Μ. Τραγάδη: Η κυρία Σοκορέλη και τα «αδέξια» άλματά της στον δρόμο της Αυτοδιοίκησης
Πολιτική

Μ. Τραγάδη: Η κυρία Σοκορέλη και τα «αδέξια» άλματά της στον δρόμο της Αυτοδιοίκησης

«Η κυρία Σοκορέλη επέλεξε να ακολουθήσει τον αυτοδιοικητικό δρόμο που πρώτος χάραξε ο κύριος Μονεμβασιώτης. Ο εν λόγο δρόμος οδηγεί εν τέλει στην κατάληψη μιας έμμισθης θέσης στην διοίκηση του Δήμου, ως αντάλλαγμα για την “ανεξαρτητοποίησή” τους», όπως αναφέρει η Μαρία Τραγάδη, τακτικό μέλος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η κ. Τραγάδη σημειώνει τα εξής:

Υπάρχουν όμως ορισμένες διαφορές που δεν πρέπει να τις παραβλέψουμε. 

Η πρώτη διαφορά είναι ότι η κυρία Σοκορέλη, μην έχοντας ουδέποτε τοποθετηθεί για κανένα θέμα (τονίζω το ουδέποτε και το κανένα, διότι δεν είναι υπερβολή), που αφορά τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα δυσκολευτεί να τεκμηριώσει την πραγματική διαφωνία της, με τις θέσεις της παράταξής μας.

Θέλω να τονίσω ότι δεν μας απασχολεί τι έκανε ή τι δεν έκανε η κυρία Σοκορέλη την προηγούμενη δημοτική περίοδο (που ούτε τότε ουδέποτε είχε τοποθετηθεί για οποιοδήποτε θέμα), αλλά τι πράττει σε αυτήν. Πολύ περισσότερο πρέπει να προβληματίζει όσους δημότες της ψήφισαν, διότι δεν έχει αναδείξει ούτε ένα θέμα σε οποιοδήποτε Δημοτικό Συμβούλιο (σε αυτά που συμμετείχε, διότι σε αρκετά δεν συμμετείχε, όπως και ο κύριος δήμαρχος). 

Η δεύτερη διαφορά, είναι ότι η κυρία Σοκορέλη εκτός από την πλήρη σιωπή της στα Δημοτικά Συμβούλια, σιωπούσε γενικότερα για όλα τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει ο  Δήμος μας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η παράταξη Δήμος Μπροστά+, ασκεί δριμεία αντιπολίτευση στην δημοτική αρχή και αυτό δεν αξίζει στη δημοτική αρχή, διότι θα πρέπει να την στηριχθεί η δημοτική αρχή και το έργο της (την αφήνουμε να το κάνει μόνη της). Βεβαίως, καθόλη την πολυετή παρουσία της κυρίας Σοκορέλη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα δύο και μοναδικά άρθρα που έχει δημοσιεύσει, της είχαν δοθεί έτοιμα, ώστε να παρακινηθεί να αναδείξει ορισμένα θέματα, για τα οποία εν τέλει ουδέποτε έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. 

Η τρίτη και ιδιαιτέρως σημαντική διαφορά, είναι η εξής. Η κυρία Σοκορέλη, γνωρίζοντας ότι λόγω των όσων αναφέρθηκαν θα δυσκολευτεί πολύ να λειτουργήσει ως ένας άλλος Μονεβασιώτης και να μεταπηδήσει αμέσως στην ζεστή έμμισθη καρέκλα της δημοτικής αρχής, λειτουργεί πιο στρατηγικά, αφήνοντας να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ της ανεξαρτητοποίησής της και της μεταπήδησής της στη δημοτική αρχή, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί επικοινωνιακά την εισχώρησή της στο (υπό κατάρρευση) άρμα του δημάρχου. Όμως, στην πραγματικότητα η εισχώρηση ήδη φαίνεται από την επικείμενη και βεβαία υπερψήφιση όλων των θεμάτων που εισηγείται η δημοτική αρχή. 

Εκ των ανωτέρω, επιθυμούμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της κυρίας Σοκορέλη και ελπίζουμε με την ανάληψη των νέων της καθηκόντων να είναι πιο ενεργή σε ότι αφορά τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ώστε οι δημότες να την εμπιστευτούν μια ακόμα φορά, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον πολύπαθο Δήμο μας. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet