Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ παρέστη η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ παρέστη η πρόεδρος του ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Στις εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που διεξήχθη από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παραβρέθηκε η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Στις εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές και 358 σύνεδροι, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, οκτώ αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων, πέντε κυβερνητικά στελέχη (υπουργοί, αναπληρωτές και γενικοί γραμματείς), ο σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του προέδρου των ΗΠΑ, η πρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR), καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων, ομοσπονδιών και δικτύων.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» μιλώντας για τον ενισχυμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, δήλωσε τα εξής: «Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης δεν αποτελεί “οφίτσιο” καμίας κυβέρνησης, αλλά ελεύθερος και δημιουργικός φορέας των εκλεγμένων εκπροσώπων των δημοτών της πατρίδας μας που ως γνήσιος και εγγύτερος εκφραστής της οφείλει να διεκδικεί τα αυτονόητα. Με όχημα την ΚΕΔΕ οφείλουμε, όσοι υπερασπιζόμαστε μια ισχυρή και ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση με όραμα και προοπτική, να αναδεικνύουμε καθημερινά το δικαίωμα της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, της επιτακτικής στήριξης της κοινωνικής συνοχής και της αυτονόητης βούλησης οι κοινωνίες να αποφασίζουν αυτές για τον τόπο τους και την προοδευτική τους ανάπτυξή».

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η επόμενη ημέρα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου μάς βρίσκει ενωμένους και αποφασισμένους να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού. Αγωνιζόμαστε για μια αυτοτελή, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ανατρεπτική, εξωστρεφή, διεκδικητική και αποτελεσματική για τους πολίτες αυτοδιοίκηση. Οι αποφάσεις που λάβαμε στο συνέδριο, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών μας, αποτελεί τον οδηγό για να βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των επώδυνων μνημονίων. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε ακόμα πιο δυναμικά το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους. Δικαίωμα το οποίο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet