«Δεν έχει τεκμήρια ότι έχει υπηρετήσει με συνέπεια τους πολίτες ο Τ. Μαυρίδης»
Πολιτική

«Δεν έχει τεκμήρια ότι έχει υπηρετήσει με συνέπεια τους πολίτες ο Τ. Μαυρίδης»

«Δεν έχει να επιδείξει τεκμήρια ότι έχει υπηρετήσει με συνέπεια την εντολή που έλαβε από τους πολίτες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης» ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης, όπως υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνστάντος.

Ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.- τονίζει ότι ο δήμαρχος δεν απαντά στα ερωτήματα που τίθενται τόσο από τον ίδιο τον κο Κωνστάντο, όσο και από άλλους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και πολίτες, αλλά υβρίζει. Παράλληλα, ο δήμαρχος φέρεται ως «διωκόμενος», αξιοποιώντας τη «φήμη του καλού παιδιού», όπως επισημαίνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Εξακολουθητικά υβρίζει σε προσωπικό επίπεδο ο κ. Μαυρίδης. Αποκαλυπτικά σιωπηλός στα ουσιώδη ερωτήματα. Το «καλό παιδί» συστηματικά «πετά την μπάλα στην εξέδρα»

Αν υιοθετούσα τη νομική οδό κάθε φορά που ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Μαυρίδης με την πλήρη ανοχή και κάλυψη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνου Νικολιδάκη επιλέγει αντί να απαντά στα ερωτήματά μου για τα θέματα που μας απασχολούν, να μου επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο, απλά θα είχαν πλουτίσει οι δικηγόροι και θα είχε δικαιωθεί η τακτική του. Ποια τακτική;

Να μετατοπίζει κάθε φορά τη συζήτηση από την ουσία των προβλημάτων, σε επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα φανερώνοντας την αδυναμία της Διοίκησής του να απαντά με επιχειρήματα. Να φανεί ως «θύμα» της ελευθερίας του λόγου, ως διωκόμενος, αξιοποιώντας όλα τα επικοινωνιακά μέσα που διαθέτει ως Δήμαρχος και τη φήμη του «καλού παιδιού».

Τόσο εγώ, όσο και άλλοι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, έχουμε υποστεί υβριστικές επιθέσεις από τον κ. Μαυρίδη, επειδή προφανώς ενοχλούν τα ερωτήματά μας, απόλυτα συνεπή στον ελεγκτικό ρόλο της αντιπολίτευσης. Ο κ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλδεράνος στην πρώτη γραμμή αποδεκτών των σφοδρών λεκτικών επιθέσεων του Δημάρχου, όλες σε προσωπικό επίπεδο.

Τις τελευταίες ημέρες η απαράδεκτη τακτική του κ. Μαυρίδη βρήκε πεδίο εφαρμογής και στις ανακοινώσεις – απαντήσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης σε δύο δελτία Τύπου του κ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου. Με τίτλους «Θέλει ο Θεοδωρακόπουλος να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει» στις 28 Ιουνίου και «Έβγαλε τα μάτια του ο Θεοδωρακόπουλος» την 1η Ιουλίου (σ.σ. Τάσος Μαυρίδης: Το Κλειστό Πεύκης ήταν δημοπρατημένο!) δίνει πλέον ευκρινέστατο δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος τη θεσμική του υποχρέωση να απαντά επί της ουσίας στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης. Υβρίζει και προσβάλει χωρίς φυσικά να απαντά, χωρίς να υπογράφει ο ίδιος τις ανακοινώσεις όπως πράττουν όλοι οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Εναλλακτικά, όταν δεν απαντά υβρίζοντας, επιλέγει ο κ. Μαυρίδης τη σιωπή, όχι την επιθυμητή εύλαλη σιωπή, αλλά την αποκαλυπτική της πλήρους αδυναμίας απαντήσεων. Στις τρεις τελευταίες ανακοινώσεις της δημοτικής μας παράταξης θέσαμε πολλά και συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το έργο που υλοποιείται στο Ο.Τ. 9 της Λυκόβρυσης, την προσπάθεια δημιουργίας διαδημοτικού υπερτοπικού πράσινου σημείου στον χώρο που βρίσκεται το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, την υπαναχώρηση στην εφικτή κατάργηση του Ειδικού Τέλους Λυκόβρυσης σύμφωνα και με την εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ερωτήματα που παραμένουν ερωτήματα λόγω της σιωπής του Δημάρχου, ερωτήματα που επιβεβαιώνονται στην ορθότητά τους με τις πανικόβλητες διορθωτικές κινήσεις στις οποίες επιδίδεται κάθε φορά ο κ. Μαυρίδης λίγες μόλις ώρες μετά την υποβολή τους.

Άλλωστε, δεν είναι αλήθεια ότι όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου βρίσκονται μπλοκαρισμένα όπως οι εργολαβίες για το κλειστό γήπεδο Πεύκης και το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης; Δεν είναι αλήθεια η υποβάθμιση, σε σημείο κατάργησης της Δημοτικής Συγκοινωνίας; Δεν είναι αλήθεια ότι το συντριβάνι στην πλατεία Σοφούλη της Πεύκης εδώ και μήνες δεν λειτουργεί; Δεν είναι αλήθεια τα συνεχή παράπονα των συμπολιτών μας για την απρεπή και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου όταν «τολμούν» να υποδείξουν λύσεις ή να θέσουν ζητήματα στην ημέρα του Πολίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ζήτημα σοβαρό ανακύπτει πλέον και με τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Επικροτούν και ενθαρρύνουν τον Δήμαρχο, επικεφαλής της παράταξής τους, σε αυτή την παλαιοκομματική, αναχρονιστική, επιβλαβή για τα συμφέροντα του Δήμου και επιζήμια για την ποιότητα της τοπικής δημοκρατίας πολιτική;

Είναι βέβαιο ότι οι συμπολίτες μας στις δημοτικές εκλογές το 2014 έδωσαν μια σαφή συνεργατική και συνενωτική εντολή σε όλους μας ανάλογα με τον θεσμικό ρόλο που μας ανέθεσαν. Ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης μπορώ σε κάθε σχετική συζήτηση να αποδείξω με τεκμήρια ότι έχω υπηρετήσει με συνέπεια αυτή την εντολή, τιμώντας τη βούληση των συμπολιτών μας. Αντίστοιχα τεκμήρια με βεβαιότητα καταθέτω ότι ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος Μαυρίδης, το «καλό παιδί», ΔΕΝ έχει να επιδείξει.

Δημήτρης Γ. Κωνστάντος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet