Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Τα έργα και ημέρες του κ. Θεοδωρακόπουλου
Πολιτική

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης: Τα έργα και ημέρες του κ. Θεοδωρακόπουλου

Στοιχεία από τη δημαρχιακή θητεία του πρώην δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου παραθέτει η δημοτική Αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης ως απάντηση στην «προκλητική», όπως αναφέρεται, στάση τόσο του ιδίου, όσο και του δημοτικού συμβούλου Κώστα Μπαλδεράνου.

Η δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη αναφέρεται στη στάση των ανωτέρω δημοτικών συμβούλων αναφορικά με το έργο στο Ο.Τ. 9 στη Λυκόβρυση, το κλειστό Αθλητικό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης στη Λυκόβρυση και τη χρηστή οικονομική διαχείριση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα έργα και ημέρες του κ. Θεοδωρακόπουλου

Η θρασύτητα των ανθρώπων που προκάλεσαν με τις «ενέργειές» τους σωρεία «ανεξέλεγκτων και επικίνδυνων εξελίξεων» για την οικονομική πορεία και βιωσιμότητα του Δήμου μας, και όχι μόνο, δεν έχει όρια. Φυσικά για τους συγκεκριμένους που δεν έχουν αίσθηση του λογικού ορίου, καθώς και κάθε πολιτικής ευθιξίας, πραγματικά δημιουργεί ένα τεράστιο ερωτηματικό για το ποιο ή ποια είναι τα πραγματικά τους κίνητρα.

Αν και για τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις γιατί και οι χαρακτήρες τους αλλά και οι συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί κατά το παρελθόν, καταμαρτυρούν και τις προθέσεις τους για το μέλλον, με τον πιο αδιάψευστο και χαρακτηριστικό τρόπο.

Ο κος Γ. Θεοδωρακόπουλος και ο  έτερος  «κατά καιρούς και διαστήματα» στενός του συνεργάτης και μάλιστα επί των Τεχνικών Έργων κος Κ. Μπαλδεράνος αντί να «σιωπούν», αντίθετα προκαλούν με τη στάση τους.

Επειδή μιλούν με «απίστευτο θράσος» για τον δήθεν «κίνδυνο» υλοποίησης των έργων στον Δήμο μας, θα πρέπει να επαναφέρουμε στη μνήμη μας σημαντικά, αλλά δυστυχώς αρνητικά γεγονότα και ενέργειες τους, που πραγματικά επέφεραν όχι μόνο επικίνδυνα αλλά και καταστροφικά αποτελέσματα για τον Δήμο μας.

Προφανώς όμως, μπροστά στη μικροπολιτική τους παράφρονη «λογική» με μια λυσσαλέα και ακατανόητη επιχειρούμενη ένταση που προσπαθούν να δημιουργήσουν στον ενιαίο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, με απίστευτη λασπολογία με ψεύδη και σωρεία απαράδεκτων καθώς και παράλογων κινήσεων και ενεργειών τους, ξεχνούν εσκεμμένα την ουσία, παραμερίζοντας προφανώς την αλήθεια.

Κατανοούμε το «αμέριστο και όψιμο ενδιαφέρον τους», για την πορεία και εξέλιξη των μεγάλων έργων που εξελίσσονται στον Δήμο μας.

Καταφανέστατο παράδειγμα η «προκλητική τους στάση» απέναντι στην κατασκευή, πορεία και εξέλιξη του μεγάλου έργου (στο Ο.Τ. 9) στη Δημοτική Κοινότητα Λυκόβρυσης, που αφορά στην κατασκευή κολυμβητηρίου, αναψυκτηρίου, διαμόρφωση πλατείας και διαμόρφωση ανοικτού θεάτρου.

Να θυμίσουμε ότι επί των «ημερών» του κου Γ. Θεοδωρακόπουλου και του κου Κ. Μπαλδεράνου χάθηκε ένα τεράστιο έργο για τον πρώην Δήμο Πεύκης, το οποίο είναι σήμερα πιο αναγκαίο και χρήσιμο από κάθε άλλη φορά για τον ενιαίο Δήμο. Με την καταστροφική τους συμπεριφορά δεν επετεύχθη η κατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Χώρου στο Ηλιακό Χωριό από τον ΟΣΚ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του. Αθλητικός χώρος που θα επέλυε ένα σημαντικό και χρόνιο πρόβλημα, αλλά και αίτημα αθλητικών συλλόγων, προς όφελος των αθλητών, μαθητών και της νεολαίας. Αντί αυτού προτίμησαν με λαϊκισμό και με υπόγειες διαδικασίες να τορπιλίσουν και τελικά να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο μας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί αυτό το τεράστιο και μεγάλης σημασίας έργο.

Τώρα φυσικά και οι δύο «μάχονται» για το «φαίνεσθε» για την κατασκευή του κλειστού αθλητικού χώρου στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης, κλειστό Αθλητικό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης που παραμένει ημιτελές εδώ και χρόνια. Φυσικά έδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο τα διαπιστευτήριά τους στο αντίστοιχο έργο στη Δημοτική Ενότητα Πεύκης και «επιθυμούν» με κάθε τρόπο να τα «υποβάλλουν» ξανά και στη Δημοτική Ενότητα Λυκόβρυσης.

Άξιοι – Άξιοι θαυμασμού!!!

Να θυμίσουμε και πάλι ότι ήταν οι ίδιοι που απεμπόλησαν μέσα στη «χρυσή» θητεία τους και μέσα σ΄ άλλα, το να αποκτήσει ο πρώην τότε Δήμος Πεύκης ως δωρεά οικόπεδο 600 τ.μ. στην έκταση που βρίσκεται το πρώην εργοστάσιο ΠΟΥΡΝΑΡΑ, με την προσχηματική άποψη, άκουσον – άκουσον της δέσμευσης, απαλλοτρίωσης και αγορά όλης της τεράστιας έκτασης του πρώην εργοστασίου. Προσχηματική, αφού ο πρώην Δήμος Πεύκης δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει σε αυτήν την αγορά. Είναι ακόμα απορίας άξιο και θαυμασμού αφού πρέπει, να τους θυμίσουμε ότι επί των ημερών τους εκτινάχθηκαν τα χρέη του Δήμου Πεύκης και διπλασιάστηκαν οι δανειακές υποχρεώσεις, χωρίς ανταποδοτικό αντιστάθμισμα ουσιαστικών έργων και σήμερα οι ίδιοι, ως δήθεν προστάτες των έργων ξιφουλκούν.

Είναι οι ίδιοι σήμερα όμως που «εμφανώς ανήσυχοι» μιλούν για κινδύνους και χρηστή οικονομική διαχείριση. Άραγε ποιοι μιλούν; Είναι οι ίδιοι μαζί με άλλους που εκφράζουν αυτό το όψιμο ενδιαφέρον τους για τα έργα και για τα πράσινα σημεία όταν οι ίδιοι αρνήθηκαν με κάθε τρόπο, αφού προσπάθησαν να μπλοκάρουν, να τορπιλίσουν και τελικά να καταψηφίσουν τη μοναδική πρόταση – λύση για την ουσιαστική οικονομικά βιώσιμη και λειτουργική πορεία του Δήμου μας, με την αναχρηματοδότηση των δανειακών μας υποχρεώσεων. Άξιοι- Άξιοι θαυμασμού!!! Μιλάνε σήμερα εκ του ασφαλούς, αφού η σημερινή δημοτική Αρχή πέτυχε αυτή την τεράστια επιτυχία και επιλύθηκε ένα τεράστιο θέμα για την οικονομική βιωσιμότητα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης. Και όλα αυτά χωρίς τη δική τους συνδρομή! Η υποκρισία στο έπακρο!!!

Εάν δεν είχε επιτευχθεί όμως αυτό δηλαδή η αναχρηματοδότηση των δανείων τι άραγε θα συζητούσαμε σήμερα; Υποκρισία αισχίστου είδους!!! Είναι οι ίδιοι που ως γυρολόγοι –περιφέρονται με αδιανόητα ψεύδη και παραπλανούν τους κατοίκους του Δήμου μας για τα έργα και για τα πράσινα σημεία χωρίς να έχουν ουσιαστική γνώση του αντικειμένου, μάλιστα χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση από το Δ.Σ.

Όμως επειδή ο κος Θεοδωρακόπουλος και ο στενός συνεργάτης του κ. Μπαλδεράνος, αντιδήμαρχος των «μεγάλων έργων» του Δήμου μας, σκόπιμα ξεχνούν, θα πρέπει να τους θυμίσουμε κάποια σημαντικά στοιχεία για το θέμα της επικινδυνότητας των έργων, της υποκρισίας, ανάμεσα στον τύπο και στην ουσία ανάμεσα στο είναι και στο φαίνεσθε… ανάμεσα στα ψεύδη που κυκλοφορούν και στην πραγματική αλήθεια, αν και δεν έχουν καμιά σχέση με την τελευταία λέξη και έννοια.

Ας θυμίσουμε για την ιστορία τα παρακάτω στοιχεία και ας κρίνει ο καθένα αντικειμενικά:

Έργα που εκτελέσθηκαν το χρονικό διάστημα 2007-2010 με πόρους του Δήμου (που δεν υπήρχαν)

    Προϋπ/σμός Σύμβαση Έκπτωση Εργολάβου επί του προϋπ/σμού
1. ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ(2007) 120.000 111.000 7% !
2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ (2008) 300.000 285.000 5% !
3. ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (2008) 150.000 147.000 2% !
4. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΙΔ. ΧΑΡΑΣ (2008) 231.000 220.000 4,7% !
5. ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΕΡ. ΔΙΑΒΑΣΕΩΣ (2008) 90.000 87.300 3% !
6. ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (2009) 450.000 423.000 6% !
7. ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (2010) 330.000 322.000 2,4% !
8. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ (2010) 24.600 23.370 5% !
9. ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΥΚΗ (2010) 250.000 242.081 3% !
10. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ & ΔΑΓΚΛΗ (2010) 24.600 23.370 5% !
11. ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ (2010) 250.000 240.000 3% !

Σε ένα σύνολο έργων πάνω από 2 εκατομμύρια περίπου, μαζί με τις απευθείας αναθέσεις, που αφορούν έργα κυρίως αναπλάσεων(!) οι εκπτώσεις που δόθηκαν στις δημοπρασίες και ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟ ΠΕΥΚΗΣ ήταν από 2% έως 7%!!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΣΕ «NORMAL» ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΗ της τάξεως του 50%!

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΜΕ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ (περίπου).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο αναπλάσεως της Ελ. Βενιζέλου (κ.λπ.) προϋπολογισμού 1.500.000 (έργο με κοινοτικούς πόρους ΕΣΠΑ) για το οποίο δόθηκε έκπτωση 53% αφού λειτούργησε ο ανταγωνισμός των εργολάβων.

Σε αντίθεση με τις «τοπικές παρεμβάσεις» έργα ανάλογα αναπλάσεων, που έγιναν με πόρους του Δήμου και στοίχισαν 50% παραπάνω! (έκπτωση 2% και 4%).

Παρομοίως και το έργο των ομβρίων που δόθηκε έκπτωση 55% περίπου (επίσης έργο του ΕΣΠΑ), σε αντίθεση με τις ασφαλτοστρώσεις, έργο με πόρους του Δήμου, που στοίχισε 50% παραπάνω, αφού δόθηκε έκπτωση 3% μόνο, αντί της έκπτωσης (40%-50%) που δίδεται συνήθως στους Δήμους υπό ΝΟRMAL συνθήκες.

Το τραγελαφικό δε και συγχρόνως παράνομο είναι ότι το σύνολο των ποσών αυτών δεν υπήρχε καν στα ταμεία του Δήμου και επομένως δεν επιτρέπονταν να τα δημοπρατήσουν σύμφωνα με τον Νόμο!

Και βέβαια η ΕΥΘΥΝΗ όλων αυτών βαραίνει καθ΄ ολοκληρίαν τον κ. Θεοδωρακόπουλο ως δήμαρχο και υπεύθυνο όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Επομένως οποιαδήποτε συνήθης γι΄ αυτόν απόπειρα μετάθεσης των ευθυνών, θα ήταν γελοία.

Αποτέλεσμα: ΟΛΑ ΑΥΤΑ να είναι χρέη του Δήμου σήμερα. Πλέον των υπολοίπων σπαταλών που δημιούργησαν ελλείμματα 7.700.000 σύμφωνα με τον Ισολογισμό του 2010.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά ΕΝΑ (1) ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ την τετραετία 2007-2010, και με τριετή περίοδο χάριτος για όλα τα παλιά και νέα δάνεια που εκτόξευσαν τα ετήσια τοκοχρεολύσια, από 600.000 σε 1.500.000 μέχρι το 2015.

Αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματική εικόνα που παραθέτουμε σήμερα ως ένα ακόμα δείγμα για τα «έργα και ημέρες» του κ. Γ. Θεοδωρακόπουλου καθώς και του στενού του συνεργάτη αντιδημάρχου επί των Τεχνικών Έργων κ. Κ. Μπαλδεράνου.

Δεν περιμένουμε, ότι μετά και από αυτή την αναλυτική ανάγνωση των αδιάψευστων γεγονότων, που έχουν καταγραφεί επί της θητείας τους, να αλλάξουν τακτική αντιμετώπισης, αφού ο «προσανατολισμός» τους είναι εντελώς διαφορετικός και έχει χαθεί μέσα σε συμπληγάδες προσωπικών και εγωιστικών απωθημένων και μικροπολιτικών ανούσιων ενεργειών και ματαιοδοξίας, παραμερίζοντας το συλλογικό συμφέρον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet