Παρεμβάσεις Συμμαχίας Πολιτών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης την 30ή Οκτωβρίου
Πολιτική

Παρεμβάσεις Συμμαχίας Πολιτών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης την 30ή Οκτωβρίου

Τις παρεμβάσεις της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Η παράταξη υπερψήφισε τα 18 από τα 23 θέματα και στη σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια που είναι στη μειοψηφία του δήμου με αρχές και συνέπεια. Οι παρεμβάσεις της είναι δημιουργικές και ποτέ δεν κάνει αντιπολίτευση για την… αντιπολίτευση. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και στο σημερινό δήμαρχο κ. Μαυρίδη, ο οποίος είναι ο παλαιότερος αιρετός του δημοτικού συμβουλίου, με θητεία 24 χρόνια, του δώσαμε περίοδο χάρητος περίπου δυο ετών.  Βεβαίως όταν οι αποφάσεις ή οι παραλείψεις της δημοτικής αρχής ξεπερνάνε κάποια όρια προχωράμε σε κριτική για να προλάβουμε τα χειρότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δυο τελευταία τακτικά Δ.Σ. υπερψηφίσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων. Στις 16 Οκτωβρίου δώσαμε θετική ψήφο στα 19 από τα 23 θέματα και στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου υπερψηφίσαμε τα 18 από τα 23 θέματα. Είναι

«Όλα αυτά τα στοιχεία φανερώνουν ότι λειτουργούμε υπεύθυνα και με συνέπεια. Κι εκτός από την επιβαλλόμενη κριτική και τις επισημάνσεις λαθών προχωράμε πάντα και σε προτάσεις για πολλά θέματα. Δυστυχώς όμως ο δήμαρχος όχι μόνο δεν τις συζητάει, αλλά τις περισσότερες φορές ούτε που τις ακούει αφού εγκαταλείψει το δημοτικό συμβούλιο και αποσύρεται στο γραφείο του με τους συμβούλους του. Κάνουμε λοιπόν έκκληση ακόμα και τώρα που φεύγει από τον Δήμο να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να κάνει κάτι για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Για την ενημέρωση λοιπόν των συμπολιτών μας θα αναφερθούμε στις κυριότερες παρεμβάσεις που έκαναν στο Δ.Σ. τόσο ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος όσο και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Μπαλδεράνος.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος αναφέρθηκε αρχικά στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης που έχει ξεχαστεί από το δήμαρχο, στην υποβάθμιση των ΚΑΠΗ, στα μεγάλα κενά πληρότητας που έχουν οι παιδικοί σταθμοί, εξ αιτίας των ακριβών τροφείων, σε θέματα καθημερινότητας, στην άρνηση του δήμου να γίνει συζήτηση για την πολιτική προστασία όπως έχουμε ζητήσει και βεβαίως στο γνωστό θέμα των μαρμαράδικων, για τα οποία ο δήμαρχος αρνήθηκε την πρόταση της Συμμαχίας για τη δημιουργία πεζόδρομου στην περιοχή.

Ο Κώστας Μπαλδεράνος ξεκίνησε τις παρεμβάσεις για την εγκατάλειψη των σχεδίων για το ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης, για το οικόπεδο της εκκλησίας στη Βριούλων, το οποίο είχε ανακοινωθεί ότι θα πάρει ο δήμος, για την τύχη της ανάπλασης της Λ. Ειρήνης – Αμαρουσίου, για το νηπιαγωγείο της Ελ. Βενιζέλου, του οποίου αγνοείται η τύχη, για τα προβλήματα καθαριότητας στην πόλη και για τη στάση του δήμου στις σχολάζουσες κληρονομιές της Λυκόβρυσης.

Στο θέμα των δημοτικών τελών τα οποία η σημερινή διοίκηση δεν μείωσε ούτε εφέτος η θέση της παράταξης ήταν ξεκάθαρη. «Είναι απαράδεκτο να μην μειώνονται ούτε ευρώ τα δημοτικά τέλη στο δήμο μας». Μάλιστα ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ονομαστικά μια σειρά από δήμους της Αττικής που έχουν δημοτικά τέλη πολύ λιγότερα από τον δικό μας. «Φαίνεται ότι μόνο στις ανακοινώσεις και όχι στις αποφάσεις δείχνετε ευαισθησία στους πολίτες» είπε. «Δεν θα βρείτε δήμο που τέσσερα χρόνια δεν έγινε το παραμικρό για τη βελτίωση της καθαριότητας. Ακόμα και στο χωριό μου μπήκαν βυθιζόμενοι κάδοι» πρόσθεσε ο Κώστας Μπαλδεράνος, που έκανε ειδική αναφορά για το ενεργειακό και τις λάμπες Λεντλ τις οποίες ο Δήμος… μπερδεύει με τις λάμπες οικονομίας. «Στο πρόγραμμα εξοικονομώ που σας παραδώσαμε εγκεκριμένο το 2010 υπήρχε ένα κονδύλι 200.000 για λάμπες λεντλ, που θα έκαναν μεγάλη οικονομία στο δήμο. Μπορείτε να μας πείτε τι έγινε;» ρώτησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Στο θέμα της παράτασης του χρόνου σύμβασης του συμβούλου για την αναθεώρηση του ΓΠΣ (Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο) της Λυκόβρυσης η δημοτική αρχή πιάστηκε στα πράσα. «Είχα ρωτήσει αρκετές φορές και είχαμε πάρει τη διαβεβαίωση του τότε αντιδημάρχου κ. Παπανικολάου ότι θα φέρνατε κάτι για το ΓΠΣ και των δυο Κοινοτήτων και εδώ βλέπουμε ότι αφορά μόνο τη Λυκόβρυση. Γιατί; Και πώς επεκτείνεται μια σύμβαση ένα χρόνο περίπου μετά τη λήξη της. Δεν είναι παράνομο; Όταν μάλιστα η προηγούμενη αναθεώρηση ήταν κατά 90% έτοιμη; Δυστυχώς ψεύδεστε. Το ΓΠΣ είναι τεράστιο θέμα για το δήμο και αφορά σχεδόν τα πάντα. Από την ΑΓΕΤ έως τα μαρμαράδικα» τόνισε ο κ. Μπαλδεράνος.

 Η συζήτηση ανέβηκε πολύ για το ΓΠΣ και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πήρε το λόγο και είπε: «Το θέμα μυρίζει πολύ. Δεν κάνατε καμιά διαβούλευση για ένα θέμα που διαμορφώνει το μέλλον της πόλης. Αφήσατε τη Λυκόβρυση ανοχύρωτη, όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει. Η επέκταση των μαρμαράδικων είναι το κλασικό παράδειγμα για τις συνέπειες».

Στο κρίσιμο θέμα της ενοικίασης του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης ο δήμαρχος πρότεινε όπως η δημοπρασία αντί των 5.500 ευρώ αρχίσει αυτή τη φορά  από τα 3.500 ευρώ. Εμείς προτείναμε 4.500 αλλά δεν έγινε δεκτή η πρότασή μας από τον δήμαρχο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet