Παραίτηση Γ. Θεοδωρακόπουλου από την Επιτροπή Δημοπρασιών – Τι τονίζει για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9
Πολιτική

Παραίτηση Γ. Θεοδωρακόπουλου από την Επιτροπή Δημοπρασιών – Τι τονίζει για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9

Παραιτήθηκε από την Επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, καθώς δεν εκλήθη να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της Επιτροπής που είχε θέμα τη σύναψη σύμβασης απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων.

Ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι η απόφαση που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση εκείνη είναι άκυρη και ότι ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρόεδρος της Επιτροπής, Τάσος Μαυρίδης, δεν την ανακάλεσε.

Με αφορμή την απόφαση αυτή ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανατρέχει στην υπόθεση της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9 στη Λυκόβρυση, την οποία, επίσης, διαχειρίζεται η ίδια Επιτροπή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Συμμαχία Πολιτών:

Η υπόθεση του αναψυκτηρίου και η παραίτηση – κόλαφος του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου από την Επιτροπή Δημοπρασιών

Κόλαφος για τη διοίκηση Μαυρίδη αποτελεί η παραίτηση του Γιάννη Θεοδωρακόπουλου από την επιτροπή για τη διενέργεια δημοπρασιών του Δήμου μας. Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών στην επιστολή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε γιατί δεν κλήθηκε καν να πάρει μέρος στη συνεδρίαση της τριμελούς επιτροπής (με πρόεδρο τον κ. Μαυρίδη) που είχε θέμα τη σύναψη σύμβασης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Κι όμως παρότι η απόφαση ήταν καραμπινάτη παρανομία εν τούτοις ο δήμαρχος δεν την ανακάλεσε.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημειώνει στην επιστολή του προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «δεν προχώρησα σε δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης ούτε και άφησα τον οποιοδήποτε υπαινιγμό γιατί ήθελα, με καλή πίστη, να δώσω την ευκαιρία στον δήμαρχο να επανορθώσει».  Αντιθέτως ο κ. Μαυρίδης προχώρησε στη σύναψη της σύμβασης σαν να μη συμβαίνει το παραμικρό. 

Η υπόθεση αυτή συνδέεται και με το περίφημο θέμα της δημοπράτησης του δημοτικού αναψυκτηρίου της Λυκόβρυσης, του οποίου η 1η δημοπρασία διενεργήθηκε στις 9 Αυγούστου και ήταν άγονη αφού δεν προσήλθε πλειοδότης. Κι έχει σχέση γιατί την αρμοδιότητα την έχει η ίδια επιτροπή.

Και όπως είναι γνωστό και η υπόθεση αυτή του αναψυκτηρίου δεν ξεκίνησε καλά και ήδη ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος κ. Θεοδωρακόπουλου με δημόσια καταγγελία του ζήτησε «να αναβληθεί η “εν κρυπτώ” επιχειρούμενη επαναληπτική δημοπρασία για το αναψυκτήριο στο Ο.Τ.9 της Λυκόβρυσης» που έχει οριστεί για τις 2 Οκτωβρίου.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης λειτουργώντας όπως πάντα συναινετικά είχε προσπαθήσει να προλάβει το πρόβλημα και να προστατεύσει τον Δήμο μας γι΄ αυτό και στις 25 Ιουλίου όταν ήρθε το θέμα για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου παρεκάλεσε τον κ. Μαυρίδη να μην προχωρήσει σε δημοπράτηση του αναψυκτηρίου στα μέσα Αυγούστου γιατί δεν είχε ελπίδες επιτυχίας. Σημειώνει σχετικά στην επιστολή παραίτησης (αρ. πρωτ. 12310/ 23-08-2018) ο κ. Θεοδωρακόπουλος:

«…Επίσης ανέφερα καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, κάτι που τόνισα αρκετές φορές, ότι η 9η Αυγούστου δεν είναι κατάλληλη ημερομηνία για την επιτυχία της δημοπρασίας, λόγω διακοπών και ότι έπρεπε να επιλεγεί άλλη ημερομηνία. Οι απόψεις μου αυτές μάλιστα ζήτησα να καταγραφούν και στα πρακτικά. Προκειμένου όμως να διευκολύνω τον Δήμο μας απέφυγα την αρνητική ή τη λευκή ψήφο και δήλωσα “Αποχή” από την ψηφοφορία ώστε να είναι τυπικά ομόφωνη η ψηφοφορία των υπολοίπων μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Δυστυχώς η εξέλιξη με την απουσία υποψηφίων επιχειρηματιών δικαίωσε τις απόψεις μου».

Όπως είναι γνωστό η βάση της δημοπράτησης είναι το ποσό των 5.500 ευρώ και το έχει θέσει άλλη επιτροπή, υπό τον δήμαρχο, αφού και το ενοίκιο του αναψυκτηρίου Πεύκης, πέραν του ποσοστού επί των εισπράξεων, που δεν υπάρχει στο αναψυκτήριο της Λυκόβρυσης, είναι πλησίον αυτού του ποσού.

Το κείμενο της παραίτησης Γ. Θεοδωρακόπουλου από την Επιτροπή Δημοπρασιών

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του κ. Θεοδωρακόπουλου που εστάλη στις 23 Αυγούστου και συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ στις 19 Σεπτεμβρίου:

Κυρία πρόεδρε,

Με λύπη μου σας ανακοινώνω ότι υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος της Επιτροπής για τη διενέργεια δημοπρασιών για την αγορά – εκποίηση – μίσθωση – εκμίσθωση κινητών και ακίνητων πραγμάτων του Δήμου, στην οποία είχα οριστεί με την υπ. αρ. 231/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/12/2017.

Ο λόγος είναι ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής δημοπρασιών στις 29/3/2018, που είχε θέμα τη σύναψη σύμβασης περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων (ΟΤΚΖ), δεν προσκλήθηκα να πάρω μέρος και στη θέση μου συμμετείχε ο αναπληρωτής μου, ο οποίος όπως δήλωσε στο προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο, είχε ειδοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα επειδή προσωπικά, ως τακτικό μέλος… αδυνατούσα να παραστώ. Φυσικά η συνεδρίαση αυτή είναι άκυρη.

Για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοπρασιών ενημερώθηκα όταν το θέμα με το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού συμπεριελήφθη στην ημερήσια διάταξη της υπ. αρ. 9 (3/4/2018) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας είμαι αντιπρόεδρος. Εξέφρασα την απορία μου προς τον δήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Μαυρίδη για το απίστευτο γεγονός της μη πρόσκλησής μου και ζήτησα την απόσυρση του θέματος και τη νόμιμη συνεδρίαση της επιτροπής δημοπρασιών. Η πρότασή μου, προς  μεγάλη μου έκπληξη, δεν έγινε δεκτή και φυσικά καταψήφισα το θέμα κάτι που έκανε, προς τιμή του, και ο κ. Εμμανουήλ Πάγκαλος. Ταυτοχρόνως δήλωσα ότι δεν επρόκειτο να συμμετάσχω σε άλλη συνεδρίαση της επιτροπής δημοπρασιών εάν πρώτα δεν  επανερχόταν η νομιμότητα. Δεν προχώρησα σε δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς υπόθεσης ούτε και άφησα τον οποιονδήποτε υπαινιγμό γιατί ήθελα, με καλή πίστη, να δώσω την ευκαιρία στον δήμαρχο να επανορθώσει.

Διαπιστώνοντας, όμως, με την πάροδο του χρόνου, ότι δεν υπήρχε καμιά διάθεση της διοίκησης του Δήμου για να διορθώσει την παράνομη απόφαση ανέφερα την υπόθεση στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου (4 Ιουλίου 2018), χωρίς όμως να πάρω κάποια απάντηση. Η υποβολή λοιπόν της παραίτησής μου έρχεται σήμερα φυσιολογικά αφού διαπίστωσα ότι δεν ενδιαφέρεται η διοίκηση του Δήμου να επανορθώσει μια κατάφωρη παραβίαση των νόμιμων διαδικασιών γεγονός για το οποίο ο καθένας και η καθεμιά από τα μέλη του Δ.Σ. μπορούν να δώσουν όποια ερμηνεία θέλουν.

Σημειώνω ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 25 Ιουλίου 2018, όπου στην ημερήσια διάταξη ήταν το θέμα της έγκρισης των όρων διακήρυξης εκμίσθωσης ακινήτου (αναψυκτηρίου) με τη δημοπράτηση για τις 9 Αυγούστου 2018, δήλωσα για μια ακόμη φορά ότι για τους γνωστούς λόγους δεν συμμετέχω στην επιτροπή ώστε να το γνωρίζει και ο παριστάμενος αναπληρωτής μου και ενημέρωσα ότι θα υποβάλω και γραπτή παραίτηση, κάτι που πράττω σήμερα εν όψει της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου του μηνός Αυγούστου.

Επίσης, ανέφερα καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, κάτι που τόνισα αρκετές φορές, ότι η 9η Αυγούστου δεν είναι κατάλληλη ημερομηνία για την επιτυχία της δημοπρασίας, λόγω διακοπών και ότι έπρεπε να επιλεγεί άλλη ημερομηνία. Οι απόψεις μου αυτές μάλιστα ζήτησα να καταγραφούν και στα πρακτικά. Προκειμένου όμως να διευκολύνω τον Δήμο μας απέφυγα την αρνητική ή τη λευκή ψήφο και δήλωσα «Αποχή» από την ψηφοφορία, ώστε να είναι τυπικά ομόφωνη η ψηφοφορία των υπολοίπων μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Δυστυχώς, η εξέλιξη με την απουσία υποψηφίων επιχειρηματιών δικαίωσε τις απόψεις μου. Εύχομαι όμως να υπάρξει την επόμενη φορά ενδιαφέρον και ο Δήμος μας να καταφέρει να εισπράξει από το αναψυκτήριο της Λυκόβρυσης ένα ποσό ανώτερο από τα 5.500 ευρώ που έθεσε ως βάση της δημοπρασίας η αρμόδια επιτροπή του Δήμου, στηριζόμενη κυρίως στο γεγονός ότι το ενοίκιο του αναψυκτηρίου Πεύκης, πέραν του ποσοστού επί των εισπράξεων, είναι πλησίον αυτού του ποσού.

Κυρία πρόεδρε, 

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την ανακοινώσετε στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση όλων. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet