Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Οι τοπικές κοινωνίες αλλάζουν σελίδα – Κάποιοι απλώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν…
Πολιτική

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Οι τοπικές κοινωνίες αλλάζουν σελίδα – Κάποιοι απλώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν…

Σε όσους την κατηγορούν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απαντά η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

«Οι τοπικές κοινωνίες αλλάζουν σελίδα» και «κάποιοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν» τονίζει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος καταλογίζοντας στους «επικριτές» της ότι «έχουν μάθει να ζουν και να κινούνται στο σκοτάδι».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη:

Οι τοπικές κοινωνίες αλλάζουν σελίδα – Κάποιοι απλώς δεν μπορούν να ακολουθήσουν…
Η πολιτική αντιπαράθεση απαιτεί φως, κάτι που τρομάζει όσους έχουν μάθει να ζουν και να κινούνται στο σκοτάδι

Δυστυχώς, κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν ότι οι τοπικές κοινωνίες έχουν αλλάξει και πλέον δεν κατευθύνονται ούτε από σκοτεινά κέντρα και παράκεντρα. ούτε καθοδηγούνται ως «πρόβατα» με βάση τα «νήματα» που κάποιοι αυταπατώνται ότι μπορούν να κινούν από τα παρασκήνια.

Είναι αυτοί που, με τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρούν να κατευθύνουν και τις άλλες παρατάξεις σε κοινά μέτωπα πολιτικού λιντσαρίσματος όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους και να κατεβάσουν το επίπεδο πολιτικού διαλόγου στο επίπεδο που μπορούν οι ίδιοι να φθάσουν… Αποκαλύπτοντας το απύθμενο έλλειμμα πολιτικής επιχειρηματολογίας, βγάζοντας απροκάλυπτα όλον τον σεξισμό που τους βασανίζει, προσπαθούν να απαξιώσουν τα πάντα, μήπως και μείνει κάποιος χώρος για να βολέψουν τις πολιτικές φιλοδοξίες τους.

Ο διάλογος μαζί τους είναι μάταιος. Η διαδρομή της ζωής μου έχει δείξει ότι λειτουργώ στο φως, ακόμη και των καμερών, που οι ίδιοι αποφεύγουν (τι τους φοβίζει, άραγε;). Ποτέ δεν διανοήθηκα να προσβάλω κάποιον ή να τον κρίνω με βάση το φύλο, τις προτιμήσεις της ζωής του. Έμαθα, εφάρμοσα και πλέον διδάσκω ότι όλα λύνονται με τον διάλογο, στο φως, με επιχειρήματα, με σεβασμό και ανοιχτά το μυαλό και τα αυτιά.

Η αυτοδιοικητική διαδρομή μου δεν θα μπορούσε να κινηθεί σε διαφορετικό δρόμο. Ευτυχώς, δεν μπορώ να υιοθετήσω την «ξύλινη» γλώσσα τους. Ευτυχώς, δεν μου ταιριάζει η χυδαιότητα των δήθεν επιχειρημάτων τους. Ευτυχώς, δεν έχω τις εξαρτήσεις τους, δεν κινούμαι από τα υπόγεια κέντρα που τους «πατρονάρουν». Ευτυχώς, μιλούμε διαφορετική γλώσσα και έχουμε διαφορετικές επιδιώξεις.

Η εμπλοκή μου με τα κοινά στη Λυκόβρυση και στην Πεύκη εκπορεύεται από την επιδίωξή μου να προσφέρω, με όσες δυνάμεις διαθέτω, στην ανάπτυξη των πόλεων μας και στην καλυτέρευση της ζωής των συνδημοτών μου. Με αφήνουν αδιάφορη οι κομματικές ή άλλες ισορροπίες, οι συναλλαγές πίσω από κλειστές πόρτες και πολύ περισσότερο, οι εμπάθειες του καθενός.

Η κοινωνία έχει αλλάξει σελίδα. Όποιος επιζητεί αντιπαράθεση να την επιδιώξει στο φως, με επίσημες τοποθετήσεις και όχι εμετικές αναρτήσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Να βγει μπροστά, να δηλώσει τι και ποιους εκπροσωπεί και να δεχθεί τη βάσανο των επιχειρημάτων. Με σεξιστικά υπονοούμενα, χυδαίες σπόντες και εκ του ασφαλούς πολιτικές «αναλύσεις», το μόνο που αποκαλύπτουν είναι την πολιτική τους ένδεια.

Προσωπικώς, συνεχίζω μπροστά, με όλους εκείνους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι τύχες της Λυκόβρυσης και της Πεύκης είναι στα χέρια μας και δεν θα τις αφήσουμε σε όσους γεννήθηκαν, ζουν και έμαθαν να κινούνται μόνο στο σκοτάδι…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet