Λαϊκή Συσπείρωση: Προκλητική παραχώρηση του Ο.Τ.9 στους ιδιώτες
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση: Προκλητική παραχώρηση του Ο.Τ.9 στους ιδιώτες

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Λυκόβρυσης-Πεύκης, με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Ασβεστά, καταγγέλλει την επιλογή της δημοτικής Αρχής του δημάρχου, Τάσου Μαυρίδη, να προχωρήσει στην εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο πολυσυζητημένο έργο στο Ο.Τ.9, στη Λυκόβρυση. Ένα έργο που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, έχει «χρυσοπληρωθεί» από τους δημότες της Λυκόβρυσης και τώρα παραχωρείται για να «φέρει κέρδη στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Εντελώς προκλητικά, σε μία περίοδο που ο λαός στενάζει κάτω από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, η δημοτική Αρχή φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Ο.Τ.9.

Πρόκειται για το γνωστό έργο στη Λυκόβρυση που δεν έχει παραληφθεί ακόμα, που αρκετούς μήνες πριν την ολοκλήρωσή του η δημοτική Αρχή σπεύδει να το ξεπουλήσει σε κάποιο επιχειρηματία. Προφανώς ζήλεψε από τη γοητεία των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που έχουν βγάλει στο σφυρί ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει σε δημόσια περιουσία.

Για την ιστορία, το έργο κόστισε στους δημότες της Λυκόβρυσης, μέσα από το γνωστό χαράτσι, και στους φορολογούμενους γενικότερα, 12.500.000 ευρώ. Ανεξάρτητα το τι λένε οι της δημοτικής Αρχής. αυτό το έργο -που κανείς δεν αντιλέγει ότι καλύπτει κάποιες ανάγκες και άθλησης και αναψυχής- είναι έργο που υλοποιείται με χρήματα του εργαζόμενου λαού της Λυκόβρυσης πρώτα απ’ όλα και όχι μόνο. Για πάνω από 10 χρόνια οι δημότες της Λυκόβρυσης πληρώνουν σχεδόν διπλάσια δημοτικά τέλη για την υλοποίηση αυτού ακριβώς του έργου, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, και εκχωρείται σε ιδιώτες.

Αν αναλογιστεί βέβαια κανείς ότι το ποσό που πληρώνουν οι γονείς, μέσω των τροφείων για τους παιδικούς σταθμούς συνολικά του Δήμου μας, είναι 300.000 ευρώ τον χρόνο, με μια απλή διαίρεση το παραπάνω ποσό θα μπορούσε να καλύψει το κόστος των γονέων για τους παιδικούς σταθμούς για 41 ολόκληρα χρόνια! Όμως όπως φαίνεται, υπάρχει λόγος που τα κονδύλια κατευθύνονται προς τέτοια έργα, που μπορούν να «αξιοποιηθούν» από επιχειρηματίες και όχι για βασικές λαϊκές ανάγκες. Για να μπορεί να βγαίνει κέρδος από τη λειτουργία τους, για να μετατραπεί ο Δήμος σε Α.Ε., αλλά και από την άλλη για να βάζουν συνεχώς όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη να πληρώνουν οι δημότες για βασικές ανάγκες, όπως πχ. η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών ή οι μονάδες άθλησης του Δήμου, όπως το κολυμβητήριο.

Από την άλλη ο Δήμος εμφανίζεται και ως φιλάνθρωπος με τη λειτουργία των κοινωνικών παντοπωλείων και φαρμακείων, ως ασπίδα προστασίας προς τους κοινωνικά αδύναμους, που η δική τους πολιτική και των κυβερνήσεών τους, δημιούργησε.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική που ξεπουλάει κάθε δημόσιο αγαθό, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον καθένα να αντιταχθεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ενάντια σε όλες τις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε και στον Δήμο και παντού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet