Ο Άλκης Ρήγος μιλά για τις στοχεύσεις του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση & Πεύκη Μαζί
Πολιτική

Ο Άλκης Ρήγος μιλά για τις στοχεύσεις του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση & Πεύκη Μαζί

Για τις στοχεύσεις του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση και Πεύκη Μαζί κάνει λόγο ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου, Άλκης Ρήγος, ιδρυτικό στέλεχος του συνδυασμού.

«Θα προσπαθούμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουμε αυτόν τον τόπο και τον ενιαίο Δήμο μας ανθρωπινότερο, ζωντανότερο, με κοινωνικές ευαισθησίες και αλληλεγγύη, χωρίς άκαιρους τοπικισμούς κι απαράδεκτους διαχωρισμούς» τονίζει ο κ. Ρήγος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Μπροστά στις δημοτικές εκλογές

Ως ιδρυτικό μέλος της δημοτικής κίνησης Πολίτες σε Δράση – Λυκόβρυση και Πεύκη Μαζί είναι περιττό προφανώς να δηλώσω τη στήριξή μου σ’ αυτήν.

Νοιώθω όμως την υποχρέωση, ως ενεργός πολίτης και παλιός κάτοικος του Δήμου μας, να ξεκαθαρίσω κάποια βασικά στοιχεία, για τη δημιουργία της και τις στοχεύσεις της, μπροστά στους συμπολίτες μου.

Πρόκειται για μια αυτοδιοικητική κίνηση που απαρτίζεται και αγκαλιάζεται από ενεργούς πολίτες – γυναίκες και άνδρες – διαφορετικών γενιών, εμπειριών, δημοκρατικών πολιτικών καταγωγών. Δεν κρύβουμε ότι την πρωτοβουλία της ίδρυσής της είχε εδώ και δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής, μέσα από ανοιχτές δημόσιες διεργασίες, οι οποίες αγκαλιάστηκαν απαρχής από μεγάλο αριθμό ανένταχτων συμπολιτών μας, που σέβονται απόλυτα και έχουν κατακτήσει στην καθημερινή πράξη της ζωής του Δήμου μας την αυτονομία της δράσης, του σχεδιασμού, του αγώνα, του κεφιού που γεννά η φιλία και η αλληλοεκτίμηση.

Δηλαδή ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ που ΜΑΖΙ καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, καταρτίσαμε το ψηφοδέλτιο και επιλέξαμε έναν νέο άνθρωπο, τον Ηλία Κατσαρό, για υποψήφιο δήμαρχο. Κοινό μας όραμα: για τούτο τον τόπο που αγαπάμε, που παίξαμε παιδιά, που ζούμε κάθε μέρα και για τους συμπολίτες μας, με σεβασμό στις ευαισθησίες του καθένα και της κάθε μιας, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή την προέλευσή του. Σε συνεργασία με τις άλλες δημοτικές κινήσεις, χωρίς μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, τοπικισμούς ή προσωπικές φιλοδοξίες, θα προσπαθούμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουμε αυτόν τον τόπο και τον ενιαίο Δήμο μας ανθρωπινότερο, ζωντανότερο, με κοινωνικές ευαισθησίες και αλληλεγγύη, χωρίς άκαιρους τοπικισμούς κι απαράδεκτους διαχωρισμούς.

Το όραμά μας αυτό συμβαδίζει με τη νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση που φέρνει η καθιέρωση επιτέλους της απλής αναλογικής και η υπέρβαση του μέχρι σήμερα δημαρχοκεντρικού τρόπου διοίκησης των Δήμων.

Πρόκειται για μια νέα ελπιδοφόρα αρχή, η οποία για μας δεν περιορίζεται στις αναγκαίες και συγκεκριμένες προτάσεις διαχείρισης και καλυτέρευσης της καθημερινότητας, της περιβαλλοντολογικής προστασίας, της κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά προσβλέπει σε μια συμμετοχική για τον κάθε συνδημότη –γυναίκα και άντρα – διοίκηση με ενίσχυση της έννοιας του πολίτη.

Στη σημερινή εποχή αποξένωσης του πολίτη από τα κοινά και απαξίωσης κάθε έννοιας συλλογικότητας, αντιτάσσουμε την πολιτισμική, πολιτική και κοινωνική συλλογική δράση, μέσα από τους υπάρχοντες συλλόγους και κινήσεις πολιτών, την ενίσχυση δημιουργίας κι άλλων, χωρίς στείρους ανταγωνισμούς, καθώς και, αυτοδιαχειριζόμενα στέκια νεολαίας, αυτοδιαχειριζόμενο από συμπολίτες Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο μιας πιο ανοιχτής λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θερινό κινηματογράφο, πολιτισμικά φεστιβάλ και συνεχή μέριμνα υπέρβασης φαινομένων βίας στα σχολεία, με μια ριζικά διαφορετική λειτουργία τους ως ανοιχτά κύτταρα πολιτισμικής άνθισης της γειτονιάς.

Αυτό είναι άλλωστε και το άλλο νόημα του τίτλου της παράταξής μας: Πολίτες σε Δράση, Μαζί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet