Μ. Πάγκαλος: Παιχνίδι εξουσίας οικογένειας Πατούλη στο Δημοτικό Στάδιο
Αθλητισμός

Μ. Πάγκαλος: Παιχνίδι εξουσίας οικογένειας Πατούλη στο Δημοτικό Στάδιο

«Με μικροπολιτική σκοπιμότητα και παραπληροφόρηση» κατηγορεί ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα των επισκευών στο Δημοτικό Στάδιο Πεύκης τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης ο δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Πάγκαλος.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνει λόγο για «παιχνίδι εξουσίας της οικογένειας Πατούλη», καθώς ο Δήμος Αμαρουσίου εμπλέκεται στην επισκευή του Σταδίου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Για μια ακόμη φορά ένα σοβαρότατο ζήτημα, όπως είναι η χρήση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης και οι αναγκαίες σε αυτό επισκευές, αντιμετωπίζεται από τη δημοτική Αρχή με μικροπολιτική σκοπιμότητα και αντίστοιχη παραπληροφόρηση.

Στην αρχή κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Περιφέρεια δήθεν ακύρωσε το έργο ανακατασκευής του σταδίου.

Εν συνεχεία, γνωστοποιήθηκε ότι δήθεν δημόσιες υπηρεσίες διέγνωσαν την ακαταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και έδωσαν προθεσμία αντιμετώπισης της ακαταλληλότητάς των μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015, άλλως θα διέτασσαν το κλείσιμο του σταδίου.

Παράλληλα, εμφανίσθηκε μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που με κόστος περίπου 60 χιλιάδων ευρώ θα ολοκληρώνονταν άμεσα οι άκρως απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποφυγή του κλεισίματος του σταδίου.

Τέλος, με την παρέμβαση της οικογένειας Πατούλη, προτάθηκε από την κα Μ. Σταυράκη-Πατούλη, ως 5ο έκτακτο θέμα στο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, και έγινε αποδεκτό από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, να αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου να επενδύσει αυτό το ποσό σε αντάλλαγμα της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από συλλόγους του Αμαρουσίου, για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα.

Σε όλα αυτά τα αναληθή και τις οικογενειακές σκοπιμότητες του ζεύγους Πατούλη, απαντάμε με τα παρακάτω:

1. Ουδέποτε η Περιφέρεια αποφάσισε την ακύρωση του έργου ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης, ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Απεναντίας, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για να ψηφισθεί η σύμβαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις ήταν σε άθλια κατάσταση είναι γνωστό εδώ και χρόνια και αξίζει ιδιαίτερης μνείας η παραδοχή της προέδρου του ΠΕΑΠ, όταν πριν από 13 μήνες ανέλαβε την προεδρία του νομικού προσώπου στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει το στάδιο, ότι «οι εγκαταστάσεις είναι τριτοκοσμικές».

3. Επί δεκατρείς μήνες η κα πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αδιαφόρησαν πλήρως όχι μόνο για να προβούν στις πλέον απαραίτητες εργασίες, αλλά ακόμη περισσότερο να συζητήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ταχύτερη διεκπεραίωση των πράγματι αργών γραφειοκρατικών διαδικασιών.

4. Ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αν. Μαυρίδης αντί να στηρίξει την αναγκαιότητα άμεσης εκτέλεσης του έργου ενεπλάκη στο παιχνίδι ανταγωνισμού του δημάρχου Αμαρουσίου με την Περιφέρεια, για καθαρά προσωπικούς και μικροπολιτικούς λόγους, και οδηγήθηκε σε ανάρμοστες και αήθεις καταγγελίες κατά του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, μειώνοντας τη δυνατότητα συνεργασίας του με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

5. Ξαφνικά, λίγες μέρες μετά το καλοκαίρι, διαπιστώνουμε ότι… με 60 χιλιάδες ευρώ λύνεται εν μέρει το πρόβλημα και εμφανίζεται κάτω από το τραπέζι πρόταση διαδημοτικής συνεργασίας, την οποία θα στηρίξει οικονομικά ο υπερχρεωμένος Δήμος Αμαρουσίου.

Έχουν κατανοήσει η κα Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη και ο σύζυγός της ότι με τις ενέργειές τους μπορεί να προκαλέσουν την ακύρωση του έργου, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστεί τροποποίηση της υποβληθείσας πρότασης για την πλήρη ανακατασκευή του σταδίου;

Εφόσον η τεχνική υπηρεσία του Δήμου χρειάστηκε τόσο λίγες μέρες για να εκπονήσει την μελέτη των 60 χιλιάδων ευρώ, γιατί δεν το έκανε πριν από 13 μήνες, όταν το στάδιο και τότε είχε τριτοκοσμική εικόνα;

Πώς οι αξιότιμοι διοικητικοί σύμβουλοι του ΠΕΑΠ δεν αντιλαμβάνονται ότι εμπλέκονται στο παιχνίδι εξουσίας της οικογένειας Πατούλη;

Γιατί ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης επιτρέπει στην πρόεδρο του ΠΕΑΠ να αυθαιρετεί και να εκβιάζει τους συμβούλους της πλειοψηφίας;

Διαφωνούμε πλήρως με την έμμεση εκχώρηση του Σταδίου στον Δήμο Αμαρουσίου και τη μερική επισκευή που προτείνει η πρόεδρος του ΠΕΑΠ.

Δηλώνουμε την πλήρη μας στήριξη σε κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την τάχιστη υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια και την έναρξη του έργου πλήρους ανακατασκευής του Δημοτικού μας Σταδίου.

Μανόλης Στ. Πάγκαλος

Δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet