Video

Ορκωμοσία και δυναμικό ξεκίνημα για Τάσο Μαυρίδη – VIDEO

Παρουσία πλήθους δημοτών, που γέμισαν το δημοτικό θέατρο της Πεύκης, τελέστηκε το βράδυ της Κυριακής 31 Αυγούστου 2014 η ορκωμοσία των νέων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της Λυκόβρυσης-Πεύκης, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλo.

Πλήθος κόσμου στην ορκωμοσίαΗ εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό και συνεχίστηκε με τη θρησκευτική ορκωμοσία και τους ξεχωριστούς πολιτικούς όρκους για τις δημοτικές παρατάξεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Φωκιανός, ο οποίος έκανε σύντομη αναφορά στη θητεία του στον ενιαίο Δήμο, αναφέρθηκε στην πολιτική της δημοτικής αρχής του, εστιάζοντας στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης, τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς όπως είπε «αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για τον πολίτη» και εξήρε το ήθος και την ικανότητα του νέου δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.

Αργ. Ντινόπουλος - Δώρο Τ. Μαυρίδη προς Δ. ΦωκιανόΟ τελευταίος έσπευσε μετά τον χαιρετισμό του κ. Δημήτρη Φωκιανού να του χαρίσει ένα συλλεκτικό βιβλίο σχετικά με την Επανάσταση του 1821, με την ευχή να έχει πλέον περισσότερο χρόνο για να το απολαύσει.

Ακολούθως, ο νέος δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τον κοινό αγώνα που έδωσαν, χαρακτήρισε την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής ως «γιορτή της Δημοκρατίας» και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές» και όλοι μαζί πρέπει να δώσουν τον αγώνα για το καλό του Δήμου. Ο κ. Τ. Μαυρίδης έκανε επίσης και προσωπική αναφορά σε δύο ανθρώπους που τον βοήθησαν και τον δίδαξαν πολλά σε ό,τι αφορά τα αυτοδιοικητικά θέματα και συγκεκριμένα στον πρώην δήμαρχο Πεύκης Παύλο Καμάρα και τον απερχόμενο δήμαρχο Δ. Φωκιανό.

Τέλος, ο νέος δήμαρχος, αν και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος των συνεργασιών, έσπευσε να προειδοποιήσει ότι θα σταθεί απέναντι σε όσους επιχειρήσουν να φέρουν εμπόδια στην ανάπτυξη της πόλης, προσθέτοντας ότι, παρά τον ήπιο χαρακτήρα του, θα υπερασπιστεί δυναμικά, εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, τα συμφέροντα της Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Τ. Μαυρίδης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. ΧατζηδάκηςΣτο τέλος της εκδήλωσης, στο βήμα ανέβηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι οποίοι και εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του κ. Τ. Μαυρίδη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα συνεργαστούν μαζί του για την αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων της πόλης.

Δ. Φωκιανός, Π. Καμάρας, Δ. Στεργίου-ΚαψάληςΠλην των προαναφερομένων, στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Άννα Καραμανλή, ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης του Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, οι δήμαρχοι Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης (η σύζυγός του Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη είναι μία εκ των νέων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του κ. Τ. Μαυρίδη), Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Φώτης Χρυσικός, αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες όμορων Δήμων και ο κ. Γιώργος Βαρδινογιάννης, «ο πρόεδρος της καρδιάς μας» όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος.

Τ. Μαυρίδη με Γ. Θωμάκο και Γ. ΚαραμέροΓιώργος και Μαρίνα ΠατούληΓιώργος Βαρδινογιάννης

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Σάββας Ηλιοφώτου

    Ο Τάσος είναι ένας αξιόλογος ταλαντούχος νέος άνθρωπος που με πάσα βεβαιότητα θα πετύχει στο πόστο του Δημάρχου! Ο καλός του χαρακτήρας και η εμπειρία του είναι η προίκα με την οποία ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι στο οποίο θα συναντήσει κάθε λογής ανθρώπους και προβλήματα…Τάσο κλείσε τα αυτιά σου στους κόλακες και τους χαμαιλέοντες και ακούμπισε στον ώμο των καλών ανθρώπων που σπάνια θα σε πλησιάζουν και που εσύ πρέπει να βρεις…Σου έυχομαι κάθε επιτυχία.

    Σάββας Ηλιοφώτου
    Δήμαρχος Στροβόλου Κύπρου
    1997-2011

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet