Ξεκαθάρισμα ρόλων και προθέσεων στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών
Πολιτική

Ξεκαθάρισμα ρόλων και προθέσεων στην Κοινωνία Ενεργών Πολιτών

Ξεκαθάρισμα ρόλων και προθέσεων έγινε στη γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας Λυκόβρυσης-Πεύκης, Κοινωνία Ενεργών Πολιτών.

Με επιστολή της, η επικεφαλής της παράταξης, Μαρία Γώγου, δείχνοντας να έχει απελευθερωθεί από τις εσω-παραταξιακές πιέσεις που έχει δεχθεί τελευταίως, δηλώνει κατηγορηματικά ότι η Κοινωνία Ενεργών Πολιτών δεν θα αποτελέσει «δεκανίκι» της δημοτικής Αρχής, όπως αφήνει να εννοηθεί ότι επιθυμούσαν κάποια άλλα μέλη, «που βάζουν το παραγοντικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της Πόλης», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της.

Πάντως, το ρεπορτάζ του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ λέει ότι της γενικής συνέλευσης προηγήθηκαν έντονες διεργασίες, με απανωτές συναντήσεις στελεχών, προτροπές για ακύρωση της συνάντησης, αποχωρήσεις της… τελευταίας στιγμής και απουσίες. Από τις τελευταίες ξεχωρίζουν αυτές των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Γιώργου Κωνσταντόπουλου, Βασιλικής Νικολαροπούλου και Προκόπη Μπελεχρή, η στάση των οποίων μάλλον θα ξεκαθαριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι πιέσεις ήταν τέτοιες, μέχρι το… παραπέντε της συνέλευσης, ώστε τελικά η απαρτία της τελευταίας επετεύχθη στο… νήμα. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 29 μελών, τελικώς συνεδρίασαν τα 15. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έξι έως επτά από τα απουσιάζοντα μέλη φαίνεται να κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν των προαναφερόμενων δημοτικών συμβούλων, ενώ άλλα τέσσερα τηρούν προς το παρόν στάση… διακριτικής ουδετερότητας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωνε παράγοντας με καλή γνώση του χώρου, το κλίμα στη γενική συνέλευση ήταν «συγκρατημένα καλό και αναγεννησιακό», ενώ μπήκαν οι βάσεις για την οργανωτική ανασυγκρότηση της παράταξης, η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να δουλέψει στη βάση μιας… σκιώδους δημοτικής Αρχής.

Ακολουθεί η επιστολή της επικεφαλής της παράταξης, Μ. Γώγου και η απόφαση της γενικής συνέλευσης:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η σημερινή γενική συνέλευση έθεσε σε  λειτουργία την παράταξή μας μέσα από θεσμικές διαδικασίες, όπως αυτές ορίζονται από το καταστατικό μας.

Πέραν αυτού όμως και επειδή ο Δήμος μας δυστυχώς ταλαιπωρείται από μια δημοτική Αρχή που αποδείχτηκε ότι είναι τουλάχιστον κατώτερη των περιστάσεων, στη σημερινή μας συγκέντρωση αποφασίσαμε, παρά τη βούληση κάποιων, να μην γίνουμε το «δεκανίκι» της προαναφερθείσας δημοτικής Αρχής.

Ανανεώσαμε την πεισματική μας απόφαση να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας, να φανούμε αντάξιοι της ψήφου τους που ακηδεμόνευτα μας κατέστησε ισχυρότατη μειοψηφία και εν δυνάμει δημοτική Αρχή.

Στην από εδώ και πέρα πορεία μας, απαλλασσόμενοι από παθογένειες παλαιών νοοτροπιών, που εννοούν να θέτουν το παραγοντικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον της Πόλης, θα ασκήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον έλεγχο και την κριτική, με την ψυχική ανάταση που μας δίνει το 46% του εκλογικού σώματος του Δήμου μας , απέναντι στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρίδη.

Ως εκ τούτου, όλοι οι πολίτες αυτού του Δήμου θα πρέπει να είναι βέβαιοι ότι θα διατηρήσω με απόλυτο τρόπο τον σταθερό και απαρέγκλιτο βηματισμό μου , ο οποίος καταδεικνύεται από το μέχρι σήμερα διαυγές πολιτικό μου στίγμα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Πεύκη, σήμερα 20-3-2016 και ώρα 19:00, συγκλήθηκε η Γενική Συνέλευση της παράταξης Κοινωνία Ενεργών Πολιτών , η οποία διαπίστωσε ότι βρίσκεται σε νόμιμη απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό.

Αφού διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της παράταξης εξελέγησαν για την Εκτελεστική Γραμματεία οι κάτωθι:

1. Williamson Peri Ward

2. Καλαμπαλίκης Ιωάννης

3. Μπακάλης Χρήστος

4. Σουλόπουλος Γεώργιος

5.  Δρούγκας Δημήτριος

Με αναπληρωματικά μέλη τους:

1. Βελής Ιωάννης

2. Μήτρου Γεώργιος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:

1. Κουσίση Μαρία

2. Μήλα Πολυξένη

3. Ανδρινοπούλου Φωτεινή

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και μετά το πέρας της αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  •  Επικύρωση της πιο πάνω εκλογικής διαδικασίας.
  • Αποδοχή του συνόλου των αιτήσεων των νέων μελών που υποβλήθηκαν στην Γενική Συνέλευση.
  • Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Γραμματεία όπως, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, που δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες, να συντάξει την πολιτική διακήρυξη θέσεων και αρχών της δημοτικής παράταξης
  • Επιπλέον ανατέθηκε στη νεοεκλεγείσα Εκτελεστική Γραμματεία η συγκρότηση των Θεματικών Επιτροπών, όπως αυτές ορίζονται από το καταστατικό, προκειμένου να καταρτίσουν  το πρόγραμμα δράσης της δημοτικής παράταξης.
  • Η Εκλογή Προέδρου της παράταξης και οργάνων αυτής, Εκτελεστικής Γραμματείας και Εξελεγκτικής Επιτροπής,  θα γίνει το φθινόπωρο του 2018, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet