Μ. Πατούλη: Αναπάντητα τα ερωτήματα πολιτών από τη διοίκηση Μαυρίδη
Πολιτική

Μ. Πατούλη: Αναπάντητα τα ερωτήματα πολιτών από τη διοίκηση Μαυρίδη

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2017 σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία του Σώματος, την απουσία του δημάρχου από την Ημέρα Πολίτη, τα ερωτήματα συμπολιτών που έμειναν αναπάντητα από τη διοίκηση του Δήμου, αλλά και την μη εισαγωγή του αιτήματος συγκρότησης διαπαραταξιακής επιτροπής για το Κλειστό της Λυκόβρυσης.

«Πλέον δε χωρά καμία αμφιβολία», όπως τόνισε η κα Πατούλη-Σταυράκη, ότι «η προβληματική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, με ευθύνη του ίδιου του προέδρου, αναδεικνύει κάθε φορά το μέγεθος της σοβαρής υποβάθμισης του αυτοδιοικητικού θεσμού επί των ημερών της διοίκησης του κ. Μαυρίδη.

»Ένα χαοτικό τοπίο αντιδημοκρατικής λογικής, απαξιωτικού διαλόγου, με την προκλητική απουσία θεσμικών ορίων, εκδηλωτικού εμπαιγμού από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου απέναντι σε πολίτες που θέτουν ερωτήματα για ζωτικά θέματα της καθημερινότητάς τους, χωρίς να παίρνουν την παραμικρή απάντηση από την πλειοψηφία των αρμόδιων αντιδημάρχων και την παντελή απουσία του δημάρχου από τη θέση που τον όρισε η κοινωνία για να διοικεί».

«Ενδεικτικό παράδειγμα», τόνισε η κα Πατούλη-Σταυράκη, «που χαρακτηρίζει θλιβερό και ανεπαρκές το Δημοτικό Συμβούλιο είναι η επιλογή από τους ιθύνοντες του Δήμου ως Ημέρα Πολίτη την ημέρα κατά την οποία ο δήμαρχος θα απουσίαζε, αλλά θα απουσίαζαν, δυστυχώς και με απαξιωτικό τρόπο, οι εύλογες απαντήσεις που όφειλε η διοίκηση να δώσει στους αγανακτισμένους πολίτες που παραβρέθηκαν εκεί».

«Δεν μας τιμά η κατιούσα πορεία της σημερινής διοίκησης του Δήμου», πρόσθεσε η ίδια, χαρακτηρίζοντάς την «ως μια παλαιοκομματική πορεία που ξεγυμνώνεται μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο, φανερώνοντας το πραγματικό εκφυλιστικό, επικίνδυνο και αντιαναπτυξιακό πρόσωπό της».

Για το Κλειστό της Λυκόβρυσης, η κα Πατούλη- Σταυράκη σημείωσε ότι «οφείλει άμεσα η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης να επιταχύνει τις διαδικασίες εντάσσοντας το δίκαιο αίτημα 6 δημοτικών συμβούλων και 42 συμπολιτών μας για σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για το ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Όπως είπε «η κοινωνία ζητά απαντήσεις για την ολιγωρία και τις ευθύνες όσων εμπλέκονται στην σκανδαλώδη κωλυσιεργία ενός έργου ουσίας, που συνδέεται με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά και τη δημιουργία ενός χώρου άθλησης άρρηκτα συνυφασμένου με την τοπική ταυτότητα των νέων. Απαντήσεις που όπως είπε πρέπει αυτή τη φορά να δοθούν, από τη διοίκηση του Δήμου, με όσο περίσσευμα πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης τής έχει απομείνει».

Η κα Πατούλη επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση της για τη χρηματοδότηση του έργου εξολοκλήρου από περιφερειακούς ή εθνικούς πόρους «και όχι επιβαρύνοντας τους κατοίκους της Λυκόβρυσης μέσα από το “χαράτσι” που ξαναπληρώνουν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το ίδιο το έργο τόνισε ότι «σέρνεται για 20 και πλέον έτη, εγκαταλελειμμένο, “κουφάρι” λεηλατημένο, με πλήθος καταγγελιών για κλοπές εξοπλισμού και υλικών και παραλίγο, αντί για γήπεδο αθλητισμού, να μετατραπεί σε υπερτοπικό πράσινο σημείο».   

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet