Δ. Κωνστάντος: Τι λέει για την κατάθεση Π. Ιωάννου στη μήνυση εταιρείας εναντίον δημ. συμβούλων
Πολιτική

Δ. Κωνστάντος: Τι λέει για την κατάθεση Π. Ιωάννου στη μήνυση εταιρείας εναντίον δημ. συμβούλων

«Αναμφισβήτητο τεκμήριο δικαίωσής μας για τον ρόλο του κ. Παναγιώτη Ιωάννου, η μαρτυρική του κατάθεση σε βάρος εννέα δημοτικών συμβούλων για το θέμα μετακίνησης του περιπτέρου στη Λυκόβρυση» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- και υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Κωνστάντος.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Μετά την κλήση από την πταισματοδίκη Αμαρουσίου που μας επιδόθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Ιανουαρίου 2019, έλαβα σήμερα γνώση των μαρτυρικών καταθέσεων σε βάρος μας και ιδιαίτερα αυτής του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη 2020, κ. Παναγιώτη Ιωάννου, για το θέμα της μετακίνησης του περιπτέρου της Λυκόβρυσης.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση 10 δημοτικοί σύμβουλοι από τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δύο αντιδήμαρχοι, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δύο συνάδελφοι δικηγόροι, εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία επιστρέψαμε την εισήγηση τόσο λόγω συντακτικής ατέλειας όσο και ως προς την ορθή εφαρμογή του νόμου, ζητώντας τη διόρθωσή της. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αναγνώρισε την ορθότητα της απόφασή μας απορρίπτοντας σχετική ένσταση της ενδιαφερόμενης εταιρίας. Ωστόσο, οι εννέα από τους 10 δημοτικούς συμβούλους (εξαιρέθηκε, άγνωστο γιατί, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης) γίναμε αποδέκτες μήνυσης της εν λόγω εταιρείας με το αιτιολογικό της παράβασης καθήκοντος!

Έχουμε πολλάκις αναφερθεί στην πρωτοφανή αντιδημοκρατική και αντιθεσμική συμπεριφορά του κ. Παναγιώτη Ιωάννου να στρέφεται εναντίον εννέα δημοτικών συμβούλων ως μάρτυρας κατηγορίας, συμπλέοντας πλήρως με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ισχυρισμούς της εταιρείας, ασκώντας συντεταγμένη προσπάθεια εκφοβισμού και περιορισμού της ελεύθερης γνώμης των δημοτικών συμβούλων και την αυστηρή προσήλωσή τους στην εφαρμογή του νόμου! Ακριβώς λόγω της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας, χαρακτηρίσαμε τη συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως μια υγιή αντίδραση στην οποία φυσικά χαιρόμαστε γιατί ως δημοτική παράταξη είχαμε πρωταγωνιστικό θεσμικό ρόλο στην ανάδειξη των ατελειών της εισήγησης.

Ας σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζε ο δήμαρχος κ. Αναστάσιος Μαυρίδης. Επίσης, στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος κανένα υπηρεσιακό στέλεχος των υπηρεσιών του Δήμου ΔΕΝ έλαβε τον λόγο υποστηρίζοντας την εισήγηση.

Η ανάγνωση της μαρτυρικής κατάθεσης του κ. Παναγιώτη Ιωάννου εναντίον μας, συνιστά κορυφαίο τεκμήριο επιβεβαίωσης όλων όσων έχουμε ισχυριστεί για τον ρόλο του και τον επικίνδυνο χαρακτήρα που έχει για τον Δήμο μας και την ποιότητα της τοπικής δημοκρατίας η υποψηφιότητά του. Δεν διστάζει να υιοθετήσει προδήλως ανακριβείς ισχυρισμούς και γεγονότα. Όσον αφορά στην ιδιαίτερη αναφορά στο όνομά μου, όπως συνέβη και στη μήνυση της εταιρείας (τυχαίο;), το αντιλαμβάνομαι ως ιδιαίτερη τιμή και «παράσημο» αυστηρής προσήλωσης στα θεσμικά καθήκοντα και στην ισότιμη αντιμετώπιση κάθε συμπολίτη μας ανεξαρτήτως οικονομικού μεγέθους με βάση όσα η νομοθεσία προβλέπει, ο όρκος μας επιβάλει και η πολιτική μας κουλτούρα επιτάσσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet