Τ. Μαυρίδης: Δεν λειτουργώ με τελεσίγραφα – Μ. Πατούλη: Δεν άντεχα άλλο!
Πολιτική

Τ. Μαυρίδης: Δεν λειτουργώ με τελεσίγραφα – Μ. Πατούλη: Δεν άντεχα άλλο!

Μια… πρόγευση των όσων ειπωθούν στη συνέντευξη Τύπου (όποτε και όπου γίνει αυτή, μετά την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί («Κόβουν» τη Μαρίνα Πατούλη από κάθε δημόσιο βήμα σε Λυκόβρυση – Πεύκη) την οποία έχει προαναγγείλει η πλέον ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, πήραμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου 2017.

Το συζητούμενο θέμα περί της αποδοχής ή μη της παραιτήσεως της μέχρι πρόσφατα προέδρου του νομικού προσώπου ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) και ο ορισμός νέου προέδρου προκάλεσε το εύλογο ερώτημα από πλευράς των συμβούλων της μειοψηφίας για τους λόγους της παραιτήσεως (πολύ περισσότερο που πρόκειται για τη δεύτερη επεισοδιακή παραίτηση σε νομικό πρόσωπο, μετά από εκείνη του κ. Νικολάου Γκαραβέλλα από το ΚΟΙΠΑΠ). Ωστόσο, η επίκληση του θεσμικού ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και του σεβασμού που του οφείλεται, ως επιχείρημα για να πειστεί η κα Μ. Πατούλη – Σταυράκη να εκθέσει τους λόγους της παραίτησής της σε αυτό και όχι στην επικείμενη συνέντευξη Τύπου, μόνο πικρά χαμόγελα μπορούσαν να προκαλέσουν σε όσους παρακολουθούσαν την υπό εξέλιξη συνεδρίαση (Η πολιτική παρακμή σε όλο το μεγαλείο της στο Δ.Σ. Λυκόβρυσης – Πεύκης).

Μ. Πατούλη – Σταυράκη: Έκανα αγώνα για ν΄αντέξω την πίεση και να ολοκληρώσω το έργο μου

Αιτιολογώντας την παραίτησή της, η τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ ανέφερε ότι παρέλαβε «χάος σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο» στο ΠΕΑΠ και ότι η ίδια, με το επιτελείο της, κατάφεραν να βάλουν «αρχές διαφάνειας, χρηστής διοίκησης, λογοδοσίας, κι εξορθολογισμού». Αρχές που -όπως είπε- η ίδια υπηρετεί, αλλά «δεν συμπορεύονται» με τις αρχές της παράταξης της διοίκησης «Η Πόλη της Ζωής μας».

Η κα Πατούλη-Σταυράκη τόνισε ότι η μέχρι χθες παράταξή της έχει μετατραπεί σε «εφιάλτη», ενώ αναφέρθηκε σε θλιβερές επιθέσεις που δέχθηκε η ίδια, όχι μόνο ως πολιτικός, αλλά και ως γυναίκα, από πρώην συναδέλφους της. Χρεώνοντας στην πρώην παράταξή της «εσωστρέφεια» και «φοβικά σύνδρομα», ανέφερε ότι κάποιοι διέδιδαν παντού ότι «η Μαρίνα πάει για δήμαρχος», «η Μαρίνα καλεί στελέχη σε κλειστές συναντήσεις», διάβαζαν ψηφίσματα εναντίον της στις ολομέλειες και άλλα, που σκοπό είχαν να τη στοχοποιήσουν.

«Το έργο που έκανα στο ΠΕΑΠ ήταν έργο της διοίκησης και όχι της Πατούλη» είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η τέως πρόεδρος του νομικού προσώπου, προσθέτοντας ότι «δεν έφυγα εγώ από την παράταξη, αυτοί με ανάγκασαν να φύγω». Επίσης, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ζητούσε «υπογραφές σε λευκές κόλλες» και «δηλώσεις νομιμοφροσύνης» από τους συνεργάτες του, ενώ «έβρισκε κλειστή την πόρτα του» όταν ήθελε να συζητήσει μαζί του θέματα του ΠΕΑΠ.

Η κα Πατούλη-Σταυράκη είπε ότι έκανε σκληρό αγώνα για ν’ αντέξει στην όλη πίεση και να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ αναφερόμενη στη συνάντηση με τον δήμαρχο, την προηγούμενη μέρα της παραίτησής της, δήλωσε ότι ζήτησε να μάθει τις προθέσεις του, καθώς θα έπρεπε να λάβει αποφάσεις για το νομικό πρόσωπο που θα δέσμευαν τις επόμενες διοικήσεις.

Τέλος, για το θέμα της παραχώρησης δημοτικού χώρου για τη συνέντευξη Τύπου, παρά μόνο έναντι αμοιβής, η δημοτική σύμβουλος είπε ότι οι χώροι αυτοί «δεν είναι τσιφλίκια κανενός» και ότι η στάση της διοίκησης είναι προσβλητική στο πρόσωπό της και εμποδίσει την ελεύθερη διακίνηση των πολιτικών ιδεών.

Τάσος Μαυρίδης: Δεν λειτουργώ με «τελεσίγραφα» – Το «πανηγυράκι» τελείωσε

Την έκπληξή του για τους λόγους που προβάλλει η κα Πατούλη-Σταυράκη για την παραίτησή της εξέφρασε ο δήμαρχος, δίνοντας τη δική του ερμηνεία στη συνάντηση που είχαν οι δυο τους. Ο κ. Τάσος Μαυρίδης τόνισε ότι του ζητήθηκε να δώσει μέχρι την επόμενη μέρα την απάντησή του για το εάν θα διατηρήσει την κα Πατούλη-Σταυράκη στη θέση της προέδρου του ΠΕΑΠ, ενάμιση μήνα πριν τη λήξη της θητείας της και ότι της εξήγησε ότι «αυτό θα το αποφασίσει όταν θα έρθει η ώρα του».

«Εγώ δεν λειτουργώ με “τελεσίγραφα”» είπε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να εκλαμβάνουν κάποιοι τους ήπιους τόνους, την ψυχραιμία μου και την ευγένεια που πήρα από την οικογένειά μου ως αδυναμία. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Το “πανηγυράκι” τελείωσε». Εν συνεχεία αναρωτήθηκε γιατί η τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ δεν ανέφερε όλα όσα καταγγέλλει σήμερα στις συναντήσεις της δημοτικής ομάδας και της ολομέλειας, στις οποίες -όπως πρόσθεσε- «ελάχιστες φορές πάτησε».  

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση χώρου στην κα Πατούλη – Σταυράκη για τη συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος είπε ότι είναι αυτή που καθορίζει ο σχετικός κανονισμός και τον οποίο γνωρίζει και η ίδια.

Ο κ. Τ. Μαυρίδης δήλωσε υπερήφανος για τη δημοτική ομάδα του και όλα τα στελέχη της παράταξης, «τα οποία υπηρετούν το συλλογικό συμφέρον και λογοδοτούν στην κοινωνία», ανεξαρτήτως των θέσεων που κατέχουν.

«Συνεχίζουμε με εντιμότητα, ειλικρίνεια κι αξιοπρέπεια κι αγνοούμε τους περιθωριακούς που θέλουν να διαλύσουν την παράταξη, ανεπιτυχώς», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet