Μ. Πατούλη: Παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια με τη λειτουργία του Σταδίου
Αθλητισμός

Μ. Πατούλη: Παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια με τη λειτουργία του Σταδίου

Ότι «παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια» με τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης τονίζει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Σε ανακοίνωσή της, που έρχεται ως απάντηση σε ανακοινώσεις παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης (βλέπε δημοσιεύματα Συνάντηση Μ. Γώγου, Μ. Πάγκαλου και Δ. Κωνστάντου με Γ. Καραμέρο και Μ. Πάγκαλος: Παιχνίδι εξουσίας οικογένειας Πατούλη στο Δημοτικό Στάδιο), η κα Μ. Πατούλη σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία είναι «δίκαιη και επωφελής» και για τους δύο Δήμους, ότι θα επιτευχθεί η αδειοδότηση του Σταδίου, ότι η συμφωνία δεν ακυρώνει την υλοποίηση του μελλοντικού έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Αναφορικά με «προσωπικές επιθέσεις» στην οικογένειά της η κα Πατούλη απαντά ότι της «δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει να αγωνίζεται».

Πρόεδρος ΠΕΑΠ: «Κανείς δεν μπορεί να “παίζει” μικροπολιτικά παιχνίδια με τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης»

Σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης δηλώνουμε τη βαθιά μας λύπη για το γεγονός ότι οι μικροπαραταξιακές αγκυλώσεις «κάποιων» τους οδηγούν στη διαστρέβλωση των γεγονότων και την παραπληροφόρηση.

Δυστυχώς για αυτούς, οι πολίτες ενημερώνονται υπεύθυνα και κρίνουν. Εμείς, ως ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε με σοβαρότητα για άμεσες και κοινά αποδεκτές λύσεις και να υπηρετούμε το όφελος των δημοτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλουμε να δηλώσουμε ότι:

  • Προτείνουμε μια συμφωνία δίκαιη και επωφελή και για τον Δήμο μας αλλά και για τον Δήμο Αμαρουσίου, που διασφαλίζει ότι το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης δε θα κλείσει ούτε μια ημέρα, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι συμπολίτες μας.
  • Πρόθεση μας είναι η διασφάλιση της άμεσης αποκατάστασης των φθορών των γηπέδου και η βελτίωση των εγκαταστάσεων, ώστε χωρίς χρονοτριβή να ανανεώσουμε την αδειοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία.
  • Το κόστος των εργασιών αυτών δεν μπορεί να το καλύψει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στον οποίο ανήκει το Στάδιο. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της, για το 2015, τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου και ούτε έχει δεσμευθεί χρονικά.
  • Υποστηρίζουμε ότι εφόσον η Περιφέρεια Αττικής πραγματικά επιθυμεί να διαθέσει τα χρήματα για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης οφείλει να το κάνει άμεσα, στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της.  Και στη συνέχεια να δεσμευθεί με χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.
  • Από την ανάληψη των καθηκόντων μας τηρούμε πάντοτε τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες κατά τη λήψη των αποφάσεων του Διοικητικού μας Συμβουλίου, με γνώμονα το όφελος των δημοτών. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα, θέτοντας το ζήτημα του γηπέδου και την προτεινόμενη – εφικτή λύση στην κρίση του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
  • Σε καμιά περίπτωση δεν αναφερθήκαμε σε εκχώρηση του Σταδίου στον Δήμο Αμαρουσίου, όπως «κάποιοι» διακινούν σκόπιμα, ενώ κατηγορηματικά δηλώσαμε από την αρχή ότι οι δημότες, τα σωματεία της περιοχής μας, οι αθλητές και αθλήτριές μας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του απρόσκοπτα και με απόλυτη στήριξη της διοίκησης του ΠΕΑΠ.και του Δήμου μας. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος. Η εύρυθμη λειτουργία του Σταδίου προς όφελος των δημοτών μας και των σωματείων του Δήμου μας καθώς και η ανάδειξη των δυνατοτήτων και των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τις διαδημοτικές συνεργασίες.
  • Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην κλείσει το Στάδιο Πεύκης, ενώνοντας δυνάμεις μέσα από τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο Αμαρουσίου.
  • Η συμφωνία αυτή ούτε ακυρώνει, ούτε εμποδίζει την υλοποίηση του μελλοντικού έργου από την Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης, σχετικά με τις προσωπικές επιθέσεις στην οικογένεια μου, θέλω να δηλώσω ότι μου δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω να αγωνίζομαι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να ενημερώνω και να υπηρετώ του πολίτες, ενισχύοντας τον υπεύθυνο ρόλο όχι μόνο της αυτοδιοικητικής μου ταυτότητας αλλά και της κοινωνικής μου υπόστασης.

Με εκτίμηση

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Πρόεδρος ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet