Μ. Πατούλη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφίσει στη Βουλή την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Δήμων
Πολιτική

Μ. Πατούλη: Η κυβέρνηση επιχειρεί να ψηφίσει στη Βουλή την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Δήμων

Με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με μοναδικό θέμα τις προς ψήφιση τελικές διατάξεις του προγράμματος αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης «Κλεισθένης Ι», η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή δυστυχώς αποτελεί προϊόν μιας μονομερούς και ιδεοληπτικής προσέγγισης στα θέματα της Αυτοδιοίκησης. Έπειτα από μια προσχηματική διαβούλευση με τους αιρετούς, αφού σχεδόν καμία από τις προτάσεις τους δεν συμπεριλήφθηκε στις διατάξεις του συζητούμενου νομοσχεδίου, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ουσιαστικά την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Δήμων.

»Πρόκειται για μια επικίνδυνη εμμονή, η οποία απειλεί να “τινάξει στον αέρα” τη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό για τις τοπικές κοινωνίες.

»Ως αυτοδιοικητικοί οφείλουμε να δώσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα, μέσω της δυναμικής παρουσίας μας, στο πλευρό των θεσμικών οργάνων μας, προκειμένου να  αποτρέψουμε -έστω και την ύστατη στιγμή- το “έγκλημα” που επιχειρείται κατά του αυτοδιοικητικού θεσμού».

Το κορυφαίο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου και καλεί όλους τους αιρετούς της χώρας να προσέλθουν στη Βουλή τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 9:30 το πρωί, οπότε και ξεκινά η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, αλλά και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό. Επίσης, αποφάσισε τη δρομολόγηση νέων πρωτοβουλιών προκειμένου να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών η εφαρμογή των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet