Φρ. Αλεξοπούλου: Λεκτικό bullying από μέρους της διοίκησης στις συνεδριάσεις Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης
Πολιτική

Φρ. Αλεξοπούλου: Λεκτικό bullying από μέρους της διοίκησης στις συνεδριάσεις Δ.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης

«Δεν έχω λόγο πολιτικό. Έχω όμως συνείδηση πολιτική και νιώθω απεριόριστη ευθύνη απέναντι στους πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και με έφεραν στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Λυκόβρυσης-Πεύκης», όπως αναφέρει η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Συμμαχία Πολιτών.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η κ. Αλεξοπούλου σημειώνει:

Δεν μιλάω πολύ. Περισσότερο γράφω. Για παιδιά. Με λίγα λόγια και πολλές  εικόνες, που τα λένε όλα -αληθινά. Και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μιλάω πολύ. Τα ακούω όμως όλα. Κι ήταν πολλές οι φορές που, προκειμένου να υποστώ τον χλευασμό και το λεκτικό bullying, που σύσσωμη η παράταξη του δημάρχου μας έχει σε μόνιμη βάση σε λειτουργία εξόντωσης για την αντιπολίτευση, σιώπησα. Και έσκυψα απλά το κεφάλι.

Όπως το σκύβω και στον δρόμο όταν οι απογοητευμένοι δημότες που συναντώ με ρωτάνε «μα τι κάνουν οι άνθρωποι του Δήμου; Εσείς; Εσείς δεν είστε στο Δημοτικό Συμβούλιο;».

Ποτέ άλλοτε δεν ένιωσα τόσο ανίσχυρη, σε μια θέση ισχύος (ας την πούμε έτσι).

Να συμβαίνουν γύρω μας σημαντικότατα γεγονότα (από πανδημία έως ακραία καιρικά φαινόμενα) και να… μην χρειαζόμαστε πουθενά. Να παίρνονται άπειρες καίριες αποφάσεις και η θέση μας να περνάει στα ψιλά γράμματα. Να ψηφίζουμε για τα πευκοδάση μας και να τολμάνε να υπάρχουν αρνητικοί ψήφοι για την φροντίδα τους. Να διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας με τροποποιήσεις του ΓΠΣ της Λυκόβρυσης και να μην ενημερώνονται καν οι κάτοικοι.  

Η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα, σκέφτηκα στην αρχή. Και προσπάθησα να κατανοήσω περισσότερο τους ανθρώπους του δημάρχου, που έκαναν και κάνουν ό,τι καλύτερο νομίζουν. Και να το επικοινωνήσουν σωστά. Κυρίως αυτό. Γιατί κάπου εκεί έχασαν την μπάλα του «πραγματοποιώ» και «κάνω κάτι για να φανεί».

Δεν κατάφερα να τους καταλάβω! Γιατί τα χειροπιαστά προβλήματα γύρω μας, σε έναν Δήμο που καταρρέει κυριολεκτικά, είναι τεράστια. Και τα επικοινωνιακά κόλπα δεν μπορούν να επισκιάσουν την πλήρη αδιαφάνεια και απραξία. Δεν μπορούν να κουκουλωθούν όλα στα κλειστά, σκοτεινά και αδιάφανα Δημοτικά Συμβούλια των τηλεδιασκέψεων.

Και θα τολμήσω να σας ζητήσω κάτι: μην αδιαφορείτε για αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο μας! Έχετε δικαιώματα! Απαιτήστε να μάθετε! Απαιτήστε τον σεβασμό που δικαιούστε σαν ισότιμοι δημότες. Και ας αρχίσουμε με «ανοικτές» συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ευτυχώς η τεχνολογία πια το υποστηρίζει, κάτι που η Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ζητάμε από την πρώτη στιγμή, ζητώντας να πολεμήσουμε την αδιαφάνεια και να βάλουμε τον δημότη μέσα στα θέματα. Στα δικά του θέματα!

Στους περισσότερους Δήμους, ακόμη και στους πιο μικρούς, οι συνεδριάσεις μεταδίδονται μέσω του διαδικτύου. Και οι πολίτες παρακολουθούν. Σε εμάς άκρα του τάφου σιωπή… Δεν πρέπει όμως να μένουμε αδρανείς.

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet