Π. Αγγελικόπουλος: Φιλοσοφία «κλειστών θυρών» και «αυλής» στη διοίκηση Μαυρίδη
Πολιτική

Π. Αγγελικόπουλος: Φιλοσοφία «κλειστών θυρών» και «αυλής» στη διοίκηση Μαυρίδη

Νέα, σκληρή επίθεση κατά του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, εξαπολύει το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ Παναγιώτης Αγγελικόπουλος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Αφορμή αυτή τη φορά η επιλογή της διοίκησης να μην στηρίξει τη μεγάλη αθλητική γιορτή που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελικόπουλος αναφέρει:

Οι άνθρωποι που στήριξαν τη διοίκησή σας κύριε Μαυρίδη, και σας βοήθησαν να ανέλθετε στο θεσμικό αξίωμα του δημάρχου, τώρα αντιμετωπίζονται πλήρως απαξιωτικά και παρακάμπτονται, αφ’ ής στιγμής διατυπώσουν αντίθετη από τη δική σας άποψη.

Αυτές οι πρακτικές δεν προσιδιάζουν όμως σε ένα πλουραλιστικό, δημοκρατικό πολίτευμα, αντίθετα αποτελούν χαρακτηριστικά αυταρχικής επιβολής της τοπικής εξουσίας, όπου οι αντίθετες απόψεις αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη και η πολυφωνία και η σύνθεση μεταξύ των παραγόντων της τοπικής κοινωνίας καταπολεμάται ως απειλή για τη  διατήρηση της  επίπλαστης  συνοχής  της δημοτικής σας παράταξης. 

Οι κοινωνικές δομές, κ. Μαυρίδη, βρίσκονται στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και δεν αντιμετωπίζονται με επιλεκτική ιδιοκτησιακή λογική, όπως στην προκειμένη περίπτωση της μη παραχώρησης του διαδημοτικού γηπέδου Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης.

Οι διχαστικές λογικές που πρυτάνευσαν στη λήψη της απόφασης του ΠΕΑΠ, σας άφησαν παντελώς εκτεθειμένο, αφού το ίδιο αίτημα της παραχώρησης διατυπώθηκε στον Δήμο Μεταμόρφωσης και έγινε αποδεκτό από τον δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Καρπέτα και τη δημοτική Αρχή.

Η  διοργάνωση αυτή δεν ήταν μια αμιγώς αθλητική εκδήλωση, αλλά περιείχε ένα ουσιαστικό κοινωνικό μήνυμα, όπως αυτό κατά της επιθετικότητας εναντίον των παιδιών. Περαιτέρω δε, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που περιείχε ένα εξίσου σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, αυτό της δωρεάς μυελού των οστών.

Οι ως άνω ενέργειες, τόσο οι δικές σας, όσο και του ΠΕΑΠ, στερούνται δημοκρατικής και κοινωνικής ευαισθησίας και υποκρύπτουν στοιχεία μικροψυχίας, τα οποία κατηύθυναν τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του ΠΕΑΠ, γεγονός που διαπίστωσα ιδίοις όμμασι,  συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Έτσι απογοητευμένος από τη φιλοσοφία των «κλειστών θυρών» και της «αυλής» που έχετε δημιουργήσει μέσα στη δημοτική σας παράταξη, όπου καθένας που έχει  διαφορετική άποψη αντιμετωπίζεται ως «μαύρο πρόβατο», οδηγήθηκα στην προηγούμενη απόφαση της  ανεξαρτητοποίησής μου από τη δημοτική σας παράταξη και της παραίτησής  μου από το Δ.Σ. του ΠΕΑΠ. 

Αυτές οι πρακτικές, κύριε δήμαρχε, μας πάνε πολύ πίσω, σε αλήστου μνήμης εποχές που έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν και στη συνείδηση της κοινωνίας.

Είμαι βέβαιος ότι στους συνδημότες μας έχει πλέον εμπεδωθεί, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι η πόλη δεν έχει δήμαρχο. Η απουσία έργου και η ανικανότητα παρεμβάσεων σε μικρά και μεγάλα ζητήματα είναι ολοφάνερη και  δεν πρέπει να οδηγήσει σε καμία περίπτωση την τοπική κοινωνία μας άλλο πίσω. Σε λίγο καιρό θα κριθεί αν μπορείτε, με λόγια χωρίς περιεχόμενο, να υποθηκεύσετε το μέλλον του Δήμου και την ελπίδα των συμπολιτών μας για ένα καινούργιο ξεκίνημα. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet