Τοποθέτηση Μ. Ψυχάλη στην πρόσφατη (19/5) συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Τοποθέτηση Μ. Ψυχάλη στην πρόσφατη (19/5) συνεδρίαση του Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

Η παράταξη Δήμος Μποστά+ δημοσιοποιεί την τοποθέτηση του επικεφαλής της, δημοτικού συμβούλου Λυκόβρυσης-Πεύκης Μάριου Ψυχάλη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία έθεσε δύο ζητήματα προς συζήτηση προ των θεμάτων εντός ημερησίας διατάξεως.

Ειδικότερα, ο κ. Ψυχάλης ανέφερε τα εξής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι καλησπέρα σας,

Τα θέματα που θα συζητήσουμε στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση είναι ιδιαιτέρως σημαντικά και από την στιγμή που μετά από καιρό παραβρίσκεται και ο δήμαρχος, θεωρώ ότι είναι απόλυτος αναγκαίο ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, να αναλάβουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στα δάση μας, καθώς επίσης και για την κατάσταση των σκουπιδιών και των κινδύνων που απορρέουν από τα σκουπίδια στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Αναφορικά με τα δάση, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι τα όσα έχουν συμβεί στα δάση του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης αποτελούν απόρροια του μη ψεκασμού τους, κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2020 και αυτή την στιγμή πρέπει να αποδοθούν τουλάχιστον οι πολιτικές ευθύνες, με τον δήμαρχο να λογοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από εκεί και έπειτα, πέραν των δασών, η κατάσταση στο σύνολο των δρόμων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και των γειτονιών του είναι τραγική. Έχουμε γίνει θέμα σε όλη την Αττική, καθώς τα οχήματα είναι απαξιωμένα, μόλις τρία από τα οκτώ βρίσκονται σε λειτουργία, ενώ η αδράνεια της δημοτικής αρχής έχει φέρει στο αδιέξοδο τις υπηρεσίες καθαριότητας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι δημόσιας υγείας.

Το καφέ απορριμματοφόρο για τα οργανικά απορρίμματα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Υπάρχουν πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν την υγεία των κατοίκων στην Λυκόβρυση και την Πεύκη. Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε δεν υπάρχει σε ισχύ σύμβασης συντήρησης των οχημάτων, ενώ θα θέλαμε άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, όπως επίσης και για τις απαιτούμενες ενέργειες για λήψη μέτρων ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος να αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα.

Ακούγοντας τα όσα έχουν προηγηθεί, θα προτείνουμε να συζητηθούν δύο θέματα. Το πρώτο αφορά την καθαριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και την λήψη άμεσων μέτρων για την βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας και το δεύτερο που θα προτείνουμε να συζητηθεί είναι η λήψη μέτρων προώθησης ασφάλειας και μια σύμβαση συνεργασίας με μια ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, όπως συμβαίνει και σε άλλους Δήμους.

Τα οικονομικά θέματα θα συζητηθούν στην ημερήσια διάταξη, αλλά ο δήμαρχος για τα όσα έχουν συμβεί στα δύο δάση μας, καθώς επίσης και για την κατάσταση της καθαριότητας θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Ευχαριστώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet