Πολιτική εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο» από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης – Πεύκης
Φωτογραφία: fotodentro.gr
Πολιτική

Πολιτική εκδήλωση – παρουσίαση βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο» από την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πολιτική εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Με την πλάτη στον τοίχο» οργανώνει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν:

«“Δεν είναι εύκολο πράγμα να αναμετρηθεί κανείς με μια περίοδο τόσο δύσκολη, αλλά και τόσο συναρπαστική, όσο αυτή της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να εξηγήσει τα διλήμματα, τις δύσκολες επιλογές, τις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες”. Με αυτά τα λόγια ξεκινά μια μικρή παρουσίαση του βιβλίου “Με την πλάτη στον τοίχο” στο οπισθόφυλλό του.

Ενός βιβλίου συλλογικής προσπάθειας (με επιμέλεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου), στο οποίο η δωδεκάδα των συγγραφέων του καταγράφουν την δική τους εμπειρία και μεταφέρουν την εμπειρία δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις επίπονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης 2015-2019 του ΣΥΡΙΖΑ με τους “θεσμούς” ή αλλιώς την Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο).

Γιατί όμως τώρα, σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο, η παρουσίαση αυτού του βιβλίου; Γιατί, όπως σημειώνει στον πρόλογό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας:

“…στο βιβλίο του Ευκλείδη αποτυπώνεται αυτή η περίφημη διαφορά των δύο κόσμων, ανάμεσα στο προοδευτικό και το συντηρητικό στρατόπεδο στην Ελλάδα, η οποία είναι πάγια, διαχρονική και εμπεριέχει τον ιδεολογικό πυρήνα της σύγκρουσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία – την αλήθεια και το ψέμα, την πατριωτική ευθύνη και τον αληθινό λαϊκισμό της διαστρέβλωσης της αλήθειας, τη στρατηγική για να κερδίσεις όσο περισσότερο χώρο προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και τη στρατηγική της μετάθεσης ευθυνών για πρόσκαιρο πολιτικό όφελος εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος”».

Θα μιλήσουν για το βιβλίο (και όχι μόνο…) οι:

  • Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
  • Πάνος Σκουρλέτης
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος

με τον συντονισμό της Αννέτας Καββαδία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet