Συνάντηση Λυκόβρυσης – Πεύκης 2020 με Γ. Θεοδωρακόπουλο
Πολιτική

Συνάντηση Λυκόβρυσης – Πεύκης 2020 με Γ. Θεοδωρακόπουλο

Η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 με τη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών. Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ομάδας και από τη δημοτική παράταξη ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεργασιών της ομάδας με παρατάξεις, φορείς και παράγοντες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ομάδας, η συζήτηση υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη καθότι τα μέλη της ομάδας συνομίλησαν με τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, ο οποίος απεδείχθη γνώστης πολλών δημοτικών δρώμενων, που εκείνα δεν γνώριζαν. Αρχικά, ζητήθηκε από τον κ. Γ. Θεοδωρακόπουλο να κρίνει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, ο οποίος απάντησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι «το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό, καθότι δεν λειτουργούν, όπως οφείλουν να λειτουργούν οι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο». Θεωρεί, όπως ανέφερε, ότι «ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ καλύτερος από τους προγενέστερους, στην προσπάθειά του να ισορροπεί τα κακώς και τα καλώς κείμενα στις συνεδριάσεις του».

Ιδιαίτερα ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε «την έλλειψη σύμπνοιας και αλληλοϋποστήριξης των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, με αποτέλεσμα τη χαμηλή απόδοση των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, με τελικούς αποδέκτες τους πολίτες». Η δημοτική ομάδα συμφώνησε ότι «οι αντεγκλήσεις και οι διαξιφισμοί έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» και ότι «όλοι ανεξαιρέτως δρουν με γνώμονα την προσωπική τους προβολή».

Στη συνέχεια η συζήτηση προχώρησε στα μείζονα θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τον Δήμο, όπως το κλειστό Γυμναστήριο της Λυκόβρυσης, το ανοικτό γυμναστήριο της Πεύκης, το ΕΘΙΑΓΕ, την πλατεία Πέρρου, τα υπό ίδρυση πράσινα σημεία στην πόλη και άλλα. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρθηκε και στα οικονομικά του Δήμου λέγοντας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι «είναι χειρότερα από προηγούμενες εποχές και ειδικά από την εποχή που ήταν δήμαρχος Πεύκης», χαρακτηρίζοντας «ψευδή και αναληθή όσα υποστηρίζονται περί του αντιθέτου» και αναφέροντας συγκεκριμένα στοιχεία με τα οποία υποστήριξε την παραπάνω άποψή του.

Ιδιαίτερα ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε το πρόγραμμά του, τη βιοκλιματική ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης στην Πεύκη, το οποίο, όπως ανέφερε, «είχε φτάσει κυριολεκτικά στην τελική του ευθεία, αλλά δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει λόγω των δημοτικών εκλογών και το οποίο η τότε νέα δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε ακυρώνοντάς το εξ ολοκλήρου». Το έργο αυτό, όπως ανέφερε, θα αναβάθμιζε την πόλη της Πεύκης και θα την καθιστούσε μία σύγχρονη πολιτεία με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι θα συναντηθούν ξανά σύντομα για να εξειδικεύσουν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα ανωτέρω θέματα, αφού διαπίστωσαν, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, ότι «ο εποικοδομητικός και ειλικρινής διάλογος πάντα έχει να προσφέρει πολλά».

Κλείνοντας τη συζήτηση η δημοτική ομάδα ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τον χρόνο που της διέθεσε, τονίζοντας ότι η δημοτική ομάδα «ασχολείται εποικοδομητικά και αναδεικνύει  όλα τα προβλήματα της πόλης και βρίσκεται πολύ μακριά από τις στείρες και άγονες “κοκορομαχίες” των δημοτικών αρχόντων που δεν προάγουν την πόλη και την υποβιβάζουν επικίνδυνα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet