“Σύγκρουση ηθών” μεταξύ Μ. Πατούλη και Μ. Πάγκαλου
Πολιτική

“Σύγκρουση ηθών” μεταξύ Μ. Πατούλη και Μ. Πάγκαλου

Σε «κόντρα» εξελίχθηκε μία ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μανόλη Πάγκαλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σχετικά με τη βράβευση από το ΠΕΑΠ του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και του εκπροσώπου της Γέφυρας Αγάπης Γιάννη Μαντζαβίνου (βλέπε δημοσίευμα Λυκόβρυση – Πεύκη: «Ποδαρικό» στο 2015 βραβεύοντας τις αξίες).

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «μπήκε στο στόχαστρο η εθελοντική προσφορά ανθρώπων» και κατηγορεί τον κ. Πάγκαλο για λαϊκισμό, ενώ απαντώντας ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί την κ. Πατούλη να αποβάλει «την εντονότατη προσωπική της προβολή».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Μ. Πατούλη-Σταυράκη:

«Προφανώς ΝΕΑ ΗΘΗ» αλλά κόντρα σε παλιές κατεστημένες νοοτροπίες

Προφανώς και τα νέα ήθη του ΠΕΑΠ που επικαλείται ο αγαπητός συνάδελφος, επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ανατροπής», δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Πάγκαλος, σε δημόσια τοποθέτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έχουν γίνει ορατά. Είναι οι αρχές και οι αξίες που από την πρώτη κιόλας στιγμή θελήσαμε να αναδείξουμε στη νέα φιλοσοφία που πρεσβεύουμε και υιοθετούμε ως διοίκηση του ΠΕΑΠ. Νέα ήθη για αναβάθμιση υπηρεσιών, για οικονομικό εξορθολογισμό, για ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και κοινωνική αλληλεγγύη.

Για τον Πολιτισμό δίπλα στον Άνθρωπο

Αυτά πρεσβεύουμε και αυτά υιοθετούμε καθημερινά στον δημόσιο βίο. Για αυτά θα κριθούμε από τους συμπολίτες μας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, αποδεχόμαστε την οποιαδήποτε κριτική, απ΄ όπου κι αν προέρχεται και φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε κάθε δημοκρατικό διάλογο με σκοπό τη σύνθεση, τη συλλογικότητα στη βελτίωση των συνθηκών γύρω μας. Όμως, αυτό απέχει πολύ από την άτεχνη ή τεχνηέντως μειωτική και σκόπιμη παρερμηνεία όσων πρεσβεύουμε από λίγους που υποκινούνται από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Αυτό έκανε και ο αγαπητός συνάδελφος θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αλλάξει το θετικό κλίμα συναδέλφωσης και συνεργασίας που χτίζουμε με τους δημότες.

Η προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας στο ΠΕΑΠ, ανανέωσης και εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών του, κάποιους δεν τους βολεύει, δεν τους είναι αρεστή, γιατί είχαν συνηθίσει αλλιώς. Είχαν αποδεχτεί την υπάρχουσα «καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων» και αντιδρούν «άλογα» σε ότι κι αν σκεφτούμε, οραματιστούμε, υλοποιήσουμε.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της κακόβουλης κριτικής μπήκε η έννοια της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ.

Εν προκειμένω, τα βέλη αντιπολιτευτικού και μικροκομματικού προορισμού εξαπολύθηκαν για να μειωθεί το κύρος του θεσμού για τις βραβεύσεις δύο προσώπων από Λυκόβρυση και Πεύκη, που έστω και πειραματικά σκεφτήκαμε και πραγματοποιήσαμε με μεγάλη επιτυχία, με την πλειοψηφική συγκατάθεση του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ, φέτος τον Ιανουάριο σε ειδική εκδήλωση. Βραβεύσαμε συμπολίτες μας, τιμώντας και αναδεικνύοντας στο πρόσωπό τους πανανθρώπινες αξίες ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, που πηγάζουν από τον τομέα ενασχόλησής τους και δυστυχώς ακόμη κι αυτό έγινε σπέκουλα στην πολιτική φαρέτρα κάποιων, επειδή πιθανότατα είχαν προσωπικούς λόγους επί των βραβευθέντων. Άκομψο, άκαιρο, άκρως προσβλητικό. Δε μας τιμά να παίζουμε πολιτικά παιχνίδια πάνω σε κάθε προσπάθεια της έστω υπό σύσταση θεσμικής πρωτοβουλίας που λαμβάνει χώρα στον τόπο μας.

Ακόμη και η εθελοντική ΠΡΟΣΦΟΡΑ ανθρώπων μπήκε στο στόχαστρο και χαρακτηρίστηκε μέγα ατόπημα, επειδή κάποιοι τόλμησαν και θέλησαν να βοηθήσουν, έστω και επαγγελματικά, χωρίς αντάλλαγμα.

Με μια λέξη: Λαϊκισμός!

Λυπάμαι πολύ που τα ΝΕΑ ήθη του ΠΕΑΠ ενόχλησαν τις φωνές της ΠΑΛΙΑΣ νοοτροπίας, της μόνιμης αντίδρασης και αποφασιστικής οπισθοδρόμησης.

Συγνώμη, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε στο ΝΕΟ και προοδευτικό για τον τόπο μας, με στόχο την αναβάθμιση, τη δημιουργία και τον Πολιτισμό.

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΕΑΠ

Δημοτική Σύμβουλος

Ακολουθεί η απάντηση του κ Μ. Πάγκαλου:

Δυστυχώς, η αγαπητή συνάδελφος κυρία Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη δεν έχει μάθει στη δημόσια κριτική!

Με ένα εκθεσιακού περιεχομένου κείμενό της, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ΠΕΑΠ αντί να απαντήσει στην κριτική μας, για τις εκτός θεσμικών διαδικασιών αποφάσεις της, προβαίνει σε εμπαθείς συλλογισμούς και ανεπίτρεπτες προσβολές.

Καλώ τη συνάδελφο πρώτα να αποβάλει την εντονότατη προσωπική της προβολή και εν συνεχεία να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και πολιτισμού.

Συγγνώμη, αλλά εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε στο ΝΕΟ και προοδευτικό για τον τόπο μας, για τον συμπολίτη μας, για τον Πολιτισμό, χωρίς προσωπική προβολή, χωρίς πολιτική ή προσωπική ή οικογενειακή υστεροβουλία.

Όντως νέα ήθη!

Για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου επισυνάπτω τη δημοσίευσή μου στο facebook:

Μανόλης Πάγκαλος

Χθες στις 1:38 μ.μ. · 

Απίθανα (και όμως αληθινά) από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο:
1) Η κυρία Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη παραδέχθηκε μετά από πολλές εβδομάδες ότι η βράβευση του συζύγου της Γιώργου Πατούλη και του συμπολίτη μας Γιάννη Μαντζαβίνου, κατά την υποδοχή του νέου έτους, ΔΕΝ προήλθε από απόφαση θεσμικού οργάνου, αλλά από άτυπη συζήτηση συνεργατών… 
Να θεωρήσουμε ότι καταπατήθηκαν οι δημοκρατικές διαδικασίες; Να θεωρήσουμε ότι επικράτησε η οικογενειοκρατία; Να θεωρήσουμε ότι στην προσπάθεια της προσωπικής προβολής παρακάμφθηκε η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ; Τι να πω περισσότερο…!
2) Εδώ και έξι μήνες η κυρία Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη συνεργάζεται με οικονομικό σύμβουλο (την κυρία Α.Π.) χωρίς υπογεγραμμένη σύμβαση, μέσα από άτυπη διαδικασία… Νέα ήθη!

Μανόλης Πάγκαλος

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet