστασία της πόλης από την εγκατάσταση βιομηχανιών και βιοτεχνιών.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet