Συμμαχία Πολιτών: Έως εδώ! – Δεν συμμετέχουμε στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης όσο μένουν κρυφές οι συνεδριάσεις
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Έως εδώ! – Δεν συμμετέχουμε στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης όσο μένουν κρυφές οι συνεδριάσεις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης δεν είναι «μαγαζάκι» του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη υποστηρίζει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με αφορμή την τακτική της διοίκησης να πραγματοποιεί κλειστές συνεδριάσεις, μακριά από τους πολίτες και τα τοπικά ΜΜΕ.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει ότι «πρέπει ο Δήμος μας να είναι από τους ελάχιστους σε όλη την Αττική που έχει κλειστές τις… πόρτες των δημοτικών συμβουλίων στους πολίτες. Από την ώρα που οι συνεδριάσεις διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη είναι πολύ εύκολο να τις παρακολουθούν, από το σπίτι τους ή το γραφείο τους, οι κάτοικοι του Δήμου μας, ώστε να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. Αλλά ο κ. Μαυρίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας είναι στον… κόσμο τους».

Ύστερα από όλα αυτά, η δημοτική ομάδα της Συμμαχίας Πολιτών (Κατερίνα Φασουλά, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου και Κώστας Ξανθόπουλος) και ο επικεφαλής της, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αποφάσισαν να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, «έως ότου ο δήμαρχος και η ομάδα του αντιληφθούν ότι ο Δήμος δεν είναι… μαγαζάκι τους».

«Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα για διαφάνεια και δημοκρατία στον Δήμο μας. Ταυτοχρόνως θέλουμε να καλέσουμε τους πολίτες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Δεν πάει άλλο με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την “γκρίζα” λειτουργία του Δήμου μας» ανέφερε σχετικά ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε: «Προσπαθήσαμε με διάλογο να δώσουμε στον δήμαρχο να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτα. Ούτε το Δ.Σ. άνοιξε τις πόρτες του στους κατοίκους ούτε οι συνεδριάσεις επανήλθαν στην προηγούμενη κατάσταση, να διεξάγονται δηλαδή με φυσική παρουσία».  

«Βεβαίως το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης δεν μας προκαλεί πλέον καμιά απορία γιατί ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης το 2011, όταν ανέλαβε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεργασία με τον τότε  δήμαρχο κ. Φωκιανό, διέκοψαν τη ραδιοφωνική μετάδοση των συνεδριάσεων, που είχαν καθιερωθεί επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, προφανώς γιατί δεν ήθελαν οι πολίτες να ενημερώνονται έγκυρα για τα συμβαίνοντα στον Δήμο. Από τότε υπάρχει θέμα. Φυσικά η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω του κορωνοϊού» καταλήγει η παράταξη στην ανακοίνωσή της, θέτοντας επίσης τα εξής ερωτήματα:

  • «Ο  δήμαρχος γιατί δεν δίνει εξηγήσεις με το περίεργο θέμα της αξιολόγησης του προϊσταμένου του τμήματος τεχνολογίας; Τι συμβαίνει;
  • Εδώ και 14 μήνες αναμένουμε το πόρισμα με την υπόθεση του “υψηλόβαθμου αξιωματούχου”. Τι θέλει πάλι να κρύψει ο δήμαρχος;
  • Ποιο παρασκήνιο υπάρχει στη υπόθεση του συνεργείου της Λυκόβρυσης και ποιοι ΄έχουν παραβεί τους νόμους; Ο δήμαρχος παριστάνει τον παρατηρητή πάλι;
  • Γιατί ο δήμαρχος έχει αποκλείσει από την παραχώρηση γραφείου μόνο την παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με συνέπεια τα μέλη της να συνεδριάζουν στον δρόμο ή στα καφέ της πόλης; Τους ενοχλεί η αδέσμευτη φωνή μας;
  • Ο κ. Μαυρίδης γιατί δεν πήγε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα του εμπορικού κέντρου στα όρια Λυκόβρυσης και Μεταμόρφωσης; Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε από τον Δήμο μας μόνο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet