Συμμαχία Πολιτών: Τα προβλήματα της Λυκόβρυσης δεν περιμένουν…
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Τα προβλήματα της Λυκόβρυσης δεν περιμένουν…

Η δημοτική παράταξη του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, θέτει στο προσκήνιο τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Λυκόβρυσης, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη ότι “απαξιώνει” την περιοχή.

Συγκαλώντας την “τοπική ομάδα δράσης” της, η παράταξη φέρνει στο προσκήνιο έξι προβλήματα που απασχολούν τη Λυκόβρυση, υποστηρίζοντας ότι δεν θα περιοριστεί στην ανάδειξή τους, αλλά θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την επίλυσή τους.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Με αφορμή τις κινήσεις του Δήμου μας να απαξιώσει περισσότερο τη Λυκόβρυση, δημιουργώντας εκεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων ακόμα και της ευρύτερης περιοχής, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Πεύκης Λυκόβρυσης αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών όχι μόνο για την ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά και για την επίλυσή τους.

«Η παράταξή μας δεν επιθυμεί να ασκεί στείρα αντιπολίτευση, αλλά προσπαθεί πάντα να λειτουργεί συνθετικά κι εποικοδομητικά. Τα προβλήματα της Δημοτικής Κοινότητας της Λυκόβρυσης δεν είναι όλα σημερινά, αλλά τα περισσότερα έρχονται από το παρελθόν. Όμως η δημοτική Αρχή… φρόντιζε να τα βάζει κάτω από το χαλί, με συνέπεια να έχουν φθάσει τώρα τα πράγματα στο απροχώρητο. Δεν μπορούν όμως να περιμένουν άλλο. Υπάρχουν ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση. Κι εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την πόλη. Αυτό είναι ξεκάθαρο και θα φανεί σύντομα» τόνισε ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος συγκάλεσε για τον λόγο αυτό την «τοπική ομάδα δράσης» της παράταξης στη Λυκόβρυση.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Πρώτον: Η εν κρυπτώ απόφαση του Δήμου για δημιουργία «υπερτοπικού σημείου απορριμμάτων» στη Λυκόβρυση, με τη συναίνεση, δυστυχώς και άλλων δυνάμεων, οι οποίες τώρα κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αποκάλυψε πρώτη και μόνη αυτό το παρασκήνιο που παίζεται σε βάρος της Λυκόβρυσης.

Δεύτερον: Η εγκατάλειψη επί έτη του ημιτελούς κλειστού γυμναστηρίου της Λυκόβρυσης με τη δικαιολογία ότι ήταν παράνομο στην περιοχή που είναι ΒΙΟΠΑ. Η αποκάλυψη όμως προ διμήνου από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ότι η περιοχή ήταν χαρακτηρισμένη, με υπουργική απόφαση του 2001, ως χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων ανάγκασε κάποιους να πετάξουν τις μάσκες και να παραδεχτούν τη μεγάλη αλήθεια. Ο χώρος τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται από τον ίδιο τον Δήμο ως σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, μπαζών, κλαδιών κ.λπ.

Τρίτον: Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων δεδομένου ότι στη Λυκόβρυση του 2016 λειτουργούν σχολεία είτε σε νοικιασμένα (και ακατάλληλα κτήρια), είτε σε κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στα προαύλια των σχολείων. Οι χώροι δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη, για τους οποίους προεκλογικά είχαν υποσχεθεί ότι θα δημιουργηθούν σχολεία, ξεχάστηκαν και ήδη χρησιμοποιούνται για το διαδημοτικό λαχανόκηπο και για την εναπόθεση χωμάτων από τον εργολάβο που κατασκευάζει το Ο.Τ.9.

Τέταρτον: Η κατάργηση του χαρατσιού το οποίο έχει επιβληθεί από το 2004 στους κατοίκους της Λυκόβρυσης, καταρχήν για την αγορά του οικοπέδου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9 και στη συνέχεια για την κατασκευή αναψυκτηρίου και κολυμβητηρίων. Από την ώρα που η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε να καλύψει το υπόλοιπο του έργου θα έπρεπε αυτομάτως ο Δήμος να είχε σταματήσει την είσπραξη του επαχθούς χαρατσιού, κάτι που είχε κιόλας υποσχεθεί αλλά δεν έχει ακόμα πράξει.

Πέμπτον: Το θέμα της πραγματοποίησης της παρέλασης με την ευκαιρία των εθνικών εορτών και στη Λυκόβρυση, κάτι που αποτελεί αίτημα των κατοίκων της πόλης από το 2011, αλλά ο δήμος με διάφορες δικαιολογίες αποφεύγει ακόμα και να το συζητήσει.

Έκτον: Η πλήρης αδιαφορία (διαχρονικά) της δημοτικής Αρχής για την κυκλοφοριακή αναρχία που επικρατεί από ετών στη Λυκόβρυση, με συνέπεια την ύπαρξη πολλών κινδύνων στους δρόμους και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως η περιβαλλοντική υποβάθμιση του ρέματος της Πύρνας, η πολύχρονη στασιμότητα για την παραχώρηση από την ΑΓΕΤ οικοπέδου, η λειτουργία των μαρμαράδικων, η αξιοποίηση του Πνευματικού Κέντρου στο δημαρχείο της Λυκόβρυσης κ.λπ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet