Συνάντηση Δ. Κωνστάντου – Τ. Μαυρίδη για θέματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Συνάντηση Δ. Κωνστάντου – Τ. Μαυρίδη για θέματα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Συνάντηση με τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη, είχε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η παράταξης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Με συγκεκριμένες προτάσεις προσήλθαμε στην αυστηρά θεσμική συνάντηση με τον κ. Μαυρίδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από αίτημα που είχε υποβάλλει η δημοτική μας παράταξη στις 4 Αυγούστου, συνάντηση του επικεφαλής μας, δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κωνστάντου, με τον δήμαρχο κ. Αναστάσιο Μαυρίδη.

Στο πλαίσιο του θεσμικού πρωτοκόλλου και της επιβαλλόμενης προσωπικής ευγένειας και ευπρέπειας, ο επικεφαλής μας προσέφερε στον βιβλιόφιλο Δήμαρχο το βιβλίο «Μοναστηράκι – Πλάκα: οι γειτονιές των Θεών» της  Άρτεμις Σκουμπουρδή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στη διάρκειας της συνάντησης η δημοτική μας παράταξη έθεσε στον κ. Μαυρίδη τα ακόλουθα θέματα και προτάσεις:

1. Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με αντικείμενο την υποβολή προτάσεων αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αίτημα που έχει υποβληθεί και από άλλες δημοτικές παρατάξεις. Ας σημειωθεί ότι ο υφιστάμενος κανονισμός λειτουργίας έχει εγκριθεί το 2011 με την ένωση των δύο πρώην αυτόνομων Δήμων, χωρίς να έχει επικαιροποιηθεί ακόμα και η αύξηση των δημοτικών συμβούλων από 27 σε 33 όπως ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Ο δήμαρχος αντέδρασε θετικά και δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα σε συνεννόηση με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεωργία Ποριώτου, το θέμα για λήψη σχετικής απόφασης συγκρότησης της επιτροπής. Επιπρόσθετα συζητήθηκε η δίκαιη κατανομή των τριών θέσεων της αντιπολίτευσης στα Διοικητικά Συμβούλια των δύο Νομικών Προσώπων ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ ώστε να μην υπερεκπροσωπείται η μείζονα μειοψηφία (2 θέσεις) σε βάρος των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (1 θέση για 4 παρατάξεις). Ο κ. Μαυρίδης επιφυλάχθηκε να απαντήσει. 

2. Αίθουσα αποκλειστικής χρήσης για τα πνευματικά αθλήματα με πρωτεύον το σκάκι. Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας για ισότιμη αντιμετώπιση σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα, στα οποία ο Δήμος προσφέρει στους συλλόγους δωρεάν τις υποδομές για αποκλειστική χρήση προς όφελος των δραστηριοτήτων τους. Ο Δήμαρχος θεώρησε ικανοποιητική τη σημερινή συστέγαση με τα ΚΑΠΗ, άποψη που μας βρίσκει αντίθετους επιμένοντας στην ισότιμη μεταχείριση και όχι στην πολιτική “δύο μέτρων και σταθμών”. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος μας εδώ και πολλά χρόνια ενοικιάζει αίθουσα στην Πεύκη την οποία χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι Πρόσκοποι.

3. Επιλογή και διαμόρφωση υπαίθριου αθλητικού χώρου αποκλειστικά για τα αθλήματα στίβου στη Λυκόβρυση. Θέσαμε εκ νέου την αναγκαιότητα εύρεσης και διαμόρφωσης υπαίθριου προπονητηρίου αποκλειστικά για τον στίβο στη Λυκόβρυση. Η πληθώρα των αθλούμενων συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στις παιδικές, εφηβικές και νεανικές ηλικίες και η παρουσία σωματείων αφοσιωμένων στην προαγωγή του κλασικού αθλητισμού, οφείλει να βρει σε επίπεδο υποδομών και εγκαταστάσεων στο Δήμο μας, την οφειλόμενη θέση που αρμόζει στον κλασικό αθλητισμό. Ο κ. Μαυρίδης επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

4. Διενέργεια ετήσιας έκθεσης βιβλίου διαδημοτικού χαρακτήρα. Προτείναμε την πραγματοποίησή της στον χώρο του άλσους Βαρβαρέσου με την επιθυμητή συνεργασία του ΣΒΑΠ (21 ΟΤΑ). Ο δήμαρχος εξέφρασε κάποιες ανησυχίες για την επιτυχή πραγματοποίησή της χωρίς να έχει διαμορφώσει συγκεκριμένη άποψη ακόμα.   

5. Αύξηση της τακτικής χρηματοδότησης του ΚΟΙΠΑΠ κατά 50.000 ευρώ, από 360.000 ευρώ στις 410.000 ευρώ για το 2018 αποκλειστικά για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής στα τροφεία των παιδικών σταθμών από την περίοδο 2018-2019. Ειδικότερα διεύρυνση της απαλλαγής σε ποσοστό 100% για εισοδήματα μέχρι και τις 15.000 ευρώ και περαιτέρω ελαφρύνσεις για τα εισοδήματα στα υπόλοιπα κλιμάκια. Ο κ. Μαυρίδης επιφυλάχθηκε να μελετήσει τα στοιχεία από τις φετινές εγγραφές στου παιδικούς σταθμούς και να απαντήσει σχετικά.

6. Εκπόνηση τεχνικής και οικονομικής μελέτης για την αναβάθμιση και μετατροπή σε αίθουσα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης «Ιωάννης Διαμαντόπουλος» αντίστοιχης με αυτή που υπάρχει στην Πεύκη. Ισόποση έκτακτη χρηματοδότηση του ΠΕΑΠ εντός του 2018 για την υλοποίηση της μελέτης. Ο δήμαρχος τόνισε ότι η συγκεκριμένη πρόταση κινείται στο πλαίσιο και των πεποιθήσεων της διοίκησής του όπως έχουν ήδη εκφραστεί δημόσια.  

7. Δημιουργία και λειτουργία δημοτικού θερινού κινηματογράφου εντός του 2018. Ο κ. Μαυρίδης αντιμετωπίζει θετικά το θέμα ωστόσο εστίασε σε γραφειοκρατικές και άλλες διαδικαστικές παραμέτρους αδειοδότησης. Ο επικεφαλής μας τόνισε τη σημασία που έχει η επίτευξη λειτουργίας εντός του 2018 για σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας ως μια εξαιρετική πρόταση ψυχαγωγίας.

8. Εκπόνηση μελέτης για την αγορά – μακροχρόνια ενοικίαση ακινήτου και μετατροπή του σε πολυχώρο δραστηριοτήτων για τις νεανικές ηλικίες από 15 μέχρι και 25 ετών. Υποδείχθηκε συγκεκριμένο ακίνητο στην Πεύκη για διερεύνηση. Έμφαση θα δοθεί στις νέες τεχνολογίες, στον πολιτισμό, στις τέχνες και στις επιστήμες, καλύπτοντας το προφανές κενό μέριμνας και υπηρεσιών προς τις νεανικές ηλικίες που χαρακτηρίζει τον Δήμο μας. Με την ευκαιρία ο επικεφαλής μας υπενθύμισε στον κ. Μαυρίδη ότι σε αυτόν ακριβώς τον τομέα, των παροχών προς τις νεανικές ηλικίες, συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 στο «Νεότροπο». Ο δήμαρχος άκουσε με προσοχή τη συγκεκριμένη πρόταση.

9. Εκπόνηση μελέτης για την αγορά – μακροχρόνια ενοικίαση ακινήτου και μετατροπή σε πολυχώρο εικαστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Υποδείχθηκε συγκεκριμένο ακίνητο στην Πεύκη για διερεύνηση. Έμφαση θα δοθεί σε εκθέσεις και δραστηριότητες υπερτοπικού χαρακτήρα δημιουργώντας την επιθυμητή πολιτιστική ταυτότητα για τον Δήμο μας σε αυτονόητη διασύνδεση με την τόνωση της επαγγελματικής αγοράς και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας. Ο κ. Μαυρίδης υπήρξε προσεκτικός ακροατής και στην πρόταση αυτή.

Με τη σημερινή συνάντηση ολοκληρώθηκε ο κύκλος των θεσμικών επαφών του επικεφαλής μας για το 2017 σε συνέχεια αυτών που προηγήθηκαν την άνοιξη, με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργία Ποριώτου και τους προέδρους των δύο νομικών προσώπων κ.κ. Άννα Ασπραδάκη και Χρήστο Φωτίδη επ΄ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους.

Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα της παράταξής μας, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις προς τη διοίκηση του Δήμου, αυστηρά στο πλαίσιο των θεσμικών μας καθηκόντων και της βασικής προεκλογικής μας δέσμευσης προς τους δημότες και κατοίκους για μια παρουσία «συνεργατική και συνενωτική στην ουσία, προς όφελος του Δήμου, των πόλεών μας, Πεύκης και Λυκόβρυσης, των συμπολιτών μας και της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet