«Οικονομική αιμορραγία για Λυκόβρυση-Πεύκη οι αναθέσεις σε δικηγόρους»
Πολιτική

«Οικονομική αιμορραγία για Λυκόβρυση-Πεύκη οι αναθέσεις σε δικηγόρους»

Ως «οικονομική αιμορραγία για τον Δήμο» χαρακτηρίζει τις αναθέσεις σε δικηγόρους, ο επικεφαλής της  δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

Σε ανακοίνωσή του, αφού αναφέρει ότι ο Δήμος δεν διαθέτει νομική υπηρεσία, σημειώνει ότι ο δήμαρχος επέλεξε να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του, στην έναρξη της θητείας του, προσλαμβάνοντας ως ειδικό συνεργάτη, επικοινωνιολόγο. «Μήπως ένας δικηγόρος θα ήταν πιο χρήσιμος σε όλα τα επίπεδα;», αναρωτιέται ο κ. Δ. Κωνστάντος.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι εγκεκριμένες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αμοιβές 11 δικηγόρων για 49 υποθέσεις, όπως έχουν αναρτηθεί στη «Διαύγεια», από την 1η Ιανουαρίου 2016 μέχρι την 8η Ιουλίου 2016, ανέρχονται σε 80.000 (περίπου 420 ευρώ την ημέρα!).

Αναθέσεις σε δικηγόρους/Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Εξειδικεύοντας τα παραπάνω στοιχεία, ο επικεφαλής της παράταξης σημειώνει ότι οι 11 δικηγόροι έχουν αναλάβει από 1 μέχρι και 14 υποθέσεις από τις 49, ενώ η μεγαλύτερη συνολική αμοιβή δικηγόρου, για τις υπηρεσίες του, ανέρχεται στις 23.985 ευρώ. Μάλιστα, όπως προσθέτει, στις αναθέσεις δεν περιλαμβάνονται τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ, τα οποία κάνουν τις σχετικές αναθέσεις μέσω των διοικητικών συμβουλίων τους.

Και ο κ. δ. Κωνστάντος καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Δημοσιοποιούμε τα στοιχεία προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, θεωρώντας μεγάλο το περιθώριο εξοικονόμησης πόρων στον τομέα των νομικών εξόδων, αλλά και επιτακτική την ανάγκη θέσπισης συγκεκριμένων κριτηρίων στην επιλογή των δικηγόρων που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις του Δήμου, όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουμε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet