Γ. Θεοδωρακόπουλος: Καπηλεύεστε τα έργα της θητείας μας
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Καπηλεύεστε τα έργα της θητείας μας

Ότι «καπηλεύεται» τα έργα της θητείας του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου κατηγορεί τη δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης η παράταξη του πρώτου, απαντώντας σε ανακοίνωση του προέδρου του Νομικού Προσώπου «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία & Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) Αντώνη Τσλέντα και της αντιπροέδρου Μαριάννας Μαμαλάκη (ΚΟΙΠΑΠ: Το ΚΑΠΗ Πεύκης και ο «τζάμπα μάγκας» Γ. Θεοδωρακόπουλος).

Η παράταξη της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λυκόβρυσης – Πεύκης καταλογίζει στη δημοτική Αρχή «διάλυση» δομών, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το συσσίτιο αλληλεγγύης, κατάργηση των θαλάσσιων μπάνιων για τα μέλη του ΚΑΠΗ, ακύρωση κατασκευής του ΚΑΠΗ Πεύκης. Παράλληλα, κάνει λόγο για «εξαετή κατρακύλα» του ΚΑΠΗ, υπεύθυνη για την οποία είναι η αντιπρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της παράταξης:

Το μόνο που κάνουν είναι να καπηλεύονται τα έργα της θητείας Θεοδωρακόπουλου
Αλλά διέλυσαν το «Βοήθεια στο Σπίτι», κατήργησαν τα μπάνια του ΚΑΠΗ, σταμάτησαν το συσσίτιο αλληλεγγύης, ακύρωσαν την κατασκευή του ΚΑΠΗ Πεύκης, έφεραν τον διχασμό.

Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από την εκλογή τους και ακόμα δεν έχουν βρει τον βηματισμό τους. Κι όπως φαίνεται δεν θα μπορέσουν να τον βρούνε ποτέ. Δυστυχώς για τους πολίτες. Εμείς πάντως αν και παράταξη της αντιπολίτευσης προσπαθήσαμε να τους στηρίξουμε για ένα μεγάλο διάστημα ασκώντας τον θεσμικό μας ρόλο υπεύθυνα και με χαμηλούς τόνους. Αλλά παρέμειναν αδιόρθωτοι και μακριά από τα προβλήματα των πολιτών.

Η εικόνα της μπαχαλοποίησης που άρχισε επί δημαρχίας Φωκιανού συνεχίζεται και με τη σημερινή δημοτική Αρχή Μαυρίδη. Με τις  εσωτερικές συγκρούσεις να κυριαρχούν πλέον και να μεγιστοποιούν τα προβλήματα. Στο τέλος βέβαια τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες.

Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε.

Το ΚΑΠΗ της Πεύκης είναι ένας χώρος που αντιμετωπίζει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Στη συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, δηλαδή του Νομικού Προσώπου που έχει την ευθύνη διοίκησης, Αντ. Τσελέντας και η αντιπρόεδρος Μ. Μαμαλάκη, δεν μπόρεσαν να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για την υποβάθμισή της  δομής. Τα  μέλη εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί και κατήγγειλαν τα πράγματα με το όνομά τους.

Σε αυτή τη συνάντηση παρίστατο και ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης, της μεγαλύτερης δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης και με δελτίο Τύπου αποκάλυψε τι ακριβώς ειπώθηκε.

Προσβολή των μελών η ιστορία της γραβιέρας Νάξου

Κι ενώ όλοι περίμεναν από τους υπεύθυνους  να στρωθούν στη δουλειά και να ζητήσουν συγγνώμη από τα μέλη, γιατί ενώ παρέλαβαν το 2011 από τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, πρώην δήμαρχο Πεύκης και από τον Παναγιώτη Μπόλλα, πρώην πρόεδρο, ένα ΚΑΠΗ πρότυπο σε όλη την Αττική, αυτοί με περισσή θρασύτητα ζητάνε και τα…ρέστα. Ποιοι; Αυτοί που διέλυσαν τα πάντα. «Οι κατεδαφιστές καταγγέλλουν τους οικοδόμους» όπως απάντησε ήδη ο πρώην πρόεδρος (σ.σ. «Αστράφτει και βροντάει» ο Π. Μπόλλας κατά Α. Τσελέντη και Μ. Μαμαλάκη).

Το λιβελλογράφημα του προέδρου Αντ. Τσελέντα και της αντιπροέδρου του ΚΟΙΠΑΠ Μ. Μαμαλάκη, κατά της Πεύκης και οι προσβλητικές εκφράσεις κατά των μελών του ΚΑΠΗ, θα μείνουν στην ιστορία του Δήμου μας, με μαύρα γράμματα. Χωρίς αιδώ αυτοί που το υπογράφουν και ο «νοσηρός εγκέφαλος» που το έγραψε, καταγγέλλουν ότι το ουζάκι των μελών στο ΚΑΠΗ Πεύκης, συνοδευόταν και από ένα κομματάκι γραβιέρα Νάξου. Γιατί δεν αξίζουν ένα τυράκι; Που στο κάτω – κάτω πλήρωναν με τη συνδρομή τους. Όμως οι λαϊκιστές, που διοικούν αυτό τον ευαίσθητο χώρο, δεν έχουν κανένα σεβασμό στην Τρίτη Ηλικία.

Να τους ενημερώσουμε επίσης ότι κάποιες φορές το ουζάκι συνοδευόταν και από μια ελίτσα Καλαμών. Και ότι στο τυράκι υπήρχε και… οδοντογλυφίδα. Φωνάξτε λοιπόν Φαρισαίοι… αίσχος.

Μια λέξη μόνο για την υπεύθυνη, αυτή την εξαετία της κατρακύλας, του ΚΑΠΗ κα Μ. Μαμαλάκη. ΝΤΡΟΠΗ!

Έκοψαν τα μπάνια αλλά έδωσαν τα χρήματα στους λογιστές

Ώστε λοιπόν τα μέλη του ΚΑΠΗ έφεραν την καταστροφή; Μα οι επικεφαλής του ΚΟΙΠΑΠ πόσα χρήματα έχουν δαπανήσει σε δικηγόρους μόνο και μόνο για να… ισοπεδώσουν από ένα γινάτι την προϊσταμένη του ΚΑΠΗ. Πόσα; Και πόσα άλλα σε εξωτερικούς λογιστές για να βγάζουν τα μισθολόγια όταν όλα αυτά τα έκαναν επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου. Θα αποκαλυφθούν όμως όλα. Γιατί κρύβουν εντέχνως ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2010 τα νομικά πρόσωπα του τότε Δήμου Πεύκης που συνενώθηκαν στο ΚΟΙΠΑΠ (ΚΑΠΗ, Παιδικοί, κ.λπ.) είχαν πλεόνασμα και όχι έλλειμμα.

Η πρώτη τους απόφαση, όταν ανέλαβαν το 2011, ήταν να τριπλασιάσουν τη συνδρομή των μελών και να κόψουν από τους χαμηλοσυνταξιούχους τα μπάνια του καλοκαιριού. Για να σώσουν δήθεν τον Δήμο από την κατάρρευση, όταν τα εξωτερικά λογιστικά γραφεία στοίχιζαν όσο τα μπάνια δύο ετών. Τα μπάνια τα κατάργησαν οι διοικήσεις Φωκιανού – Μαυρίδη, προφανώς από την υπερβολική τους… αγάπη προς την Τρίτη Ηλικία. Και προφανώς με εισήγηση της μονίμου αντιπροέδρου.

Αλλά αυτή η λαϊκίστικη και χαμηλού επιπέδου ανακοίνωση έχει και ένα άλλο ενδιαφέρον. Φανερώνει την ανυπαρξία έργου αυτή την εξαετία στο ΚΑΠΗ. Δεν έχουν να πούνε κάτι που έκαναν. Γι΄ αυτό μιλάνε μόνο για κάποιες επιτροπές. Μόνο που αυτές λειτουργούν από την εποχή Κυδωνάκη. Γι΄ αυτό προσβάλουν τα μέλη του ΚΑΠΗ Πεύκης και τις παλαιές διοικήσεις του. Μόνο που αυτές πρόσφεραν στο ΚΑΠΗ. Γι΄ αυτό οι κατεδαφιστές υβρίζουν νύχτα ημέρα τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Γιατί στα τέσσερα χρόνια της δημαρχίας πέρα από την άψογη λειτουργία του ΚΑΠΗ έγιναν και μεγάλες παρεμβάσεις.

Πώς διέλυσαν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
  1. Το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του ΚΑΠΗ Πεύκης, που ολοκληρώθηκε εφέτος, είχε αποφασιστεί στις 12 Μαΐου 2009. Κι όμως προσπάθησαν να το καπηλευτούν ως δικό τους.
  2. Η ανάπλαση της οδού Γρηγορίου  Ε΄ που βρίσκεται το ΚΑΠΗ, σχεδιάστηκε και δημοπρατήθηκε το 2010. Κι όμως προσπάθησαν να το καπηλευτούν σαν δικό τους.
  3. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» εντάχτηκε στο ΚΑΠΗ Πεύκης με τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων (κοινωνική λειτουργός, νοσηλεύτρια, οικογενειακή βοηθός), κάτι που έκαναν μόνο 18 δήμοι σε όλη την Ελλάδα. Αλήθεια πού έχουν στείλει τώρα αυτούς τους τρεις υπαλλήλους γιατί το πρόγραμμα ουσιαστικά το έχουν καταργήσει;
  4. Η εξασφάλιση οικοπέδου από το υπουργείο Υγείας και η μελέτη ενός σύγχρονου ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, η κατασκευή του οποίου όμως μπλοκαρίστηκε επί δημαρχίας Φωκιανού. Γιατί;
  5. Στο ΚΑΠΗ Πεύκης η ομάδα αλληλεγγύης ετοίμαζε από το 2009 (πριν από την κρίση) μερίδες φαγητού για όσους είχαν ανάγκη. Η αντιπρόεδρος φρόντισε όμως να καταργηθεί μέσα στην κρίση. Συγχαρητήρια.

Φυσικά και θα επανέλθουμε. Και θα είμαστε δίπλα στα μέλη του ΚΑΠΗ και της Πεύκης και της Λυκόβρυσης. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τον διχασμό και τον φανατισμό σαν εργαλείο ψήφων. Γι΄ αυτό και δεν απαντάμε στις αθλιότητες που περιφέρουν στη Λυκόβρυση και αναφέρουν στα δελτία Τύπου. Σε αυτούς που ψήφισαν πριν από λίγους μήνες νέο χαράτσι για τους κατοίκους της Λυκόβρυσης. Σε αυτούς που έκαναν χωματερή το ημιτελές κλειστό. Σε αυτούς που πέρασαν προ μηνός απόφαση για χωριστές παρελάσεις των σχολείων. Στους κατεδαφιστές του Δήμου.

Υ.Γ. 1: Τον μήνα Οκτώβριο ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επισκέφτηκε δύο φορές το ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης και συνομίλησε με τα μέλη του. Η… αγωνίστρια της Λυκόβρυσης πόσες φορές πήγε; Και πόσες παρεμβάσεις έχει κάνει  για τα προβλήματα της πόλης;

Υ.Γ. 2: Πέρυσι ο δήμαρχος «έφαγε» τον πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ Νίκο Γκαραβέλα, λόγω της αντιπροέδρου. Ελπίζουμε να μην έχει σε λίγο καιρό την ίδια τύχη και ο νυν πρόεδρος.

Υ.Γ.3: Η μελέτη (36/2011) για το ΚΑΠΗ Λυκόβρυσης εγκρίθηκε  στο Δ.Σ. στις 6 Δεκεμβρίου 2011 για να υποβληθεί στο ΕΣΠΑ από τον ενιαίο Δήμο, ενώ τη μελέτη του ΚΑΠΗ της Πεύκης πετάχτηκε στα αζήτητα γιατί δεν ήθελαν να γίνει το έργο. Και τα… κατάφεραν.

Υ.Γ. 4: Για τα οικονομικά και το ανύπαρκτο έργο τους αυτή την εξαετία τους έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις ο  πρώην πρόεδρος των ΚΑΠΗ Πεύκης κ. Μπόλλας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet