Συμπαράταξη δημοτικών συμβούλων για διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ
Πολιτική

Συμπαράταξη δημοτικών συμβούλων για διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΟΙΠΑΠ

Διαπαραταξιακή ανακοίνωση εξέδωσαν οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που προέρχονται τόσο από τη μειοψηφία όσο και από την πλειοψηφία, αναφορικά με τον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Νομικού Προσώπου «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπογράφουν την ανακοίνωση αδυνατούν, για λόγους διαφάνειας, να κατανοήσουν την καταψήφιση της πρότασης περί διαχειριστικού ελέγχου στο ΚΟΙΠΑΠ και δηλώνουν ότι συμπαρατάσσονται για «τη λήψη αποφάσεων που προασπίζουν και σέβονται τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Διαφάνεια με Διαπαραταξιακή Συναίνεση και Ευθύνη απέναντι στους πολίτες Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με έκπληξη και θλίψη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21ης Ιουλίου διαπιστώσαμε ότι οι αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και των δημοκρατικών διαδικασιών τίθενται σε δεύτερη μοίρα με προκλητικό τρόπο.

Διαπιστώσαμε ότι λαμβάνονται αποφάσεις που καλύπτουν «τα έργα και τις ημέρες» διοικήσεων που διαχειρίστηκαν κατά το παρελθόν τη λειτουργία Θεσμών και Νομικών Προσώπων στον τόπο μας.

Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης με πλειοψηφία 14 κατά, 1 λευκό και 9 υπέρ απέρριψε την πρόταση για διαχειριστικό έλεγχο στο Νομικό Πρόσωπο του ΚΟΙΠΑΠ. Είναι αδιανόητο να λειτουργεί για μια πενταετία ένα Δημόσιο Νομικό Πρόσωπο χωρίς ισολογισμούς, με άγνοια των οφειλόμενων ποσών σε προμηθευτές για κάθε έτος από το 2011 (έτος σύστασης του ΚΟΙΠΑΠ) και μετά. Αντίθετα, για το Νομικό Πρόσωπο του ΠΕΑΠ ψήφισε να πραγματοποιηθεί διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο 2013-2014.

Δεν κατανοούμε τους λόγους άρνησης του διαχειριστικού ελέγχου από συναδέλφους τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας.

Στην πιο δύσκολη οικονομική και κοινωνική κρίση για την πατρίδα μας, απέναντι σε κάθε πολιτική που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κεντρική εξουσία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και κυρίως η Α΄ βαθμού, ως πλησιέστερη στον πολίτη, οφείλει να θέσει τις δικές της βασικές Αρχές Διοίκησης για Αξιοκρατία, Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα, πάνω από παρατάξεις, κόμματα και πρόσωπα, αναζητώντας την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση.

Ψηφίσαμε και στηρίζουμε ΝΑΙ στη διενέργεια του διαχειριστικού ελέγχου γιατί:

  • Η αρχή της διαφάνειας συμβάλλει στην τήρηση της αρχής της νομιμότητας και κατ΄ επέκταση στη διασφάλιση ενός Κράτους Δικαίου.
  • Η διαφάνεια στη διοίκηση και τη δημόσια ζωή είναι μια αυτονόητη θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας, υπεράνω παρατάξεων, κομμάτων και κάθε λογικής του παρελθόντος.
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, σαν συμμετοχικός – δημοκρατικός θεσμός, πρέπει να είναι ταυτόσημη με την έννοια της διαφάνειας.
  • Προκειμένου να πολεμήσουμε αντιλήψεις που παράγουν και συντηρούν τον ωχαδελφισμό, την ανευθυνότητα και την κακοδιοίκηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Καμία εξουσία δεν νοείται ως ανέλεγκτη στη δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε πως η ΟΜΟΦΩΝΙΑ και η συμπαράταξη για τη λήψη αποφάσεων που προασπίζουν και σέβονται τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης δεν είναι απλά αναγκαία αλλά επιβεβλημένη. Κάθε άλλη λογική μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γκαραβέλλας Νικόλαος

Γώγου Μαρία

Καρύμπας Γεώργιος

Κατραμάδος Δημήτρης

Κωνστάντος Δημήτρης   

Πάγκαλος Μανόλης

Πατούλη-Σταυράκη Μαρίνα

Τσεκούρα Έφη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet