Σε ημερίδα για τα οικονομικά των δήμων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ο Τ. Μαυρίδης
Πολιτική

Σε ημερίδα για τα οικονομικά των δήμων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ο Τ. Μαυρίδης

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης συμμετείχε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 στην ημερίδα που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών (CEMR), στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, με θέμα «Τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον» (βλέπε δημοσίευμα Δημοσιονομική αποκέντρωση των δήμων ζητεί η ΚΕΔΕ).

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε μελέτη που έχει εκπονήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών, σχετική με θέματα που αφορούν την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση της μελέτης από τον γενικό γραμματέα του CEMR Frederic Vallier, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ Αλέξης Καστρινός, δήμαρχος Πηνειού, παρουσίασε τις θέσεις της ΚΕΔΕ για την οικονομική κατάσταση των δήμων.

Ακολούθησε συζήτηση σε τρεις θεματικούς κύκλους: Δήμοι και χρηματοπιστωτικό σύστημα, Αναπτυξιακά Προγράμματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και Δημοσιονομική Αποκέντρωση.

Στόχος της ημερίδας είναι να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας στρατηγικής για τα οικονομικά των δήμων, συνυπολογίζοντας τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στους ευρωπαϊκούς δήμους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet