Μ. Πατούλη: Δεν εκφράζουμε τους εγκλωβισμένους στο χθες κ. Φωκιανέ
Πολιτική

Μ. Πατούλη: Δεν εκφράζουμε τους εγκλωβισμένους στο χθες κ. Φωκιανέ

Σε σκληρό τόνο απαντά η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη στον τέως δήμαρχο Δημήτρη Φωκιανό και σε ανακοίνωσή του για το έργο ανάπλασης στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση και το ειδικό τέλος.

Η κα Μ. Πατούλη τονίζει ότι ο τέως δήμαρχος προσπαθεί να επιβάλλει την πολιτική του στη νέα δημοτική Αρχή και ότι ως δήμαρχος δεν έκανε έργο, αλλά αρκέστηκε σε δημιουργία διχαστικών διλημμάτων μεταξύ Λυκόβρυσης και Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μ. Πατούλη: «Πιστεύουμε στον ενιαίο και αδιαίρετο Δήμο, εκφράζοντας τους πολλούς και όχι τους λίγους και εγκλωβισμένους στο χθες»

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει τη φήμη του ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός εξαπολύει μύδρους εναντίον όσων έχουν ή τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη σε ζωτικά θέματα του ενιαίου Δήμου μας. Μόνο διχαστικό, μονομερή και «Βοναπαρτικό» θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τον λόγο που χρησιμοποιεί με ζήλο στα καταγγελτικά του κείμενα. 

Ένας τίτλος που χαρακτηρίζει αυτόν που τον απέδωσε

Ξεκινώντας από τον τίτλο του «ολοκληρωτικού» του κειμένου «Η άνοδος και η πτώση της ασημαντότητας» μπορούμε να του αποδώσουμε τα εύσημα της δημοσιογραφικής του σύλληψης αλλά και τη σωστή απόδοση αυτού, χαρακτηρίζοντας όμως τα δικά του «Έργα και Ημέρες».

Γιατί πώς αλλιώς μπορούμε να δικαιολογήσουμε την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ή ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ, με διάθεση κριτικής, όταν επί δικής του θητείας:

Πρώτον

Δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ρυθμίσει το χρέος του Δήμου και τον παρέδωσε υπερχρεωμένο. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι με ενέργειες του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη και του νυν δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιου Μαυρίδη δόθηκε ικανοποιητική λύση μέσω του Παρακαταθηκών και Δανείων!

Δεύτερον

Χειροτέρεψε η καθημερινότητα του Πολίτη, αφού δεν έγινε ούτε ένα έργο υποδομής και ουσιαστικής παρέμβασης!

Τρίτον 

Αρκέστηκε στη δημιουργία διχαστικών διλημμάτων μεταξύ Λυκόβρυσης – Πεύκης, ΕΜΕΙΣ και Αυτοί, λες και δεν υπήρξε ποτέ Δήμαρχος ενιαίου Δήμου! Η στάση του έναντι της Πεύκης φαίνεται και από τα γραφόμενά του, αρκεί κάποιος να του πει να είναι λιγότερο αιχμηρός και να μην πλατιάζει γιατί εκτίθεται! Λειτούργησε δυστυχώς μόνο ως Δήμαρχος Λυκόβρυσης και αυτό το αποδεικνύουν οι παρεμβάσεις και οι τοποθετήσεις του διαχρονικά, γιατί μάλλον δεν πίστεψε ποτέ, ό,τι οι δύο πόλεις έγιναν μια!

«Στο Σήμερα…»

Είχα τονίσει και σε παλιότερη δήλωσή μου (29 Μαρτίου 2016/ Μαρίνα Πατούλη: «Δυστυχώς κάποιοι επιλέγουν τις ΥΒΡΕΙΣ απέναντι στο δικό μας πολιτικό ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ». «Το παρωχημένο δεν μπορεί να θέτει αναχώματα στο μέλλον του Δήμου μας») πως όσοι ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση δε χρειάζεται να προσπαθούν να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» στον καθημερινό τους βίο. Δήμαρχο έχουμε, εκλεγμένο με ευρεία πλειοψηφία και ικανό να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Είτε μόνος του είτε με τη βοήθεια των Συμβούλων του. Μαθήματα ηθικής φιλοσοφίας στην πολιτική, ας μην κάνουν αυτοί που βάζουν «φρένο», ηθελημένα ή μη, σε ό,τι τους ενοχλεί.

Και αυτό το κάνει, δυστυχώς, κατ΄ εξακολούθηση ο κ. τέως δήμαρχος, προσπαθώντας να επιβάλει την πολιτική του «στο Σήμερα…», στέκοντας πολλές φορές και ανάχωμα σε αναπτυξιακές λογικές που είναι συνώνυμες με την απαγκίστρωση από το διχαστικό χθες.

Για το Ο.Τ. 9

Η πρόσφατη τοποθέτησή μου για το μεγαλόπνοο έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο μάλλον ξένισε τον δήμαρχο των «χαρατσιών». Διότι μεγαλόπνοα έργα θέλουν γενναίες και μεγάλες αποφάσεις από Ανθρώπους με όραμα και όχι κοντόφθαλμες λογικές που ρυθμίζουν την κατάσταση προσεχώς… στις πλάτες των πολιτών. Προφανώς και δε μπαίνω στη λογική όσων επικαλούνται «υπερχρέωση» στο εν λόγω έργω (δηλ. από 4 σε 14 εκατ. ευρώ…) και τα σχετικά, αλλά σίγουρα είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει και να δούμε αν μπορούσαν με τα χρήματα αυτά να ολοκληρωθούν κι άλλα Έργα για τη Λυκόβρυση.

Αυτό που λέω είναι: Καλοδεχούμενα τα Μεγάλα Έργα αρκεί να υπηρετούν ρεαλιστικά τον Πολίτη, σε μια άκρως επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση για όλους σήμερα και να μη συνδέεται η εξέλιξή τους με την υπερχρέωση των συμπολιτών μας. Αναλαμβάνοντας πλήρως η Περιφέρεια Αττικής το κόστος ολοκλήρωσης του Έργου η δυνατότητα, ή μη, πλήρους κατάργησης του Ειδικού Τέλους αλλά και της σύνδεσής του με άλλα αναγκαία έργα, όπως το ημιτελές κλειστό Γυμναστήριο, είναι μια ανοιχτή συζήτηση που οφείλουμε ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να επανατοποθετηθούμε και σταθμίσουμε τους κινδύνους. Ωστόσο, αν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν την οικονομική δυνατότητα του Δήμου για πλήρη κατάργηση του Ειδικού Τέλους τότε οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μας προς την κατεύθυνση πλήρους ελάφρυνσης των συμπολιτών μας.

«Κτήμα Πέρρου»: Πως το αντιμετώπισε ο Δήμαρχος των «Χαρατσιών»;

Ένας διαρκής και μεγάλος Αγώνας για 200 περίπου οικογένειες που ανέλαβαν το κόστος μιας ανύπαρκτης μέχρι σήμερα Πλατείας καθώς και την «εν κρυπτώ» από τη Διοίκηση Φωκιανού σύνδεση του υποτιθέμενου έργου με υπόγειο πάρκινγκ, που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες όλου του Δήμου, αλλά θα την πλήρωναν λίγοι!!! Ο τέως Δήμαρχος «Χαρατσιών» ακολουθώντας την πάγια τακτική του «…Έργα μέσα από Ειδικά Τέλη…» και στο κτήμα Πέρρου αμείλικτος όσο κανείς άλλος παρέδωσε στον επόμενο Δήμαρχο το Χάος, αφήνοντας για άλλη μια φορά του πολίτες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

«κ. Φωκιανέ το Κτήμα Πέρρου δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογική ευθύνη που αποδείξατε ό,τι και εδώ ήσασταν κατώτερος των περιστάσεων».

«Οι Φοβίες…»

Τι φοβάστε κ. Φωκιανέ όταν λέτε συνεχώς ό,τι σαν έχουν βάλει κάποιοι στο στόχαστρο; Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται! Αυτή θα πρέπει να είναι η απάντησή σας σε κάθε κακόβουλη ενέργεια «κάποιων» και όχι να υπενθυμίζετε πως είστε θύμα λασπολογίας, σκευωριών απ’ όσους θέλουν να αμαυρώσουν την πετυχημένη πορεία σας. Η στάση ενός πολιτικού ανδρός κρίνεται από τις πράξεις και όχι από τα λόγια.

«…λαϊκισμού συνέχεια…»

Θλιβερό κ. τέως δήμαρχε αλλά και υβριστικό συνάμα να ασχολείστε με το ΠΕΑΠ και τη λειτουργία του μέσα από τις ντροπιαστικές οδούς του άκρατου «λαϊκισμού».

Πες… πες κάτι θα μείνει.

Ασχολείστε ακόμα και με το «πανί» (ισοθερμικό κάλυμμα) του κολυμβητηρίου που επί των Ημερών σας αγοράσετε 25.000 ευρώ για εξοικονόμηση ενέργειας, χωρίς καμία πρόβλεψη για την τοποθέτησή του αλλά προβλέποντας στην τεχνική μελέτη που συνόδευσε τη σύμβαση και στην ουσία υμνούσε τη βιωσιμότητα των σκοπών της αγοράς, το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!… ό,τι θα τοποθετείται και θα αφαιρείται από το προσωπικό του κολυμβητηρίου…. Δηλ. τους γυμναστές μας!!! Ακόμα και στα απλά ήσασταν λίγος για τον ενιαίο Δήμο.

Σας επιστρέφουμε λοιπόν τις «γκεμπελίστικες» λογικές και πρακτικές που σας χαρακτηρίζουν λέγοντας για άλλη μια φορά πως ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΙΩΝΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Αφήστε και τους νεότερους που θελήσαμε να ασχοληθούμε με την πολιτική και μας εξέλεξε ο λαός να κριθούμε για όσα προσφέρουμε, για όσα οραματιζόμαστε αλλά και μέσα από λάθη και παραλείψεις τα οποία μας κάνουν καλύτερους για τη συνέχεια. Εκτός αν δε θέλετε τη συνέχεια αυτού του Δήμου και σας ενδιαφέρει μόνο η υστεροφημία σας και η δική σας «Αυλή».

Επίλογος

Εκτιμώντας ό,τι η συνήθης τακτική σας να παρεμβαίνετε καθημερινά στα πολιτικά δρώμενα, ίσως είναι και απωθημένο της πολιτικής σας σταδιοδρομίας, δεν έχετε παρά να διεκδικήσετε εκ νέου το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.  Μη φοβάστε.

Αρκεί αυτή τη φορά να ασχοληθείτε με τα προβλήματα του Ενιαίου Δήμου και όχι με τις διχαστικές γραμμές της μονομέρειας & της αντιπαλότητας των Πόλεων.

Αρκεί να βάλετε στην ίδια ζυγαριά τόσο τη Λυκόβρυση όσο και την Πεύκη, χωρίς να «κλέψετε στο ζύγι..».

Ιδού η Ρόδος κ. Φωκιανέ!!!

Εμείς, ως απλοί εκπρόσωποι του λαού (και όχι λωτοφάγοι) και χωρίς διάθεση κομπορρημοσύνης θα εκτελούμε τα καθήκοντά μας, με ή χωρίς εσάς δήμαρχο, έχοντας καθοδηγητή τον «Πολιτισμό» που μας εκφράζει «δίπλα στον Άνθρωπο».

Αυτή είναι η δική μας φιλοσοφία.

Μια Φιλοσοφία αρχών και αξιών που στο επίκεντρο έχουν τον άνθρωπο και τη συνένωση δυνάμεων για την επίτευξη κοινών στόχων για την πρόοδο της αδιαίρετης Κοινωνίας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet