Οι τοποθετήσεις της Λυκόβρυσης Πεύκης.- στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.
Πολιτική

Οι τοποθετήσεις της Λυκόβρυσης Πεύκης.- στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για τις θέσεις που διατύπωσε ο εκπρόσωπός της στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη.-, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της και στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

Στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αναδείξαμε τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Το ακριβές ύψος των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου μας σε σχέση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Παναγιώτη Πανταζή (απουσίαζε ο κ. δήμαρχος) τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας είναι 400.000 ευρώ, πλέον του ειδικού αποθεματικού για το Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση που ανέρχεται στο 1.500.000 ευρώ. Όσον αφορά στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου ο κ. Πανταζής μας ενημέρωσε ότι και τα 400.000 ευρώ είναι απαραίτητα για ανελαστικές δαπάνες 15νθημέρου, οπότε, με την εξαίρεση και των ανταποδοτικών τελών (1.500.000 ευρώ για το Ο.Τ.9), δεν υπάρχει ταμειακό πλεόνασμα για μεταφορά ανεξάρτητα από την πολιτική θέση της διοίκησης για το θέμα.
  • Τη σύσκεψη για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια. Μέσω δελτίου τύπου της Περιφέρειας Αττικής στα τοπικά μέσα, ενημερωθήκαμε και πάλι για σοβαρά ζητήματα του Δήμου μας. Ο δήμαρχος συμμετείχε σε σύσκεψη του Βόρειου Τομέα για το εξαιρετικά σημαντικό θέμα των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων. Στο ίδιο δελτίο Τύπου αναφέρεται η σύμπραξη του Δήμου μας με τους Δήμους Αμαρουσίου και Κηφισιάς. Επισημάναμε ότι και για το θέμα αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πλήρη άγνοια, με προφανή ευθύνη της διοίκησης που, με συνειδητά βήματα, συνεχίζει την προσπάθεια υποβάθμισής του και θεσμικής αλλοίωσης του ρόλου του. Προς ενίσχυση της άποψής μας αναφερθήκαμε στους συναδέλφους του δημάρχου στους άλλους Δήμους του Βόρειου Τομέα, οι οποίοι είτε είχαν ενημερώσει τα Δημοτικά τους Συμβούλια, είτε είχαν συντάξει δικά τους τοπικά σχέδια με συμπράξεις ή όσοι δεν το είχαν πράξει, επιφυλάχθησαν να τοποθετηθούν αφού εκφέρουν γνώμη πρώτα τα Δημοτικά τους Συμβούλια. Ο δήμαρχός Λυκόβρυσης Πεύκης το θεώρησε περιττό.
  • Ορισμένες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στην αιμοδοσία της 22ας Απριλίου (δεν αφορούσαν στη συμμετοχή του Δήμου μας) και οι οποίες ζητήθηκε από τους εθελοντές να μεταφερθούν και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με την ευκαιρία καταθέσαμε και πάλι την πρότασή μας για την πραγματοποίηση στις 14 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ειδικής εκδήλωσης για τους εθελοντές αιμοδότες που συμμετέχουν στις αιμοδοσίες του Δήμου μας και των Ιερών Ναών Λυκόβρυσης και Πεύκης.Τη συμμετοχή των σχολείων στο 38ο Φεστιβάλ Παιδιού και αν αυτή κρίνεται ικανοποιητική σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις.
  • Την ανάγκη καθημερινής και συστηματικής προσπάθειας για τη βελτίωση όλων των προληπτικών μέτρων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής με αφορμή σοβαρό ατύχημα στη Λυκόβρυση.

Στο θέμα για την ενυπόγραφη δήλωση έλλειψης ενδιαφέροντος από τις ιδιωτικές τράπεζες της αναχρηματοδότησης των δανείων του Δήμου τοποθετηθήκαμε αρνητικά λόγω του πρόχειρου τρόπου με τον οποίο πραγματοποιήθηκε και του χρόνου υλοποίησης. Το θέμα είχε θίξει στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της «Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών» κ. Μαρία Γώγου ως προαπαιτούμενο της αίτησης για αναχρηματοδότηση προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που υπερψηφίστηκε (και με τη δική μας ψήφο) στις 21/4/2015. Προφανώς, όπως φάνηκε από την ένταξη του θέματος στο Δ.Σ. και από τη διαλογική συζήτηση, είχε δίκιο, αποδεικνύοντας και πάλι την επιμελή και χρήσιμη παρουσία των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Το θέμα υπερψηφίστηκε οριακά με μία μόλις ψήφο (11-10).

Ας σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζε ο δήμαρχος κ. Τάσος Μαυρίδης, πρακτική που συμβαίνει σαφώς συχνότερα σε σχέση με τις προηγούμενες διοικήσεις, στους λίγους μήνες θητείας της νέας δημοτικής αρχής. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet