Οι θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Οι θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης

Τις θέσεις της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης για τη Λεωφ. Ειρήνης, την κεντρική πλατεία, το ημιτελές κλειστό Λυκόβρυσης και την προσχολική εκπαίδευση, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη.

Συγκεκριμένα, η παράταξη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όπως σας υποσχεθήκαμε συνεχίζουμε την ενημέρωση σχετικά με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και θα το κάνουμε όσο ο σημερινός δήμαρχος αρνείται να επαναφέρει την απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων, που είχε καθιερωθεί πρωτοποριακά επί δημαρχίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλου (2007-2011) και φυσικά την τηλεοπτική κάλυψη, για την οποία υπάρχουν στον Δήμο από το 2010 οι κατάλληλες εγκαταστάσεις. Προφανώς τους ενοχλεί να ενημερώνονται αντικειμενικά οι πολίτες για όσα γίνονται αλλά και όσα δεν γίνονται στον Δήμο. Και για να μπορούν να κάνουν την επικοινωνιακή πολιτική όπως τη θέλουν.

Η συνεδρίαση της 2ας Οκτωβρίου ήταν έκτακτη προκειμένου να καλύψει η δημοτική αρχή τη μεγάλη της γκάφα να χρησιμοποιήσει σαν παράρτημα νηπιαγωγείου τις αίθουσες του παιδικού σταθμού. Η απόφαση έπρεπε να είχε έλθει από τον Αύγουστο και όχι την τελευταία στιγμή και μάλιστα να έρθει μετά τη δημόσια καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής Αμαρουσίου, Πεύκης κ.λπ. (ΣΕΠΕ). Εμείς ψηφίσαμε θετικά στην ίδρυση και λειτουργία του νηπιαγωγείου παρά το γεγονός ότι στο θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ο Δήμος μας τα έκανε θάλασσα με συνέπεια να ταλαιπωρούνται ακόμα δεκάδες οικογένειες στην Πεύκη. Και βέβαια κανένας δεν μας είπε τι έγιναν οι μεγάλες ταμπέλες που είχε βάλει προεκλογικά το 2010 δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη ο δήθεν «νοικοκύρης» της Λυκόβρυσης. Ας είναι καλά τα κοντέινερ του 2ου Δημοτικού της Λυκόβρυσης και το ενοικιασμένο και πολλές φορές πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο της Λέλας Καραγιάννη.

Στα προ ημερησίας θέματα ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, έθεσε αρκετά ζητήματα προς τον δήμαρχο. Τα κυριότερα είναι:

Ζήτησε να γίνει σύντομα μια ειδική συνεδρίαση με θέμα την Παιδεία για να ασχοληθεί με όλο το φάσμα και να συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Δηλαδή οι αιρετοί, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες, οι εργαζόμενοι. «Μια συνεδρίαση που ζητάμε εδώ και πέντε χρόνια από τον δήμαρχο».

Ζήτησε να ενημερώσει η διοίκηση το Δημοτικό Συμβούλιο για τα σχέδιά της γύρω από την πολύ σοβαρή υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Δήμος μας δεν τα πηγαίνει καλά στο θέμα της ανακύκλωσης.

Αναφέρθηκε στην απαράδεκτη ακύρωση των μεγάλων έργων της ριζικής ανάπλασης της Λεωφόρου Ειρήνης και της κατασκευής της κεντρικής πλατείας της Πεύκης τα οποία αν και είχαν δημοπρατηθεί το 2010 και είχε επιλεγεί και εργολάβος με έκπτωση 57%, επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, τα έργα ακυρώθηκαν χωρίς σοβαρή δικαιολογία από τον πρώην δήμαρχο (Φωκιανός) και με τη στήριξη του νυν δημάρχου (Μαυρίδης). Ο προϋπολογισμός ήταν 3.700.000 ευρώ, χρήματα που δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν. Και ζήτησε να μάθει τι προοπτικές υπάρχουν για τα δύο έργα.

Η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπαιδευτικός Κατερίνα Φασουλά αναφέρθηκε σε προβλήματα των συμβασιούχων σχολικών φυλάκων ζητώντας να δοθεί τετράμηνη παράταση καθώς και στα προβλήματα φωτισμού που παρουσιάζονται στην Άνω Πεύκη (οδός Παύλου Μελά κ.λπ.).

Ο Κώστας Ξανθόπουλος δημοτικός σύμβουλος της Συμμαχίας, που εκλέγεται στη Λυκόβρυση, στάθηκε στο τεράστιο θέμα του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης που ταλαιπωρεί την πόλη δύο με τρεις δεκαετίες και ζήτησε χρονοδιάγραμμα. Επίσης, αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του Ο.Τ.9 και το αναψυκτήριο που μένει κλειστό καθώς και στην παράξενη υπόθεση ενός αιωνόβιου πεύκου που… ξεράθηκε στο δημαρχείο της Λυκόβρυσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet