Μ. Γώγου προς Τ. Μαυρίδη: «Ή παραιτηθείτε ή… παραιτήστε την κα Πατούλη»
Πολιτική

Μ. Γώγου προς Τ. Μαυρίδη: «Ή παραιτηθείτε ή… παραιτήστε την κα Πατούλη»

Την παραίτηση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη ή την απομάκρυνση της προέδρου του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη, ζητεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Κοινωνία Ενεργών Πολιτών.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με επικεφαλής τη Μαρία Γώγου, με αφορμή τη συνεδρίαση της 24ης Μαρτίου 2015, κατά την οποία απεχώρησαν κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, κάνει λόγο για «ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου» από την πλειοψηφία και για «τεράστιο έλλειμμα αποτελεσματικής και διαφανούς διοίκησης στον Δήμο».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Οι εκτροπές οδηγούν ή στην διάλυση ή σε παραιτήσεις

Είναι γνωστό στους πολίτες του Δήμου μας, ότι το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ), όχι μόνο πάσχει στη διοίκησή του από την πρόεδρο κ. Πατούλη, αλλά ασφαλώς με τις αποφάσεις και πράξεις της, η διοίκησή του είναι πολιτικά τουλάχιστον, έκθετη και οφείλονται πολλές εξηγήσεις και απαντήσεις ως προς αυτήν.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε, μαζί με άλλες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τη σύγκληση εκτάκτως του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συζήτηση των θεμάτων που αφορούσαν στη λειτουργία και στη διοίκηση του ΠΕΑΠ, όπως:

  1. Αποτελέσματα διαχειριστικού ελέγχου ΠΕΑΠ.
  2. Οικονομικός απολογισμός εκδηλώσεων από 1/9/2014 μέχρι σήμερα.
  3. Υποδομές και λειτουργία αθλητικών χώρων.
  4. Λειτουργία του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ.
  5. Δράσεις για το περιβάλλον.
  6. Ενημέρωση και συζήτηση για την αποστολή Εξώδικης Δήλωσης προς την εφημερίδα Αμαρυσία.

Όταν κατά τα μεσάνυχτα της 24ης/3/2015, έφτασε η ώρα να συζητηθούν τα ως άνω θέματα, ο δήμαρχος υλοποιώντας προφανώς εντολές;;; ή επιθυμίες;  της κυρίας Πατούλη, χωρίς καμιά αιτία και κάτω από την πίεση των θεμάτων που έθεσε με την εισήγησή της η επικεφαλής της παράταξής μας κυρία Μαρία Γώγου, απεχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να πράξουν το ίδιο.

Κατά τον τρόπο αυτό γελοιοποίησε τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Μαυρίδης και οι ακολουθούντες αυτόν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι δεν διστάζουν να προβούν ακόμα και σε θεσμική εκτροπή προκειμένου να ικανοποιήσουν την εκάστοτε θέληση της κ. Πατούλη, η οποία έχει φτάσει στο  σημείο, ουσιαστικά να εντέλει τον δήμαρχο, αφού από κανέναν δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν, η ίδια ανέβηκε στο έδρανό του και συνομίλησε μαζί του σε χαμηλόφωνο, πλην όμως έντονο ύφος.  

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξαν να αποφύγουν τον δημοκρατικό έλεγχο και να δώσουν πειστικές απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που θα ετίθεντο!  

Είναι ίσως περιττό να κάνουμε λόγο για τον ευτελισμό του Δημοτικού Συμβουλίου από την παράταξη του κ. Μαυρίδη, οι σύμβουλοι του οποίου ενώ αποχώρησαν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εν συνεχεία μπαινόβγαιναν σε αυτή, μόνο και μόνο για την ανά λεπτό διαμόρφωση της αριθμητικής πλειοψηφίας, υπό τον φόβο της υποβολής πρότασης μομφής προς το προεδρείο.

Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο από μέρους του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νικολιδάκη, τη συνέχιση της συνεδρίασης – παρωδία του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά τις προτροπές όλων μας για τη διακοπή της, με σκοπό την προστασία του κύρους του Σώματος από τέτοιο βάναυσο ευτελισμό.

Αξίζει όμως να κάνουμε μνεία για το γεγονός ότι πέντε από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Μαυρίδη δεν ακολούθησαν το κέλευσμα του αρχηγού τους και παρέμειναν στα έδρανά τους, προδικάζοντας σιωπηρά την ήττα του. Προεξέχουσα μάλιστα ήταν η δήλωση έντονης δυσαρέσκειάς ενός από αυτούς για το γεγονός, καταδικάζοντας φωναχτά τη συντριβή του αρχηγού του.

Αντίθετα, οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και παραμείναμε με τους δημοτικούς συμβούλους μας εντός της αίθουσας συνεχίζοντας να υποβάλλουμε τα ερωτήματά μας αν και γνωρίζαμε ότι δεν επρόκειτο να λάβουμε απαντήσεις.

Και το κάναμε αυτό όχι γιατί είμαστε «ηλίθιοι», κατά τον κ. Μαυρίδη και την κυρία Πατούλη, όπως με τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο μας αποκάλεσαν με την ιστορικής σημασίας ρήση της… γιαγιάς τους «η σιωπή είναι η πιο κατάλληλη απάντηση για να δώσεις στους ηλίθιους… Μην χάνεις τζάμπα χρόνο να τους εξηγείς, έτσι κι αλλιώς… δεν θα καταλάβουν»!!!, αλλά για να τιμήσουμε την ψήφο του κόσμου που μας κατέταξε στο Δημοτικό Συμβούλιο και  για να ασκήσουμε, ως σοβαρή αντιπολίτευση, τον έλεγχο και την κριτική απέναντι στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Όχι μόνο για μας αλλά πλέον για όλους, υπάρχει πια τεράστιο έλλειμμα αποτελεσματικής και διαφανούς διοίκησης στον Δήμο μας. Καμία διακωμώδηση του Δημοτικού Συμβουλίου και καμία φυγή δεν μπορούν να κρύψουν ανεπάρκειες και πανικούς! Καμία εκτροπή σαν αυτή της 24-25/3/2015, την πρωτοφανή πανελληνίως στα αυτοδιοικητικά πράγματα, δεν μπορεί να κρύψει τον άβουλο χαρακτήρα και τις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές που υπάρχουν κάτω από το προσωπείο του «καλού παιδιού».

Κύριε Μαυρίδη οι δημότες επέλεξαν δήμαρχο και όχι φυγά!!! Και αν γίνατε φυγάς στους έξι (6) μήνες όλοι καταλαβαίνουμε τι θα γίνει στα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια! Δεν αναλογίζεστε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας;  

Μήπως θα πρέπει πλέον να σκέπτεστε ότι επειδή δεν μπορείτε να διαχειριστείτε ούτε κατ΄ ελάχιστον την εντολή που λάβατε από τους συμπολίτες μας, θα είναι καλύτερο για όλους να παραιτηθείτε από τη θέση σας ή να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας και να ζητήσετε την παραίτηση της προέδρου του ΠΕΑΠ κας Πατούλη; 

Εμείς πάντως με λύπη σας λέμε ότι η συνέχεια προοιωνίζεται ακόμα δυσκολότερη…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet