Στην πλατεία Σοφούλη μίλησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
Πολιτική

Στην πλατεία Σοφούλη μίλησε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

Με συγκέντρωση στην πλατεία Σοφούλη, στο κέντρο της Πεύκης, ολοκλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία της η Συμμαχία Πολιτών, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα. «Σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές επρόκειτο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της προεκλογικής περιόδου που έγινε στον Δήμο μας, χωρίς μεταφερόμενους πολίτες που υπήρξαν σε άλλες συγκεντρώσεις» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης και προσθέτει:

«Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του δημάρχου που δημιούργησε την περίοδο 2007-2011 μια ανθρώπινη, πεντακάθαρη και λειτουργική πόλη, ήταν συγκλονιστική. Ήταν μια δικαίωση των έργων του και της προσφοράς του στην πόλη».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είπε ότι «γνωρίζουμε ότι αυτός ο χώρος δεν είναι ο πιο κατάλληλος για αυτή τη συγκέντρωση. Θα έπρεπε να είχαμε τη μεγάλη μας πλατεία, γιατί όπως ξέρετε είμαστε μια από τις λίγες πόλεις χωρίς κεντρική πλατεία, την οποία εμείς την είχαμε δημοπρατήσει το 2010, αλλά οι επόμενοι, οι …δήθεν νοικοκύρηδες, ματαίωσαν το έργο χωρίς λόγο και αφορμή. Σε αυτούς μέσα  ήταν και ο σημερινός δήμαρχος και κάποιοι άλλοι, που εξ αιτίας τους χάσαμε τότε 3.800.000 ευρώ από την Περιφέρεια. Γιατί θα γινόταν μαζί και η ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, η οποία θα ήταν σήμερα ο μεγαλύτερος εμπορικός, αλλά και ο μεγαλύτερος δρόμος περιπάτου των Βορείων Προαστίων. Καταλαβαίνετε πόσο θα είχαν αλλάξει τα πράγματα… Και γι’ αυτό το έγκλημα κατά της πόλης μας υπάρχουν ευθύνες. Από κάποιους που τώρα βγάζουν ψεύτικα δάκρυα και υπόσχονται νέα πλατεία που όμως θα πληρώσουμε εμείς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής του κόσμου και στο γεγονός, όπως είπε, ότι η Συμμαχία Πολιτών είναι μια αληθινά ανεξάρτητη παράταξη, σημειώνοντας: «Η συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή είναι τεράστια. Γιατί γνωρίζετε καλά ότι εμείς αντλούμε δύναμη μόνο από εσάς. Είμαστε η μοναδική παράταξη που δεν έχει πίσω ούτε κόμματα ούτε συμφέροντα. Δεν δίνουμε λόγο σε κανέναν, παρά μόνο σε εσάς. Κόμμα μας είναι ο Δήμος μας. Αλλά είμαστε εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για το αύριο, για να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Έτσι κι αλλιώς όλοι εσείς, η μεγάλη πλειοψηφία του Δήμου έχετε ήδη πάρει την απόφαση να γυρίσετε σελίδα».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ανέφερε: «Θέλω όμως εξ αρχής να δηλώσω ότι εμείς σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια Ενώνουμε Δυνάμεις και απλώνουμε τα χέρια σε συνεργασίες. Δεν βλέπουμε στον Δήμο αντιπάλους. Είμαστε υπέρ της συνεννόησης χωρίς αποκλεισμούς, αλλά πάντα με προγραμματικές συγκλίσεις. Εξ άλλου ο εκλογικός νόμος, της απλής αναλογικής, μας οδηγεί στο ίδιο τραπέζι. Γιατί διαφορετικά δεν διοικείται ο Δήμος. Η παράταξή μας, η Συμμαχία Πολιτών, με έμπειρα και νέα στελέχη, με ανθρώπους της δράσης και της εργασίας είναι μια παράταξη που λειτουργεί με μέτρο και με χαμηλούς τόνους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που μου λένε βρόντα το χέρι. Όταν πρέπει πατάμε πόδι, αλλά το θέμα μας δεν είναι πόσο δυνατή φωνή θα βάλουμε, αλλά πόσο σωστοί και χρήσιμοι θα είμαστε. Πολλές φορές η δημοτική αρχή, μέσα στον πανικό της, μου έκανε ακόμα και προσωπικές επιθέσεις, αλλά στο τέλος ακολουθούσε τον δρόμο που αρχικά κατήγγειλε».

»Θα σας αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Εδώ και πέντε χρόνια το στάδιο της Πεύκης έχει τα χάλια του. Πριν από τρεις μήνες λοιπόν μπήκε ο εργολάβος από την Περιφέρεια για να το φτιάξει. Εμείς τότε αποκαλύψαμε  ότι ο δήμαρχος είχε… ξεχάσει να βάλει στη μελέτη του έργου και το… ταρτάν για τους δρομείς. Δηλαδή θα έφτιαχναν μόνο τον τάπητα του ποδοσφαίρου. Ακολούθησε μια υβριστική ανακοίνωση του δημάρχου  με τίτλο “μην υποτιμάτε κ. Θεοδωρακόπουλε τους πολίτες”, που τα διέψευδε όλα αυτά. Αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική. Λοιπόν, αύριο το πρωί ο δήμαρχος φέρνει άρον- άρον απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή για προκήρυξη νέου διαγωνισμού 74.500 ευρώ. Πρόκειται για πλήρη ΑΥΤΟΔΙΑΨΕΥΣΗ»…

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις της παράταξης τονίζοντας:

«Αυτό το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου με φορείς και ειδικούς, αλλά πάνω από όλα είναι καρπός δικός σας. Των πολιτών της Λυκόβρυσης και της Πεύκης. Ο διάλογος που κάναμε ήταν παραγωγικός. Και δεν θα τον σταματήσουμε ποτέ. Θα είμαστε και την επομένη των εκλογών δίπλα σας. Κι αυτή είναι η πρώτη μας δέσμευση».

Στη συνέχεια πέρασε στα βασικά σημεία του προγράμματος με τις δεσμεύσεις, αναφέροντας:

«Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην Κοινωνική Πολιτική και ανοίγουμε την αγκαλιά του Δήμου στην οικογένεια. Η πόλη μας πρέπει να γίνει πρωτοπόρος στη στήριξη της οικογένειας. Μείωση των δημοτικών τελών άμεσα από την 1η Ιανουαρίου 2020 σε ποσοστό 12% και ενιαίο τιμολόγιο για τις δύο Δημοτικές Κοινότητες.  Μείωση των υψηλών τροφείων των παιδικών σταθμών, στα οποία ο Δήμος μας είναι… πρωταθλητής. Κατά τα άλλα, ο απερχόμενος δήμαρχος… κόπτεται για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

»Θέλουμε τον Δήμο μας ενιαίο, χωρίς διχαστικές γραμμές. Τον θέλουμε ανοικτό στους πολίτες, πρωτοπόρο και καινοτόμο. Προωθούμε ταχύτατα τη συνεργασία που έχει ήδη αρχίσει με την πιο “έξυπνη” πόλη της Ελλάδας, τα Τρίκαλα».

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε:

«Εμείς έχουμε όραμα και έμπνευση για την ενιαία πόλη μας. Έχουμε εμπειρία και γνώσεις για αυτή τη δύσκολη περίοδο που έρχεται. Και είμαστε ομάδα που έχει δοκιμαστεί στη συνεργασία και τη συνεννόηση, στοιχεία απαραίτητα για να πάμε μπροστά. Δεν μηδενίζουμε τίποτα. Πατάμε σε ό,τι γερό άφησαν οι προηγούμενοι και συνεχίζουμε. Προσθέτουμε! Δεν ακυρώνουμε, όπως έκαναν οι δήθεν… νοικοκύρηδες που δεν αγόρασαν ούτε ποδήλατο στον Δήμο.

»Η διοίκηση του Δήμου ήταν για 4,5 χρόνια αδρανής, άφαντη. Και μόνο στο τελευταίο τρίμηνο δραστηριοποιήθηκε, φυσικά λόγω των εκλογών. Κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να ξεγελάσει τους κατοίκους. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς και μοιράζει καθρεφτάκια. Αλλά δεν μπορεί πια να πείσει κανέναν. Το μόνο κακό είναι ότι χάθηκαν ευκαιρίες αυτά τα χρόνια.

»Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θα είναι καθημερινά στις γειτονιές και όχι κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους. Ο δήμαρχος ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι κοντά και να ΑΚΟΥΕΙ τους πολίτες. Και η πόρτα του γραφείου του θα είναι ανοικτή, καθημερινά.  Θα είμαστε κοντά σας. Δεν θα εξαφανιστούμε μετά την εκλογή μας, όπως γίνεται εδώ και πέντε χρόνια».

Και κατέληξε κάνοντας ένα μεγάλο προσκλητήριο, τονίζοντας:

«Ζητάμε λοιπόν και τη δική σας συμμετοχή στην καινούργια εποχή. Ελάτε μαζί μας για να ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΟΥΜΕ την πόλη μας και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Ελάτε να κερδίσουμε μαζί το αύριο, για εμάς και τα παιδιά μας.

»Ο αέρας της Πεύκης και της Λυκόβρυσης είναι αέρας νίκης. Ελάτε να τον δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο. Δεν πρέπει να μείνουμε έως την Κυριακή ούτε λεπτό αδρανείς. Η Νέα Εποχή είναι μπροστά μας.

»Εμείς Ενώνουμε Δυνάμεις και προχωρούμε μαζί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet