“Να αρθούν οι αδικίες στον ΟΕΥ του ΚΟΙΠΑΠ” ζητεί το Σωμ. Εργαζομένων
Πολιτική

“Να αρθούν οι αδικίες στον ΟΕΥ του ΚΟΙΠΑΠ” ζητεί το Σωμ. Εργαζομένων

Το Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικαλούμενο την επιστροφή στον Δήμο από την Αποκεντρωμενη Διοίκηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Η Αποκεντρωμένη έστειλε πίσω τον ΟΕΥ του ΚΟΙΠΑΠ) του ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη), καταγγέλλει τη νυν και πρώην διοίκηση του νομικού προσώπου (Αντώνη Τσελέντα και Κώστα Νικολιδάκη) για πολιτική “διαίρει και βασίλευε” μεταξύ των εργαζομένων, “φωτογραφικές διατάξεις” και “βολέματα ημετέρων”, καλώντας τη δημοτική Αρχή να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος των υπαλλήλων, αλλά και τους τελευταίους να βρίσκονται σε “μαχητική” ετοιμότητα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου:

Κι όμως η γη γυρίζει …

Παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαβεβαίωναν οι κ.κ. Νικολιδάκης και Τσελέντας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/9/2015, ως πρώην και νυν πρόεδροι του ΚΟΙΠΑΠ, εκφράζοντας τις διαχρονικές θέσεις των διοικήσεων του νομικού προσώπου του Δήμου μας, που περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ, στα έξι χρόνια λειτουργίας του χωρίς Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και οδήγησαν στην υπερψήφιση ενός ακόμα απαράδεκτου Οργανισμού, τα πράγματα ακολούθησαν στη συνέχεια τη φυσιολογική τους πορεία. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ενστάσεις, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέστειλε τον Οργανισμό στο υπηρεσιακό συμβούλιο για γνωμοδότηση και το υπηρεσιακό συμβούλιο επέστρεψε τον οργανισμό στο ΚΟΙΠΑΠ, με τις επισημάνσεις (αρ. πρωτ 31/ 29/1/2016) που είναι κόλαφος για τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ.

Ο λόγος που οι διοικήσεις του ΚΟΙΠΑΠ το έχουν αφήσει τόσο καιρό χωρίς Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι για να επιλέγουν σύμφωνα με τα πολιτικά τους συμφέροντα προϊσταμένους. Άλλωστε και μία σειρά από πρόσφατες αποφάσεις της διοίκησης για το θέμα των αντικαταστάσεων, που κοινοποιούνται επιλεκτικά, ενώ δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δείχνουν ότι η τακτική των μηχανισμών και του “διαίρει και βασίλευε” καλά κρατεί. Είναι πια δύσκολο να κρίνει κανείς τι μπορεί να αποκαταστήσει τελικά τις αδικίες, όταν ένας μεγάλος αριθμός αποφάσεων σε βάθος 6ετίας έχουν παρθεί με αποκλειστικό κριτήριο τη δημιουργία μηχανισμού της διοίκησης για να επιβάλλει τη πολιτική της και σιγή νεκροταφείου στον χώρο δουλειάς.

Στον νέο Οργανισμό επιχείρησαν να εφαρμόσουν για μία ακόμα φορά το σύνολο των πολιτικών πρακτικών τους. Φωτογραφικές διατάξεις, βολέματα «ημετέρων», αναξιοκρατία. Οι επισημάνσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου και τα ερωτηματικά είναι ενδεικτικά. Δεν τους νοιάζει ούτε ότι δεν έχει γίνει η κατάταξη των εργαζομένων σε οργανικές θέσεις και παραμένουν σε προσωποπαγείς, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, ούτε ότι χάνουν τόσο καιρό τα επιδόματά τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα συνεχίσει να είναι αποφασιστικά και δυναμικά στο πλευρό των συναδέλφων που αδικούνται, στοχοποιούνται και διώκονται, με ανοιχτές μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες. Καλεί κάθε συναδέλφισσα να αναλογισθεί ποιος έχει κερδίσει από το κλίμα που έχει επιβάλει η διοίκηση στους παιδικούς σταθμούς όλα αυτά τα χρόνια, να αντιδράσουν μαζικά, μαχητικά και ενιαία, να συσπειρωθούν με το Σωματείο και να αχρηστεύσουν τις διαχρονικές προσπάθειες της διοίκησης.

Καλούμε τη διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, και κυρίως τη δημοτική Αρχή που έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη, να λάβει πολύ σοβαρά την καταληκτική επισήμανση του υπηρεσιακού συμβουλίου ότι “η αδικαιολόγητη στέρηση προαγωγής και η μη ανάθεση εργασίας/ θέσης ανάλογα με τις ικανότητες και τα προσόντα του που αποδεδειγμένα έχει επιδείξει ο εργαζόμενος, καθώς και κάθε βλαπτική μεταβολή της σχέσης εργασίας, τα ελληνικά δικαστήρια έχουν κρίνει ότι ο υποβιβασμός χωρίς σπουδαίο λόγο αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας του εργαζόμενου”.

Άμεσα να αποκαταστήσει τις αδικίες τόσων ετών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet