Την παραίτηση του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ ζητά η Λυκόβρυση Πεύκη 2020
Πολιτική

Την παραίτηση του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ ζητά η Λυκόβρυση Πεύκη 2020

Την παραίτηση του προέδρου του ΝΠΔΔ «Παιδεία Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη», Αντώνη Τσελέντα, ζητεί η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, με αφορμή πρόταση της ομάδας να παραθέσει γεύμα για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η πρόταση αυτή της ομάδας, η οποία θα καλυπτόταν από χορηγίες, δεν έγινε αποδεκτή από το Νομικό Πρόσωπο, χωρίς αρχικώς, όπως αναφέρει η ομάδα, να υπάρχει σχετική απόφαση. Επανερχόμενη με δεύτερο αίτημά της προς το ΚΟΙΠΑΠ, η ομάδα δεν έλαβε καμία απάντηση και «απαξιώθηκε» από τον κ. Τσελέντα, με «ψεύδη», σύμφωνα με την ακόλουθη ανακοίνωση. Ως εκ τούτου, ζητά από τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ.

Όταν μία πράξη φιλανθρωπίας θυσιάζεται στο ψέμα

Η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 στη προσπάθειά της να συμβάλλει, έστω συμβολικά, στην ανακούφιση των άπορων γερόντων των ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης, είχε ζητήσει από το ΚΟΙΠΑΠ του Δήμου να της επιτραπεί να παραθέσει ένα γεύμα αγάπης την 1η Οκτωβρίου 2015 ημέρα αφιερωμένη παγκόσμια στην Τρίτη Ηλικία, με χορηγούς προς την ομάδα μας ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν με πολύ χαρά και αγάπη στο φιλανθρωπικό αυτό κάλεσμά μας.

Το ΚΟΙΠΑΠ την παραμονή της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης, δηλαδή στις 28/09/2015 και ύστερα από δική μας όχληση, μας απάντησε με e-mail πως δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση, με το πρόσχημα πως το ΚΟΙΠΑΠ έχει προγραμματίσει ανάλογες εκδηλώσεις για το σύνολο των μελών των ΚΑΠΗ και μας πρότειναν να κάνουμε αυτή τη δραστηριότητά μας μια άλλη ημερομηνία. Βεβαία η εκδήλωση που είχε προγραμματίσει το ΚΟΙΠΑΠ ήταν για τις 5/10/2015 και δεν είχε καμία σχέση με αυτό που θέλαμε να κάνουμε. Σε παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στην ώρα του πολίτη της 29/9/2015 πληροφορηθήκαμε πως ήταν απόφαση ομόφωνη των μελών του Δ. Σ του ΚΟΙΠΑΠ ύστερα από σχετική εισήγηση των υπευθύνων των δύο ΚΑΠΗ.

Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποκαλύψουμε πως καμία απόφαση δεν είχε ληφθεί μέχρι τις 29/9/2015 από το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ για την αρνητική απάντηση στο αίτημα της ομάδας μας και ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κος Τσελέντας ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς καμία εξουσιοδότηση από το Δ.Σ., μόνο και μόνο για να αρνηθεί τη φιλανθρωπική μας προσφορά, θυσιάζοντάς την στις μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες. Αυτή ακριβώς η αποκάλυψή μας τεκμαίρεται από το στοιχείο που ανακαλύψαμε, μέσω της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ, πως για πρώτη και τελευταία φορά το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ ασχολήθηκε με την πρότασή μας και την απέρριψε με απόφασή του στις 15/10/215 και όχι φυσικά ομόφωνα όπως ελέχθη από τον κο πρόεδρο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ένα ψέμα πίσω από το άλλο από τον κο πρόεδρο που και σε μας και σε όλους τους συμπολίτες μας αφήνει πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους και οι εξηγήσεις δεν μπορούν να δοθούν εύκολα.

Η Ομάδα μας, πιεζόμενη ειλικρινά από τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης και όπως μας παρότρυνε η δημοτική Αρχή να το κάνουμε μια άλλη ημερομηνία, επανήλθε με νέα της επιστολή στις 2/10/2015 προς το Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ, εξηγώντας με όσο πιο πειστικό, ευγενικό και αφοπλιστικό τρόπο τη διάθεσή της να προσφέρει το γεύμα δίνοντας λίγη χαρά στους συμπολίτες μας οι οποίοι δοκιμάζονται ειλικρινά από τις τόσο δύσκολες οικονομικές συγκυρίες του σύγχρονου καιρού μας. Ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί το γεύμα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, διαβεβαιώνοντας τους υπευθύνους πως η Ομάδα μας θα αναλάβει τα πάντα και θα τα οργανώσει αντίστοιχα.

Για άλλη μια φορά απογοητευτήκαμε και μάλιστα πιο έντονα από την πρώτη φορά διότι στο αίτημά μας αυτό αυτή τη φορά δεν πήραμε καμία απολύτως απάντηση, μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Αγνοηθήκαμε από τους υπεύθυνους του ΚΟΙΠΑΠ και περιθωριοποιήθηκε η πρότασή μας οικτρά ενώ, έστω και αρνητικά όφειλαν να απαντήσουν, όπως αρμόζει σε μια οργανωμένη Δημόσια Υπηρεσία. Και πάλι στην παρέμβασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29/10/2015 ο κος πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ χρησιμοποίησε ψεύδη καθότι υποστήριξε πως ήταν απόφαση του ΚΟΙΠΑΠ η οποία φυσικά δεν ελήφθη ποτέ!!! Αποκαλώντας μας «κάποια ΟΡΓΑΝΩΣΗ που δεν ξέρουμε τι είναι» μας απαξίωσε ψευδόμενος για μια ακόμη φορά.

Αγαπητοί συμπολίτες, πολλές φορές έχουμε γράψει για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική Αρχή και τα όργανά της  αλλά τα γεγονότα που περιγράψαμε, θλιβόμενοι και απογοητευμένοι συγχρόνως, πιστοποιούν περίτρανα πως οι δημοτικοί άρχοντες που μας διοικούν έχουν χάσει τον έλεγχο της υπευθυνότητας και της αξιοπρέπειας, ακολουθούν πολιτικάντικη τακτική και management καφενείου. 

Κύριε δήμαρχε, εάν έχετε ένα ελάχιστο επίπεδο πολιτικής αξιοπρέπειας και διάθεσης να επανορθώσετε τα όσα σοβαρά και θλιβερά έγιναν, ζητείστε την παραίτηση του προέδρου του ΚΟΙΠΑΠ ως ελάχιστο δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας, αν φυσικά τη διαθέτετε!!! Θεωρούμε πως και εσείς έχετε μερίδιο ευθύνης καθότι χαράσσετε την πολιτική του Δήμου και των οργάνων του.

Αναμένουμε τις φιλότιμες ενέργειές σας.

Θα είναι μια ηθική αποκατάσταση της αλήθειας!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet