Π. Ιωάννου: Λυκόβρυση και Πεύκη αγωνιούν – Έχουμε εναλλακτική πρόταση για τη Νέα Δημιουργία
Πολιτική

Π. Ιωάννου: Λυκόβρυση και Πεύκη αγωνιούν – Έχουμε εναλλακτική πρόταση για τη Νέα Δημιουργία

Ο Παναγιώτης Ιωάννου, λίγο μετά την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και της αποστασιοποίησής του από τη διοίκηση του Τάσου Μαυρίδη, προβαίνει σε μία σύντομη αναφορά στα όσα τον οδήγησαν στο «διαζύγιο» με τον νυν δήμαρχο και ταυτόχρονα αναπτύσσει τον γενικό άξονα πάνω στον οποίο θα κινηθεί από εδώ και στο εξής με το δυναμικό της παράταξής του, που πλέον μετονομάζεται σε Νέα Δημιουργία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ιωάννου αναφέρει:

«Υπάρχουν δύο πολιτικές όσων ασκούν διοίκηση και ασχολούνται με τα κοινά, είτε βρίσκονται κοντά στον πολίτη, στον δημότη, στους συλλόγους, στους φορείς, είτε ταμπουρώνονται στο γραφείο τους, με γραμματείς και φαρισαίους να τους φυλάνε, για να μην τους ενοχλεί κανένας.

Σε όλη μας την παρουσία στα κοινά του Δήμου μας επιλέξαμε συνειδητά και έμπρακτα την πρώτη πολιτική και ήμασταν πάντα κοντά στους δημότες μας, ακούγοντας τις ανάγκες τους και τις παρατηρήσεις τους.

Ενεργοποιήσαμε τη Γραμμή του Δημότη και την πολιτική της «ανοικτής πόρτας» στο γραφείο μας στο δημαρχείο της Λυκόβρυσης, πάντοτε διαθέσιμοι σε όλους τους δημότες, ακόμη και στον καιρό της έντασης της πανδημίας, με τη δημιουργία Διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας για όποιον επιθυμούσε να εκθέσει κάποιο πρόβλημα ή αίτημα.

Έτσι και σήμερα, στη Νέα Δημιουργία  συνεχίζουμε να μιλάμε με όλους τους δημότες, ψηφοφόρους μας στις τελευταίες εκλογές ή όχι, ιδεολογικά συγγενείς μας ή όχι, όλων των περιοχών του Δήμου μας, επισκεπτόμενοι τις γειτονιές της Λυκόβρυσης, του Ηλιακού Χωριού, της Άνω Πεύκης, της Κάτω Πεύκης και όπου οι πολίτες αναζητούν κάποιον να εκθέσουν τις ανάγκες και τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

Δεν θυμόμαστε τους πολίτες του Δήμου μας έναν μήνα πριν τις Δημοτικές Εκλογές, περιμένοντας να εκλεγούμε απλώς λόγω της… ευλογίας της κομματικής στήριξης, ενώ όλο τον υπόλοιπο καιρό είμαστε αποξενωμένοι από τις ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών.

Μιλώντας καθημερινά με δεκάδες συμπολίτες μας προσπαθούμε να αφουγκραστούμε τις σημαντικότερες ανάγκες τους, να ακούσουμε τις παρατηρήσεις τους για την εικόνα του Δήμου μας και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες σε σχέση με το έργο ή το μη έργο της παρούσας δημοτικής αρχής.

Το πρώτο θέμα που οι συμπολίτες μας μας ανέδειξαν είναι το θέμα της καθαριότητας της πόλης μας, της εικόνας που παρουσιάζει παντού, από τα σκουπίδια, τα κλαδιά, τα μπάζα (οικοδομικά, παλιά έπιπλα, στρώματα κ.λπ.), αλλά και την παντελή έλλειψη συντήρησης και εξωραϊσμού των δρόμων, των πεζοδρομίων, των πλατειών, των σιντριβανιών, των παρτεριών κ.λπ.

Όλα υποδεικνύουν μια εγκαταλελειμμένη πόλη, μια πόλη για την οποία οι κρατούντες παντελώς αδιαφορούν, μια πόλη παγίδα για τους πολίτες της και πρόξενος ατυχημάτων σε κάθε δρόμο και κάθε πεζοδρόμιο, μια πόλη, την οποία εξ αιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής ή της άγνοιας συνεχώς υποβαθμίζεται, αφού μέσα από το περιφυλαγμένο γραφείο δεν υπάρχει η εικόνα της πόλης και δεν ακούγονται τα προβλήματα των δημοτών.

Προεκλογικά για αυτό το θέμα λέγαμε:

Δυστυχώς, η παρούσα δημοτική αρχή, ενώ είχε συμφωνήσει να εργαστεί στο κοινό πρόγραμμα, δεν το έκανε.

Μας ρωτάνε κάποιοι συμπολίτες μας -ίσως εκτελώντας και “εντολές” των “αφεντικών” τους: “Εσείς τι κάνατε δύο χρόνια, ως αντιδήμαρχος, για όλα αυτά;”.

Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο δήμαρχος αναθέτει συγκεκριμένους τομείς και συγκεκριμένα καθήκοντα σε κάθε αντιδήμαρχο και δυστυχώς, ούτε η καθαριότητα, ούτε ο εξωραϊσμός της πόλης μας, ήταν ανάμεσα στα καθήκοντα τα οποία μας ανατέθηκαν.

Παρά τη διάθεσή μας, παρά τις παρατηρήσεις μας στους “αρμοδίους”, αλλά αδιάφορους, δεν προχωρούσαν ούτε στην απλή αντικατάσταση σπασμένων κάδων απορριμμάτων, ούτε στην περισυλλογή κλαδιών και μπάζων, ούτε στη λειτουργία των σιντριβανιών, ούτε στη συντήρηση των πεζοδρομίων, αλλά αντίθετα ταμπουρώνονταν ακόμη περισσότερο στον μικρόκοσμό τους και απομόνωναν τον “ενοχλητικό αντιδήμαρχο”, που μετέφερε τη φωνή των πολιτών στους “μακάριους κρατούντες”.

Το κοινό και συμφωνημένο πρόγραμμα δεν τηρήθηκε. Οι υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν. Η ελπίδα ότι η ζωή των δημοτών θα βελτιωθεί με την παρούσα δημοτική αρχή παντελώς διαψεύστηκε.

Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι πρέπει να σταθούμε απέναντι στην αδιαφορία και στην εγκατάλειψη του Δήμου.

Να βγούμε πλέον μπροστά, ως Νέα Δημιουργία, ως η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τη βελτίωση της ζωής των δημοτών μας, για την επίλυση βασικών τομέων λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η καθαριότητα και ο εξωραϊσμός και συντήρηση της πόλης μας.

Να δώσουμε στους κατοίκους της πόλης μας την εναλλακτική μιας δημοτικής Αρχής, που, χωρίς να αλλάζουν την ιδεολογία τους ή την πολιτική τους ταυτότητα, θα ψηφίσουν δήμαρχο κοντά στον δημότη, με διάθεση και αποδεδειγμένη στην πράξη εργατικότητα, να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να μην είναι κρυμμένη μέσα στο γραφείο.

Στεκόμαστε δίπλα στους δημότες που μας ψήφισαν, αλλά και αυτούς που στη συνέχεια ήρθαν κοντά μας, δίπλα στην Εκκλησία και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλει για ανακούφιση των ασθενέστερων συνδημοτών μας, δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου μας, δίπλα στους επιχειρηματίες της πόλης μας και τους εκπροσώπους των συλλόγων και συνεχίζουμε να υπηρετούμε τον Δήμο μας και τους Δημότες.

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Γιάννης Ιατρού

    Επικρατεί η απόλυτη εγκατάλειψη στην αποκομιδή κλαδιών και γενικά άλλων μεγάλων αντικειμένων, παρά την συνεχή (1-2 Χ την εβδομάδα) και επί μακρόν (ΜΗΝΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ) όχληση που γίνεται τηλεφωνικά στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Ο εμπαιγμός είναι συνεχής!

    Στην δε Κάτω Πεύκη έχουμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, με κλαδιά στα πεζοδρόμια (π.χ. από ΔΕΗ που κλαδεύει δένδρα για να μην ακουμπάνε στα καλώδια), από άλλα κλαδέματα, μαγέματα από ξερά χόρτα και κλαριά του καλοκαιριού για να μην πάρουμε καμιά φωτιά κλπ. Ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να περάσει και κατεβαίνει με καροτσάκια και μικρά παιδιά στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τον κίνδυνο με τα αυτοκίνητα που περνούν.

    Οδοκαθαριστές έχουν τουλάχιστον 10 μήνες να φανούν, προφανώς οι λίγοι εναπομείνατες κατευθύνονται επιλεκτικά στις περιοχές που μένουν οι γνωστοί των διαφόρων παραγόντων του δημαρχείου. Και το/τα αυτοκινούμενα καθαριστικά (σκούπες) πέρασαν μιά φορά προ 8 μηνών.

    ΝΤΡΟΠΗ,
    ο Δήμαρχος και οι υπεύθυνοι που έχει ορίσει γι αυτά είναι τελείως αδιάφοροι, ειδικά μάλιστα για αυτό το τμήμα του Δήμου, για την Κάτω Πεύκη, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, από καιρό, από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet