Υπεγράφη η αναχρηματοδότηση δανείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Υπεγράφη η αναχρηματοδότηση δανείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Υπεγράφη την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 η αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου, μετά από τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης με τη γενική διευθύντρια του ΤΠΔ Δήμητρα Ασημάκη, στα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Με την από κοινού υπογραφή των δύο μερών επετεύχθη η μεταφορά των δανείων του Δήμου από τις ιδιωτικές τράπεζες, που ήταν μέχρι τώρα, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αυτό ήταν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από σκληρή δουλειά αιρετών, υπαλλήλων του Δήμου, αλλά σίγουρα και προσωπικών επαφών του ίδιου του κ. Μαυρίδη, το οποίο ουσιαστικά απομάκρυνε εξ ολοκλήρου το θέμα της αναμονής και της οικονομικής αβεβαιότητας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

«Τα δάνεια που έχει ο Δήμος βρίσκονται τώρα, ανεξάρτητα από το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον το οποίο είναι συνέχεια ευμετάβλητο, με αλλαγές κυβερνήσεων και capital controls, σε ασφαλέστερο περιβάλλον κάτω από την προστασία του Ελληνικού Δημοσίου.

»Η αναχρηματοδότηση αποτελούσε ίσως τον μεγαλύτερο βραχνά που εμπόδιζε τη λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά αποτέλεσε και το προσωπικό στοίχημα του κ. Μαυρίδη, το οποίο τελικά, μετά και απo αυτή την υπογραφή, κέρδισε. Χωρίς να ακούσει τις Κασσάνδρες που επιθυμούν την οικονομική κατάρρευση του Δήμου για δικά τους μικροπολιτικά παιχνίδια, έμεινε πιστός, εδώ και έναν χρόνο, στις προεκλογικές δεσμεύσεις του και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πλήρως.

»Με την υπογραφή αυτή, που τόσα χρόνια την ανέμεναν οι δημότες, τα δάνεια του Δήμου φεύγουν από τις ιδιωτικές τράπεζες και από τον πρώτο κιόλας χρόνο θα υπάρξει ρευστότητα στον Δήμο για να καλυφθούν άμεσες και καθημερινές ανάγκες του.

»Με την αναχρηματοδότηση των Δανειακών Υποχρεώσεων θα δημιουργηθεί οικονομικό πλεόνασμα, ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ και με ένα μέρος αυτού του ποσού που θα εξασφαλίσει ο Δήμος, θα αποδοθεί σε δομές όπως στην πρόνοια, στην καθαριότητα, στις σχολικές μονάδες και σε υπόλοιπες κοινωνικές υπηρεσίες καθιστώντας τον ταυτόχρονα απόλυτα βιώσιμο.

»Η πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη απέδειξε περίτρανα, για μια ακόμη φορά, ότι με σκληρή και συνειδητή δουλειά, μένοντας προσηλωμένος στον στόχο, το αποτέλεσμα τελικά δικαιώνει πάντα όλους τους κατοίκους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet