Φρ. Αλεξοπούλου: Να γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
Πολιτική

Φρ. Αλεξοπούλου: Να γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πεύκης προτείνει η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Φραντζέσκα Αλεξοπούλου προκειμένου να πραγματοποιούνται με ασφάλεια οι συνεδριάσει του Δημοτικού Συμβουλίου Πεύκης.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η κ. Αλεξοπούλου αναφέρει:

Είναι σε όλες και όλους γνωστό ότι αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης η παράταξή μας, με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση, τοποθετήθηκε πολύ νωρίς υπέρ της συνεννόησης και της συνεργασίας στον Δήμο μας και δηλώσαμε από τον Μάρτιο ότι «είμαστε ενωμένοι στην πόλη για να αντιμετωπίσουμε τον μεγάλο εχθρό».

Λίγες ημέρες αργότερα, με ανακοίνωση του επικεφαλής μας και πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και των τριών μελών, δηλαδή του Κώστα Ξανθόπουλου, της Κατερίνας Φασουλά και της υπογράφουσας, που εκπροσωπούμε τη Συμμαχία Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, δηλώσαμε ότι «συμμετέχουμε με συναίνεση και προτάσεις στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που γίνονται με… ηλεκτρονικά μηνύματα, δηλαδή emails». Κι αυτό γιατί θέλαμε να δώσουμε χρόνο στη διοίκηση του Δήμου να προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις.

Δυστυχώς όμως έως σήμερα δεν έγινε από πλευράς του Δήμου κάτι τέτοιο και δεν πραγματοποιήθηκε κάποια συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, κάτι που συνέβαινε σε όλους σχεδόν τους δήμους. Έτσι εμείς τα σοβαρά θέματα του Δήμου έπρεπε να τα αντιμετωπίζουμε με… αλληλογραφία. Αλλά δεν ήταν μόνο τα Δημοτικά Συμβούλια. Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε μια τηλεδιάσκεψη, έστω για ενημέρωση, για θέματα σχετικά με τις πιθανές δράσεις και τις εξελίξεις των σοβαρών θεμάτων της πόλης.  

Αυτά όμως τώρα ανήκουν στο παρελθόν. Οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη καταργούνται σιγά-σιγά σε όλους τους δήμους, αφού παντού έχουν χαλαρώσει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ακόμη και το όριο των 50 προσώπων ανά εκδήλωση έχει αυξηθεί. Ο Δήμος μας, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί δεν πρόλαβε να προετοιμαστεί, έχασε το… τραίνο. Κι εμείς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε ιδέες και προτάσεις για την επόμενη ημέρα της ζωής των συμπολιτών μας. Για να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Θα θέλαμε λοιπόν να ζητήσουμε από τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και από τα μέλη της παράταξης της πλειοψηφίας, να περάσουμε πλέον σε συνεδριάσεις με φυσική παρουσία, αφού δεν αξιοποιήθηκαν οι τηλεδιασκέψεις, τηρώντας βεβαίως με…ευλάβεια τους κανόνες υγιεινής, που έχουν ανακοινώσει οι αρμόδιες αρχές. Στον Δήμο μας δεν υπάρχει πρόβλημα εξεύρεσης χώρου, αφού η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου λύνει όλα τα προβλήματα. Και επιτρέπει ακόμα και την παρουσία πολιτών, πάντα με έλεγχο ως προς τον αριθμό. Αλλά αυτό μπορούμε να το δούμε στη δεύτερη φάση.

Είναι μια πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών, της μόνης τυπικά και ουσιαστικά ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης. Έτσι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και θα προχωρήσουμε με διάλογο και πνεύμα συνεννόησης στην επόμενη ημέρα της πόλης μας. Και πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα πάντα μέσα σε πνεύμα συνεργασίας. Έχουμε όλες και όλοι μεγάλες ευθύνες απέναντι στους συμπολίτες μας και ιδιαιτέρως απέναντι στη επόμενη γενιά.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet