Παρέμβαση Μ. Γώγου για να μην “χαθεί η μπάλα” από το δημοτικό στάδιο
Αθλητισμός

Παρέμβαση Μ. Γώγου για να μην “χαθεί η μπάλα” από το δημοτικό στάδιο

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρεμβαίνει στο μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ανακατασκευή του δημοτικού σταδίου Πεύκης, κατηγορώντας τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη ότι, για άλλη μια φορά,  “αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, γίνεται ο ίδιος μέρος των προβλημάτων”.

Η κα Μαρία Γώγου κάνει λόγο για “άστοχες” ιεραρχήσεις προτεραιοτήτων από πλευράς δημοτικής αρχής, υποστηρίζοντας σθεναρά την άμεση υλοποίηση της μελέτης ανακατασκευής του σταδίου από την Περιφέρεια Αττικής και θέτει τρεις βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσει να κάνει “κατανοήσει” οποιαδήποτε άλλη συμπληρωματική λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών:

Αποτελεί, πλέον, κοινή πεποίθηση σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας του Δήμου μας ότι η τραγική εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό Στάδιο Πεύκης ταιριάζει και δυστυχώς αντιπροσωπεύει πλήρως την τραγική και επικίνδυνη για τους συμπολίτες μας διοίκηση του κ. Μαυρίδη.

Το άλλοτε αθλητικό στολίδι, όπως ήταν το στάδιο Πεύκης, έχει μετατραπεί σε μια επικίνδυνη παγίδα τραυματισμών για τα εκατοντάδες παιδιά και τους ενήλικες που το χρησιμοποιούν καθημερινά, στα πλαίσια του σωματειακού αλλά και του μαζικού αθλητισμού.

Η μέχρι τώρα αδιαφορία, η άστοχη και πλήρως εσφαλμένη ιεράρχηση προτεραιοτήτων, οι κάκιστες θεσμικά και προσωπικά σχέσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα κ. Γ. Καραμέρο και η άνιση χρηματοδότηση στα δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου, καθιστούν τον κ. Μαυρίδη πολλαπλά υπεύθυνο για το σημερινό μείζον ζήτημα. Ο κ. Μαυρίδης, αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα, γίνεται ο ίδιος μέρος των προβλημάτων.

Εμείς, κατανοώντας πλήρως το μέγεθος και την υφή του μείζονος ζητήματος του σταδίου μας, τόσο ως «Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», όσο και σε συνεργασία και με παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, αναλάβαμε πρωτοβουλίες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ώστε να συνεισφέρουμε θετικά και δημιουργικά στην επίλυση του προβλήματος.

Επιμένουμε στη άμεση υλοποίηση της μελέτης ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου Πεύκης, ύψους 500.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Αττικής, όπως και επισημάναμε στον  αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καραμέρο στη, με πρωτοβουλία μας,  συνάντηση της Πέμπτης 24/9/2015, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών.

Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική τη διαβεβαίωση και δέσμευσή του για άμεση ολοκλήρωση των νομικών και ελεγκτικών προεργασιών, εντός των επομένων εβδομάδων, καθώς και για την τάχιστη εισαγωγή και υπερψήφιση του θέματος από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αυτή θεωρούμε πως είναι η μοναδική επιλογή συνολικής και μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν, ώστε, σε συνδυασμό με την εφαρμογή κανόνων χρήσης από τα σωματεία και τους πολίτες, να διασφαλιστεί η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.

Θα μπορούσαμε να κατανοήσουμε και να ταχθούμε υπέρ συμπληρωματικών, εμβαλωματικών λύσεων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, κάτω όμως από προϋποθέσεις που δεν είδαμε να αναπτύσσονται στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, όπου και εισήχθη έκτακτα το θέμα, σαν να μην υπήρχε  μέχρι τότε, πράγμα που αιτιολογεί πλήρως τη διατήρηση και κατάθεση επιφυλάξεων από τους εκεί εκπροσώπους της παράταξής μας.

Ειδικότερα, θεωρούμε απαραίτητες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Τη διασφάλιση ότι τυχόν εργασίες βελτίωσης των υποδομών του σταδίου δεν θα δημιουργήσουν γραφειοκρατικά και ελεγκτικά προβλήματα στην υποβληθείσα στην Περιφέρεια μελέτη ανακατασκευής, καθώς και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της.
  2. Τη διατήρηση του χαρακτήρα του δημοτικού σταδίου ως χώρου άθλησης τόσο για τα σωματεία του Δήμου μας, όσο και των μεμονωμένων κατοίκων, στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού. Είναι ξεκάθαρο ότι όποια μορφή οικονομικής συνεργασίας υλοποιηθεί  οφείλει να υπηρετεί την αρχή αυτή. Η ελεύθερη πρόσβαση και χρήση του σταδίου δεν πρέπει να αλλοιωθεί.
  3. Την πλήρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων (δημοτικές παρατάξεις, αθλητικά σωματεία, γονείς παιδιών ποδοσφαιρικών ακαδημιών) και πάνω από όλους των πραγματικών ιδιοκτητών του σταδίου, τους ίδιους τους συμπολίτες μας, πριν από την υπογραφή συμβάσεων συνεργασίας οι οποίες δεν είναι δυνατόν να γίνουν εν κρυπτώ και ερήμην της κοινωνίας του Δήμου μας.

Με  όλα τα παραπάνω γίνεται ξεκάθαρο ότι και στο μείζον ζήτημα του σταδίου, η συντριπτική πλειονότητα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποδείξαμε για μια ακόμα φορά τη θεσμική μας υπευθυνότητα και συστρατευτήκαμε για την επίλυση αυτού του προβλήματος του Δήμου μας, καλύπτοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ανυπαρξία της διοίκησης Μαυρίδη.

Επιπλέον, σημαντική εξέλιξη από τη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη υπήρξε η δήλωση για τη θετική του εισήγηση στην κάλυψη από την Περιφέρεια του 30% του υπολειπόμενου κόστους κατασκευής στο Ο.Τ.9, δηλαδή αυτό που ο Δήμος καλύπτει από το ειδικό τέλος που εισπράττει από τη Δημοτική Κοινότητα της Λυκόβρυσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet