Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Όταν το “Εγώ” νικάει το “Εμείς”
Πολιτική

Λυκόβρυση-Πεύκη 2020: Όταν το “Εγώ” νικάει το “Εμείς”

Κριτική στον μέχρι σήμερα τρόπο του “πολιτεύεσθαι” από όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης ασκεί η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση-Πεύκη 2020, εκφράζοντας την ελπίδα, σύντομα, να παραμεριστούν οι “προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες” προς όφελος του κοινού καλού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας.

Πολλές φορές  μέσα στον χρόνο της ύπαρξής μας ως Ομάδα  κοινωνικού και δημοτικού προβληματισμού έχουμε γράψει για το πώς πρέπει να πολιτεύονται οι αιρετοί δημοτικοί μας άρχοντες τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό, στην κοινωνία και γενικότερα στην πόλη μας. Πόσες φορές δεν υποδείξαμε, πάντα καλοπροαίρετα, πώς πραγματικά αναμένουν οι συμπολίτες μας την παραγωγή έργου ουσίας από τους μεγαλοσχήμονες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της πόλης μας. Πόσες και πόσες υποσχέσεις δόθηκαν για αλλαγή σελίδας και νοοτροπίας από τους εκλεγμένους του Δήμου μας που έμειναν δυστυχώς στα “ράφια των αζήτητων” με ευκολία και χωρίς τύψεις.

Είμαστε υποχρεωμένοι να τα γράφουμε όλα αυτά, όχι χωρίς λόγο ή από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, που δεν είναι στις προθέσεις μας. Εκφράζουμε την αγωνία και την απογοήτευση των συμπολιτών μας, οι οποίοι, παρακολουθώντας τα δημοτικά δρώμενα, δεν βρίσκουν κάτι το νέο, το ρηξικέλευθο και το ελπιδοφόρο. Και αυτό ισχύει για όλες τις παραταξιακές πλευρές του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο γίνεται ολοένα και περισσότερο αρένα προσωπικών διαξιφισμών και αντιπαραθέσεων. Στον Δήμο μας ποτέ δεν υπήρχε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ένα ερώτημα πλανάται μεταξύ των συμπολιτών μας: Γιατί όλα αυτά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές;

Υπάρχει απάντηση που είναι καυστική και αποστομωτική. Διότι όλοι ανεξαιρέτως  οι εκλεγμένοι κάνουν προσωπική πολιτική και δρουν μόνο για το προσωπικό τους συμφέρον, την προσωπική τους προβολή, αγνοώντας το “εμείς”, υποταγμένοι στο “εγώ”, το οποίο τους συνθλίβει και τους απομακρύνει από τους συλλογικούς τους στόχους. Προτάσσουν αυτά που, κατά την άποψή τους, τους εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους και μερικές φορές ασχολούνται ειλικρινά με τα κοινά προβλήματα της πόλης μας. Έτσι ακυρώνουν σταδιακά τη συλλογική τους ύπαρξη. “Μοναχικοί καβαλάρηδες ” της εξουσίας, την οποία αναμφισβήτητα κέρδισαν με την αξία τους και με την ετυμηγορία όλων των συμπολιτών μας.

Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι τα όσα γράφουμε είναι κατάθεση ψυχής και όχι διάθεση ακύρωσης των όσων καλών γίνοντα, που όμως αμαυρώνονται από την έλλειψη σύμπνοιας, συναδελφικότητας, αγάπης και θυσιαστικής προσέγγισης για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας, στην προσδοκία τους τουλάχιστον βελτίωσης της καθημερινότητάς τους, που συνεχώς υποβαθμίζεται ανησυχητικά.

Αξιότιμοι δημοτικοί άρχοντες όλων ανεξαιρέτως των παρατάξεων,

Όταν έτσι μιλούσε καυστικά και αφτιασίδωτα ο στρατηγός Μακρυγιάννης για τους συμπολίτες του εκείνης της εποχής η πατρίδα μας ήταν σε εμφύλιους σπαραγμούς που κινδύνευαν να ακυρώσουν την Επανάσταση του 1821. Σήμερα, αν ζούσε, πάλι τα ίδια θα έλεγε, είτε σε εθνικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Είναι μια μεγάλη αλήθεια που δεν μπορεί κανείς απολύτως να αμφισβητήσει. Αν παραμεριστούν οι προσωπικές πολιτικές και φιλοδοξίες, που δυστυχώς αυξάνουν το “φαίνεσθαι” και όχι το “Είναι”, που οδηγεί σε περιδίνηση των δημοτικών δρώμενων σε ατέρμονες μη αποτελεσματικές διαδικασίες, τότε οι δημοτικοί άρχοντες θα μεγαλουργήσουν και θα οδηγήσουν τη μικρή μας πόλη σε δρόμους φωτεινούς και ελπιδοφόρους που τόσο έχουν ανάγκη, ειδικά σήμερα, οι συμπολίτες μας.

Το ευχόμαστε ολόψυχα μαζί με τις ευχές για Καλά Χριστούγεννα, με Ελπίδα και Αισιοδοξία για το νέο έτος 2016.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet