Στην ημερίδα της ΠΕΔΑ για τον «Κλεισθένη» ο Γ. Θεοδωρακόπουλος
Πολιτική

Στην ημερίδα της ΠΕΔΑ για τον «Κλεισθένη» ο Γ. Θεοδωρακόπουλος

Στην ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) για τον «Κλεισθένη» συμμετείχε ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

«Τα “μυστικά” του “Κλεισθένη”, του νόμου με βάση τον οποίο θα κινείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά τις εκλογές του 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου, δηλαδή μετά από επτά μήνες, αναλύθηκαν στην ημερίδα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Και πραγματικά υπάρχουν πολλά θέματα που με την πρώτη ματιά δεν δείχνουν τι κρύβουν αφού δεν έχει ακόμα αρχίσει η εφαρμογή τους» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη.

Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης προσκλήθηκε από την ΠΕΔΑ προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες της ημερίδας και συνεχάρη τον πρόεδρό της και δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, για την πρωτοβουλία της Ένωσης. Παράλληλα, πληροφορήθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ημερίδες ώστε οι αυτοδιοικητικοί να είναι επαρκώς ενημερωμένοι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι ότι αλλάζουν πολλά με τον νέο νόμο. Βεβαίως κυρίαρχο ζήτημα είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να καλλιεργηθεί κλίμα συνεργασίας, αλλά δεν είναι μόνο η απλή αναλογική. Τα στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών μας παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο τις αλλαγές που έρχονται. Οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν φυσικά πολλές αλλά  βοήθησαν να δοθούν διευκρινίσεις σε πολλά θέματα. Ήταν για όλους μας ένα καλό μάθημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet