Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Ανατροπή
Πολιτική

Ανοιχτή συνέλευση πραγματοποίησε η Ριζοσπαστική Ανατροπή

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ανοικτή συνέλευση της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

Εισηγήσεις πραγματοποίησαν η γραμματέας της παράταξης Φανή Καραντσιούνη, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πεύκης Μάκης Αρκουλής και ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Μανόλης Πάγκαλος.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και εκλέχθηκαν νέα μέλη στα όργανα της παράταξης.

Συγκεκριμένα:

Στη Γραμματεία εκλέχθηκαν οι:

  • Μάκης Αρκουλής
  • Φανή Καραντσιούνη
  • Λάμπρος Λάζαρης
  • Μανόλης Πάγκαλος
  • Φάνη Στρατουδάκη.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι:

  • Άρις Λιάκουρας
  • Γιώργος Λίλος
  • Γιώργος Παπαναστασίου.

Τέλος συστάθηκε εννεαμελής επιτροπή επανεξέτασης βασικών κειμένων της παράταξης (Ποιοι είμαστε, Βασικές Αρχές, Κανονισμός Λειτουργίας, Πρόγραμμα).

Την ανοιχτή συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών Πεύκης – Λυκόβρυσης.

Ακολουθεί περιληπτική εισήγηση που παρουσιάστηκε κατά την ανοικτή συνέλευση:

Σε αυτές τις δύσκολες κοινωνικά και οικονομικά μέρες τολμάμε να απολογηθούμε και να συζητήσουμε δημόσια γιατί όπως επιγραμματικά αναφέρεται στο προοίμιο του κειμένου μας «Ποιοι είμαστε» επιδιώκουμε τη δημοκρατική, ανοιχτή στην κοινωνία, συλλογική και συμμετοχική λειτουργία του Δήμου.

Τολμάμε να συζητήσουμε σήμερα, που οι πολίτες αηδιασμένοι γυρίζουν την πλάτη τους στη συμμετοχή τους στα κοινά, γιατί εξακολουθούμε να θέλουμε να βαδίσουμε μαζί τον αυτοδιοικητικό μας δρόμο με ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, με κατανόηση σε διαφορετικές επιμέρους απόψεις, με ενωτικό πνεύμα και ειλικρινή διάθεση.

Διατηρούμε το αγωνιστικό φρόνημα, την ελπίδα και την πίστη για όλα αυτά που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια και συνυπάρχουν στο κείμενό μας «Ποιοι είμαστε»: «Αγωνιζόμαστε για τη θεμελίωση μιας δημοτικής Αρχής που θα αναπτύσσει κινήματα αλληλεγγύης υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και θα συμμετέχει ενεργά στους αγώνες των πολιτών για την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και του ανθρώπινου ευτελισμού».

Για να εκφράσουμε το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο ζούμε, αρκούν ελάχιστες «πινελιές» συνθηκών ζωής στη χώρα μας που εξακολουθεί να γκρεμίζεται:

  • Μετά την επτάχρονη κατάλυση κάθε έννοιας κράτους πρόνοιας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αρπαγή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των οικονομιών των πολιτών, την κατάλυση της εργατικής νομοθεσίας, τις συν-επεμβάσεις δανειστών και ανάλγητων πολιτικών προσώπων, η οικονομία βρίσκεται υπό συνεχή κατάρρευση και μεγάλο τμήμα των μελών της κοινωνίας ζει χωρίς ελπίδα, με έλλειψη πίστης σε οποιαδήποτε αλλαγή, μετά και από την «κοροϊδία» που εισέπραξαν από το κυβερνών κόμμα.
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να είναι υπό την κηδεμονία του νόμου «Καλλικράτης» με συνεχιζόμενες οικονομικές δυσκολίες και ελέγχους «σκοπιμότητας».
  • Παραμένει ζητούμενο η ύπαρξη πλήρως διαφανών ενεργειών, η αναλογική αντιπροσώπευση των απόψεων της κοινωνίας και η προώθηση συναινετικών διαδικασιών.

Τα ΜΜΕ πρόβαλλαν αυτές τις μέρες τον κ. Φούχτελ και την «Ελληνογερμανική Συνέλευση», που ολοκληρώθηκε χθες στο Ναύπλιο, χωρίς να δώσουν βήμα στις απόψεις των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι για την πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε πολίτη αυτής της χώρας.

Στον δικό μας τόπο, στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, η δημοτική Αρχή του κυρίου Μαυρίδη, λειτουργεί μακριά από τους πολίτες, με αντιπαλότητες εντός του κόλπου της, με πολιτικό λόγο χαμηλού επιπέδου, με έφεση στην μικροπολιτική, στα ψεύδη, στον πόλεμο ανακοινώσεων και στη δαιμονοποίηση διαφορετικών πολιτικών θέσεων και απόψεων.

Τα Δημοτικά Συμβούλια συνέρχονται αραιά, με κάκιστες εισηγήσεις, με επιθετική και απρεπή λεκτική συμπεριφορά του δημάρχου προς τους πολίτες που θέτουν ζητήματα στην Ημέρα του Πολίτη και με παρουσία λίγων συμβούλων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αντί να λειτουργεί αποτρεπτικά στις προσωπικές επιθέσεις και υποστηρικτικά στην εφαρμογή του κανονισμού, κάνει εντελώς το αντίθετο.

Τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων λειτουργούν με το ελάχιστο των αρμοδιοτήτων που και αυτός ο κάκιστος νόμος επιτρέπει, ενώ τα συμβούλια των νομικών προσώπων (ΠΕΑΠ και ΚΟΙΠΑΠ) απλά διεκπεραιώνουν άμεσες λειτουργικές υποχρεώσεις και εκτελούν ασυζητητί επιθυμίες των διοικητικών ομάδων.

Η Οικονομική Επιτροπή, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η Επιτροπή Διαβούλευσης έχουν κόψει κάθε σχέση με τον διάλογο, τους αιρετούς της μειοψηφίας και τους πολίτες.

Οι λίγες διαπαραταξιακές επιτροπές, που ιδιαίτερες συνθήκες οδήγησαν στη θεσμοθέτησή τους από το Δ.Σ., δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο, αφού η δημοτική Αρχή του κ. Μαυρίδη δεν τις συγκαλεί.

Η μειοψηφία είναι πολυδιασπασμένη, με αδυναμία κοινής δράσης, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η Ριζοσπαστική Ανατροπή έζησε συνθήκες διάσπασης, λόγω της συμπόρευσης μέρους της παράταξης με κομματικούς μηχανισμούς του κυβερνώντος κόμματος, που αγνόησαν τις επανειλημμένα διατυπωθείσες αντιλήψεις όλων μας για δημοτικές παρατάξεις αρχών μακριά από κομματική κηδεμόνευση.

Παρ΄ όλες τις αρνητικές συνθήκες συνεχίσαμε τη λειτουργία μας, όπως προβλέπει ο Κανονισμός, συνεδριάζοντας κάθε Δευτέρα και παρεμβαίνοντας στα τεκταινόμενα είτε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε με άρθρα και ανακοινώσεις.

Αξίζει να αναφερθεί η προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της «εισπρακτικής» λογικής άμεσης και έμμεσης φορολόγησης των πολιτών, όπως εκδηλώθηκε με την επιβολή του ειδικού τέλους 0,40 ευρώ στα τ.μ. ακινήτων της Λυκόβρυσης, στη θέση του τέλους ειδικού σκοπού 0,80 ευρώ που εισπράττεται από το 2004 για το Ο.Τ.9.

Ο αγώνας μας αυτός συνάντησε ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση, σχετικά με τις θέσεις μας και τις πρακτικές μας για το εκτελούμενο έργο στο Ο.Τ.9, με κύριο οργανωτή τον πρώην δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς ποτέ να αντικρουσθεί.

Στα αρνητικά στοιχεία της λειτουργίας μας καταγράφουμε τη μη ολοκλήρωση μελετών, την αδυναμία μας να εντάξουμε συμπολίτες μας σε κινηματικές εκδηλώσεις (οικόπεδο ΕΘΙΑΓΕ/ΤΑΙΠΕΔ, αύξηση δημοτικού φόρου, μη κατάργηση του ειδικού τέλους στην Λυκόβρυση, συμμετοχή πολιτών στα δικαστήρια για τα δάση μας κ.ά.) και την αδυναμία διατήρησης στην επικαιρότητα και ανάδειξης σημαντικών ζητημάτων (διαχείριση απορριμμάτων, πράσινα σημεία, μείωση δρομολογίων δημοτικής συγκοινωνίας κ.ά.).

Τα θετικά στοιχεία της λειτουργίας μας ταυτίζονται με:

  • Τη συνεχή λειτουργία της εβδομαδιαίας συνάντησής μας (κάθε Δευτέρα).
  • Την αδιάλειπτη παρουσία μας στα Συμβούλια.
  • Την αποφυγή συμμετοχής σε προσωπικές, μη πολιτικές διαμάχες.
  • Την έκδοση της δίμηνης αυτοδιοικητικής και πολιτικής έκδοσης πληροφόρησης, διαλόγου και προβληματισμού Λυκόβρυσης – Πεύκης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Τα καθήκοντα που προκύπτουν μέχρι την επόμενη συνέλευσή μας είναι:

  1. Επανεξέταση και αν χρειάζεται επικαιροποίηση βασικών κειμένων της παράταξης.
  2. Ολοκλήρωση μελετών για προβλήματα του Δήμου.
  3. Ενεργοποίηση περισσότερων φίλων. 
  4. Βελτίωση της δίμηνης εφημερίδας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

Ο λόγος σε εσάς, να σχολιάσετε, να μας κρίνετε, να προτείνετε, να ρωτήσετε, να συμμετάσχετε!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet