Μ. Πάγκαλος: «Τι φοβάται η δημοτική αρχή;»
Πολιτική

Μ. Πάγκαλος: «Τι φοβάται η δημοτική αρχή;»

«Τι φοβάται η δημοτική αρχή;» σχετικά με τη συμμετοχή πολιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, μέσω του θεσμού της Ημέρας του Δημότη, διερωτάται ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Μανόλης Πάγκαλος.

Ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρεται σε καταπάτηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ. και απευθυνόμενος τόσο στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, αναφέρει χαρακτηριστικά «Έχετε ακόμη μέχρι και τη Δευτέρα τον χρόνο να διορθώσετε το ατόπημά σας!» (σ.σ. Δευτέρα 10 Νοεμβρίου). Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δήλωση σχετικά με την καταστρατήγηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και την αποφυγή/μεταφορά της Ημέρας του Δημότη

Πραγματικά έχουμε μείνει έκπληκτοι με την τόσο απροκάλυπτη καταπάτηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. προσκαλεί τους δημοτικούς συμβούλους την Πέμπτη 13/11/2014 σε διπλή συνεδρίαση και επικαλούμενος τη φύση των θεμάτων μεταφέρει την Ημέρα του Δημότη.

Εντελώς τυχαία, η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνει όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες (οικονομική επιβάρυνση δημοτών, τεχνικό πρόγραμμα, προϋπολογισμός 2015 Δήμου και Νομικών Προσώπων κ.ά.).

Τι φοβάται η δημοτική αρχή;

Μήπως νομίζει ότι η παρουσία των πολιτών και η επιπλέον ωριαία απασχόληση του Δημοτικού Συμβουλίου θα επιβαρύνει τους δημοτικούς συμβούλους και δεν θα έχουν τον χρόνο να συζητήσουν τα σοβαρότατα θέματα της ημερήσιας διάταξης;

Προεκλογικά, όλες οι παρατάξεις συμφωνούσαμε στην ευρύτατη ενημέρωση των πολιτών και στη δυνατότητα ανάπτυξης διαλόγου. Γιατί η δημοτική αρχή, αυτή τη στιγμή κάνει το αντίθετο;

Τελικά, ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ερμηνεύσιμος κατά το δοκούν;

Κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και κύριε δήμαρχε, τροποποιήστε την Πρόσκληση και προσθέστε την Ημέρα του Δημότη, όπως επιβάλλει ο Κανονισμός, βάσει του οποίου λειτουργούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχετε ακόμη μέχρι και τη Δευτέρα τον χρόνο να διορθώσετε το ατόπημά σας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet