Συμμαχία Πολιτών: Δεν έγινε ούτε ένα βήμα για να λειτουργήσει σωστά το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Δεν έγινε ούτε ένα βήμα για να λειτουργήσει σωστά το Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Για προβλήματα διαφάνειας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει λόγο η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Η δημοτική παράταξη αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι συνεδριάσεις θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και όχι με τηλεδιάσκεψη, ενώ τονίζει ότι θα πρέπει να γίνονται ανοικτές σε όλους τους πολίτες, έστω και με τηλεδιάσκεψη.

Συγκεκριμένα, η Συμμαχία Πολιτών σημειώνει:

«Με νέο προεδρείο προχωράει το Δημοτικό Συμβούλιο στο δεύτερο ήμισυ της θητείας του, που συμπεριλαμβάνει τον Οκτώβριο του 2023 και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόεδρος εξελέγη η Γεωργία Ποριώτου από την παράταξη του δημάρχου με 22 θετικές ψήφους, επί 29 παρόντων σε σύνολο 33 μελών. Έξι ψηφοδέλτια ήταν λευκά και ένα άκυρο. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Μπελεχρής, από την παράταξη Δήμος Μπροστά με 22 θετικές ψήφους, πέντε λευκά και δυο άκυρα και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου η γνωστή συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων Φραντζέσκα Αλεξοπούλου- Πετράκη από τη δημοτική μας παράταξη Συμμαχία Πολιτών με 24 θετικές ψήφους, δηλαδή το μεγαλύτερο αριθμό του προεδρείου, τέσσερα λευκά και ένα άκυρο».

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της Συμμαχία Πολιτών, με δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο και υπογράμμισε τις «μεγάλες ευθύνες που έχει η νέα πρόεδρος, η οποία θα διαμορφώσει με τις προτάσεις της, τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις της νέο κλίμα στις συνεδριάσεις, οι οποίες εδώ και δύο χρόνια έχουν προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες και από τις παρατάξεις, αλλά και από την Κοινωνία των Πολιτών».

«Η πανδημία άλλαξε εντελώς τα πράγματα, περιορίζοντας ουσιαστικά το ρόλο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αφού οι συνεδριάσεις διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη ενώ θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στο χώρο του δημοτικού Θεάτρου, όπως έχουμε προτείνει. Και φυσικά οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές σε όλους τους πολίτες, έστω και με τηλεδιάσκεψη. Δυστυχώς, όμως, η άποψη του δημάρχου και της δημοτικής του ομάδας δεν επέτρεψαν να γίνει αυτό που βλέπουμε όχι μόνο σε όλους τους γειτονικούς Δήμους, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων της χώρας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε:

«Στον Δήμο μας υπάρχει σοβαρό θέμα δημοκρατίας. Εμείς για ένα μεγάλο διάστημα της πανδημίας στηρίξαμε άνευ όρων τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή. Όμως, διαπιστώσαμε ότι δεν έγινε ούτε ένα βήμα για να λειτουργήσει σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο τέως πρόεδρος. Πουθενά δεν υπάρχουν τέτοιες συνθήκες υποβάθμισης των δημοτικών παρατάξεων και βεβαίως φίμωσης των πολιτών. Όμως περισσότερα και χωρίς κραυγές και εντάσεις θα αναφέρουμε στην πρώτη συνεδρίαση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet