ΛΑΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ο λαός χρειάζεται άλλη πολιτική
Πολιτική

ΛΑΕ Λυκόβρυσης – Πεύκης: Ο λαός χρειάζεται άλλη πολιτική

Να σταματήσουν οι μειώσεις συντάξεων και να υπάρξει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθείται ζητεί η Πολιτική Επιτροπή Λαϊκής Ενότητας Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Η Επιτροπή καλεί τον λαό σε συμπαράσταση στους απεργούς και συμμετοχή στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Φρένο στις μειώσεις των συντάξεων – Ο λαός χρειάζεται άλλη πολιτική 

Η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ αντί να φρενάρει τις μειώσεις των συντάξεων, αντί να αυξήσει τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης, αντί να αποκαταστήσει τον δημόσιο, καθολικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα της ασφάλισης, εφαρμόζει μνημονιακές δεσμεύσεις για νέες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων, όχι για να τις σώσει –που δεν μπορεί να γίνει με αυτόν τον τρόπο όπως αποδείχθηκε με τις 11 προηγούμενες μειώσεις– αλλά για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της στο 3ο μνημόνιο αφαιρώντας 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των ήδη φτωχοποιημένων συνταξιούχων, για να τα δώσει στους «δανειστές» της χώρας.

Η κοινωνική ασφάλιση έχει προβλήματα, όχι λόγω των υψηλών δαπανών αλλά λόγω της μείωσης των εσόδων, που προκάλεσαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά, με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την εκτίναξη στα ύψη της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της «μαύρης» εργασίας!

Δεν χρειάζονται μειώσεις συντάξεων αλλά αναβάθμιση, διασφάλιση και αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή:

  • μείωση της ανεργίας, με την κατάργηση των μνημονίων λιτότητας και την προώθηση αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης,
  • αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, ώστε να εξοικονομηθούν 8 δισ. ευρώ ετησίως,
  • αύξηση μισθών και αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,
  • δραστικός περιορισμός των ελαστικών μορφών εργασίας,
  • αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης,
  • αποκατάσταση της λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων,
  • ασφαλής αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων και
  • βαθιά διαγραφή του δημοσίου χρέους, ώστε να υπάρξουν οι αναγκαίοι δημόσιοι πόροι για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η κοινωνική οργή πρέπει να σαρώσει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των «θεσμών» και να αποτρέψει την ψήφιση του καταστροφικού «αντιασφαλιστικού» νομοθετήματος.

Η πρωτοφανής κινητοποίηση του επαγγελματικού κόσμου και των αγροτών μας γεμίζει με ελπίδες ότι η ασφαλιστική αντιλαϊκή πολιτική δεν θα περάσει.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.

Πολιτική Επιτροπή Λαϊκής Ενότητας Λυκόβρυσης – Πεύκης 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet