Μ. Πάγκαλος: «Ασέβεια να προσθέσουμε νέα βάρη στον δοκιμαζόμενο πολίτη»
Πολιτική

Μ. Πάγκαλος: «Ασέβεια να προσθέσουμε νέα βάρη στον δοκιμαζόμενο πολίτη»

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Λυκόβρυσης – Πεύκης σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του δημοτικού φόρου στην Πεύκη, καθώς και ο επικεφαλής της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Μανόλης Πάγκαλος ζητεί να μην φτάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο η σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Παράλληλα, μιλά για «προσχηματική εξομοίωση» του δημοτικού φόρου μεταξύ των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα έπρεπε να προταθεί «μείωση του φόρου από 0,45 ευρώ το τ.μ. στη Λυκόβρυση στα 0,24 ευρώ, που είναι στην Πεύκη». Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

Οι θεσμοθετημένες χρηματοδοτήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κεντρική Διοίκηση συνεχώς μειώνονται ενώ το κράτος επιβάλλει πολλαπλή φορολόγηση στους πολίτες.

Σε αυτήν τη στιγμή έρχεται η δημοτική αρχή του κ. Α. Μαυρίδη, που ταυτιζόμενη με την επιδίωξη της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, βρίσκει την εύκολη λύση να μεταβιβάσει βάρη στους δημότες, δηλαδή να τους φορολογήσει, για να καλύψει έστω και ένα τμήμα των εσόδων που το κράτος έχει περικόψει.

Είμαστε εντελώς αντίθετοι σε αυτήν τη λογική, που θεωρεί ως δεδομένη την αδυναμία του κράτους να στηρίξει τις κοινωνικές δομές του και που υποχρεώνει τον πολίτη να πληρώνει για τα πάντα, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Είμαστε αντίθετοι στην προτεινόμενη αύξηση του Δημοτικού Φόρου στους κατοίκους της Πεύκης, στο ανώτατο μάλιστα ποσοστό που επιτρέπει η νομοθεσία, όπως είμαστε αντίθετοι και στην προσχηματική εξομοίωση του Δημοτικού Φόρου μεταξύ των Δημοτικών Ενοτήτων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, έτσι όπως προωθείται.

Επιμένουμε στην έννοια της προσχηματικής εξομοίωσης, γιατί εάν ο κ. Μαυρίδης και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιθυμούσαν πραγματικά την ενοποίηση των υφιστάμενων διαφορετικών συντελεστών Φόρου των Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, τότε θα έπρεπε να λάβουν υπόψη τους την κρίσιμη για τους πολίτες περίοδο που ζούμε και να πρότειναν τη μείωση του φόρου από 0,45 ευρώ το τ.μ. στη Λυκόβρυση στα 0,24 ευρώ, που είναι στην Πεύκη.

Ελπίζω να επικρατήσει ορθολογισμός και να μη φέρουν την πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ήταν πραγματική ασέβεια να προσθέσουμε νέα βάρη στον δοκιμαζόμενο πολίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet