Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που είναι μέσα μας
Πολιτική

Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που είναι μέσα μας

Με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης & εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

Για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου δεν πρέπει να είναι μια απλή επέτειος.

Αποτελεί:

  • την αφετηρία για να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι,
  • την ευκαιρία για να καθορίσουμε τον ρόλο που ως κράτος θέλουμε να διαδραματίσουμε στη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα (είμαστε υποχρεωμένοι θα έλεγα να διαφυλάξουμε τις αρχές και τα οράματα που προσδιορίζουν την υπόστασή μας ως έθνος και καθορίζουν τη συλλογική εθνική μας συνείδηση),
  • πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία νέου συλλογικού οράματος για τον Ελληνισμό, αλλά και ενίσχυσης της Εθνικής μας αυτοπεποίθησης.

Η ιστορική ημέρα προτρέπει το σύγχρονο Έλληνα ν’ αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αποτελεί πρόκληση να διδάξουμε στη νέα γενιά ότι σήμερα υπάρχουν πολλές μορφές υποδούλωσης.

Και αποτελεί δικαίωμα κάθε υπόδουλου να διεκδικεί την ελευθερία του και να αντιστέκεται σθεναρά ενάντια σε κάθε μορφή καταδυνάστευσης. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας ως Έθνος, την εθνική μας κυριαρχία απέναντι σε κάθε επίβουλο σχέδιο, εντός και εκτός της χώρας μας, είναι απαραίτητο πρώτα να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό που είναι μέσα μας.

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση κάθε αναγεννητικής προσπάθειας, ουσιαστική πράξη αντίστασης ενάντια σε κάθε κατακτητή. Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση αρκεί να υποτάξουμε το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ.

Οφείλουμε λοιπόν ως Έλληνες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μετατρέψουμε την ΚΡΙΣΗ σε αφετηρία αλλαγών και ανατροπών.

Αλλαγών και ανατροπών σε όλα τα επίπεδα.

Αξιών αλλά και συμπεριφορών.

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον.

Να αγωνιστούμε για μια νέα, ισχυρή Ελλάδα.

Το επιβάλλει η ιστορία μας. Ο πολιτισμός μας.

Με ενότητα,

με θετικό βηματισμό,

Με εθνική υπερηφάνεια για το ένδοξο ΧΤΕΣ, μπορούμε όλοι μαζί να παραμείνουμε νικητές και να διαμορφώσουμε την Ιστορία του Αύριο.

Ακόμη και σήμερα δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά ο καθένας από τη θέση του και με βάση τις δυνατότητές του οφείλει να δίνει δυναμικό παρόν σε πράξεις ηρωισμού.

Να αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα των Αγωνιστών του ’21 που μας έδειξαν έμπρακτα ότι η αξιοπρέπεια και η ιστορία μας είναι η ηθική και πνευματική παρακαταθήκη μας, η προίκα μας, και αυτά δεν ξεπουλιούνται, δεν αμφισβητούνται και δεν μπορεί κανείς να τα εκμηδενίσει.

Πάντα θα υπάρχουν ως φωτεινός φάρος ΕΛΠΙΔΑΣ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet